Louis Vuitton

image673

Louis Vuitton är ett märke som har legat mig varmt om hjärtat under några år nu. Det mesta, inte riktigt allt, är väldigt fint och jag litar tveklöst på kvaliteten. Till våren funderar jag på att skaffa mig ett par ballerinaskor, en väska och ett par solglasögon från LV. Det är livsinvesteringar och dom är värda att lägga pengar på.

Nytt från Louis Vuitton är bland annat nyckelringen och nyckelkedjan. Jag gillar dom söta, färgglada bollarna. Båda kan användas som väsksmycken och det skulle vara sött att hänga på minn Speedy. Det skulle bli en fin liten färgklick.

Bild:
eLuxury

Berlockhalsband

image672

Det har varit en lång dag på praktikplatsen idag, så jag har tänkt ta en liten tupplur innan jag ska se på alla nödvändiga tv-program (till exempel Room Service och Grey´s Anatomy).

På vägen hem idag gick jag in på smycka för att se om dom hade fått hem ett halsband som jag sett i annonser, men gärna vill se i verkligheten också. Det känns som att det skulle kunna vara något för mig nämligen. Halsbandet kommer från
Astrid och Agnes. Det är ganska långt tydligen och har en sko-berlock på sig. Jag tyckte det verkade bra först, men sen insåg jag att det inte alls känns rätt. Jag vill ha ett kort halsband med en ganska liten sko, så jag funderar starkt på att skaffa mig ett halsband med en sko- eller handväskberlock från Thomas Sabo.

Halsbandet på bilden ovan kommer från Thomas Sabo och jag gillar det mycket, men egentligen skulle jag ha velat ha en annan typ av sko och så eiffeltornet istället för stjärnan. Jag har lyckats hitta en butik här i Skellefteå som har Thomas Sabos smycken, så jag ska gå dit imorgon och kolla vad dom har.

Jag har tröttnat lite på armband nu, så ett litet stilrent halsband med ett par berlocker skulle inte vara helt fel.

Bild: Thomas Sabo

Guldpumps

image671

Nu är det länge sedan jag bloggade. Jag har lite abstinensbesvär när jag inte bloggar. Tyvärr blir jag inte så aktiv med bloggandet dom närmsta 3 dagarna, men jag ska försöka blogga lite i alla fall så jag inte saknar bloggen allt för mycket.

Idag fick jag ett paket från
Haléns. För ett tag sedan beställde jag dom här guldpumpsen. Egentligen skulle dom ha kommit i mitten på november, men dom kom minsann snabbare. Dom är mycket vackrare i verkligheten än på bilderna på nätet och i katalogen. Enligt mig är dom till och med helt underbara. Något som tyvärr är mindre underbart är att dom är lite för osköna. Jag skulle nästan kunna ha dom enbart till att titta på, men jag kommer aldrig att använda dom. Troligtvis så åker dom tillbaka till Haléns, men det är nästan så att jag fäller en liten tår över dom. Det är ju trots allt en rosett på dom och då går det nästan in att säga nej.

Söndag

Så det kan gå... jag var vaken till halv fem inatt och vaknade vid två, så nu har jag verkligen lyckats vrida om dygnet helt fel. Idag ska jag försöka vara lite företagssam i alla fall. Jag ska städa upp lite här, stryka lite, försöka plugga och sen klockan 00.20 ska jag till flygplatsen och hämta min sambo. En powerwalk skulle jag gärna vilja hinna med också, men det borde jag göra väldigt snart eftersom jag inte gillar att vara ute och gå i mörkret.

Inatt skulle man ju ställa om klockan också. Det hade jag glömt, så det var när jag såg att mobilens och datorns klocka var olika tider som jag kom på det.

Om två veckor den här tiden så kommer jag att vara på Ikea i Uppsala och leta gardiner, madrasser och lite annat nödvändigt som ska in handlas till lägenheten. Tiden går verkligen fort och jag är så glad att det snart är dags att flytta.

Nu ska jag försöka mig på att göra något bra. Ha en bra dag!

Shoppingförbud

image670

Jag är på lite shoppinghumör denna lördagskväll. Egentligen har jag gett mig själv shoppingförbud. Eller egentligen inte. Jag får köpa nya saker till lägenheten under november, men sen har jag shoppingförbud.

Väskan på bilden ovan hittade jag på
eBay. Den skulle jag gärna vilja ha. Jag gillar när den är lite äldre och skinnet har mörknat. När jag åker till London till våren så har jag planerat att köpa en ny Louis Vuitton-väska och den får gärna vara i Monogram Vernis. Jag gillar materialet. Som det ser ut nu så vill jag ha en Bedford. Jag ska göra mitt bästa för att hålla mig ifrån att shoppa något fram tills dess. Som tur är så är väskan från eBay nästan lite för sliten på insidan, så det blir nog inget köp. Åh, vad jag längtar tills jag får åka till London!

Dagens köp: Filippa K-muggar

image669

Idag så köpte jag Filippa K-muggarna som jag har bloggat om förut. Fyra stycken blev det till att börja med. Dom är så fina tycker jag. Jag valde dom med spets och dom med grå blomma. Om jag köper fler nu så blir det nog några med beige mönster. Muggarna ska få stanna i förpackningarna tills jag har flyttat. Det känns helt underbart att jag är i Uppsala om två veckor. Jag kommer att få det så bra där tror jag.

Dagens outfit

image668

Det blev en förmiddag på stan för mig. Tyvärr hittade jag inget särskilt att shoppa, men jag ska visa lite senare vad som fick följa med mig hem.

Min dumma kamera har ingen självutlösare och jag har ingen här som kan fota mig. När jag tar bilderna själv så blir dom alltid så suddiga. Besvärligt det där.

Idag hade jag i alla fall på mig:

Svart baslinne - American Apparel
Blå klänning - Gina Tricot
Lacktights - Gina Tricot
Skinnjacka - Vero Moda
Väska - Louis Vuitton
Svarta stövlar - Steve Madden

Utmaning: Visa sminket

Jag blev utmanad av Veronika att visa upp innehållet i min sminkväska. Jag har inte så mycket smink kvar i och med att jag slängde en del för ett tag sedan.

image667


I min sminkväska finns:

-Foundation, Chanel
-Mascara, Dior
-Ögonskuggstrio, Smashbox
-Svart ögonskugga, används som eyeliner, Make up store
-Rouge, Smashbox
-Läppstift, Lancôme
-Skinflash concealer, Dior
-Ögonfransböjare, Shu Uemura
-Penslar, Make up store

Jag sminkar mig inte dagligen, så det är en del som inte används så ofta, men ett par gånger i veckan blir det i alla fall och då använder jag det som jag har skrivit med fet text. Det övriga tillhög party-make up:en som jag i och för sig inte använder särskilt ofta.

If you buy 1 thing this month...

image666

... make it a dress.

I ett mejl från Net-a-porter stod det att om man bara ska köpa en sak den här månaden så ska det vara en klänning. För mig blir det ingen klänning; det blir möbler istället, men om jag skulle köpa mig en klänning så skulle det bli den här från Calvin Klein. I och för sig är den lite för lång tycker jag. Det är finare om den slutar ovanför knät, men i övrig är den klassisk och fin. Den skulle passa till allt och vid alla tillfällen.

Jag ska minsann återuppta mitt bloggande om shopping och annat ytligt, trots
mitt inlägg inatt. Det fanns en lösning. På Expressen läste jag en artikel och jag har hört förr att p-piller kan göra mycket knasigt med kroppen. Jag tror att det är dom som gör mig såhär känslig. Det är ju dumma stuntsaker som gör mig ledsen för det mesta, så jag har bestämt mig för att sluta. Nu ska jag bli en glad Tusse igen =)

Ikväll ska dom göra himlen rosa vid ett industriområde här i Skellefteå, så jag ska dit om några timmar och titta på den rosa himlen tänkte jag. Det hela har såklart att göra med rosa bandet.

Bild: Net-a-porter

God natt

God kväll kära läsare!

Dom senaste två dagarna har bara försvunnit för mig. Jag går upp vid 05.30, kommer hem från praktiken 16.30 och sen somnar jag efter någon timme. Jag försöker få dagarna att gå väldigt snabbt och smärtfritt.

Just nu har jag ingen enorm motivation för modebloggning. Själva grundidén med den här bloggen var att skriva om allt möjligt ytligt som mode, kläder och acessoarer, men jag har mer och mer kommit ifrån det på sistone. Jag är väldigt inne på det här med inredning just nu på grund att att jag flyttar om två veckor. I övrigt så blir jag mer och mer personlig i min blogg. Mitt nya liv i Uppsala kommer förhoppningsvis att bli bättre så det är det som jag försöker fokusera på. Just nu är allt kaos här uppe i Norrland, så jag vill bara bort härifrån. Det blir en ond cirkel till slut. Jag får ångest av att vara här och ångesten gör att jag äter mer och onyttigare och det gör i sin tur att jag får ännu mera ångest.

Jag mer eller mindre bor i en mysdress för tillfället. Jag är nästan rädd för att ta på mig normala kläder. All mat kanske har gjort att jag har gått upp i vikt så jag är rädd att kläderna inte ska passa, men på lördag ska jag göra ett försök. Jag tänkte ge mig ut på en shoppingtur och jag ska minsann inte shoppa i mysdress :)

Sambon är borta i 5 dagar också, så nu är det jag och hunden i helgen som umgås. Jag funderar på att börja packa ner lite saker i kartonger. Det ser jag fram emot så jag kanske kan slänga lite saker och kläder. Vill inte ha med mer än nödvändigt till min nya stad.

Nu måste jag hoppa isäng i alla fall. Jag ska upp 05.30 imorgon, men sen är jag ledig i två dagar. Det ska bli skönt och jag ska ju liva upp helgen med lite shopping. Då blir jag alltid lite gladare :)

Nu ska jag sova och ta nya tag imorgon igen. Lite bloggning ska jag försöka åstadkomma då.

Sov gott allihopa!

Fergie

image665

Här om dagen var Fergie i Thailand. Jag tycker att hon har en riktigt snygg kropp, men hennes klädstil förstår jag mig inte riktigt på. I och för sig ska hon ha en eloge för att hon har så personlig stil, men hennes stil är definitivt inte vacker...

Bild:
Hollywoodrag

Ballerinas mitt i vintern?

image664
Jag har inte sett dom här ballerinaskorna från
Ellos förut. Dom är riktigt fina tycker jag. Kanske tycker jag att dom är så fina just för att inspirationen till spännesdetaljen kommer från Fendi. Även lack får mig att bli lite knäsvag. Nu går det ju mot vinter så det känns dumt att skaffa sig ett par nya ballerinaskor nu, men om det hade varit vår så hade jag utan tvekan slagit till direkt.

Bild: Ellos

Filippa K-muggen

image662

Dagens "vill ha-objekt" är muggen från samarbetet mellan Rörstrand och Filippa K. För cirka en månad sedan var jag hos en vän i huvudstaden och hon hade dessa muggar. Jag har sett dom innan på Duka och tyckt att dom var fina, men när jag fick klämma och känna lite på den så gillade jag den ännu mer. Nu har det övergått till att jag bara måste ha dessa muggar. Det är ju också en bra sak att skriva upp på önskelistan till födelsedagar och jular. Varje år så kommer det dessutom nya modeller på muggar, så man kan samla på sig många olika.

image663

Nytt för i höst är modellerna Diamond och Dots. Diamond skulle jag gärna vilja ha i min samling. Den enda modellen som jag inte gillar av alla muggar är Dots. Jag har alltid haft något emot prickar. Varför vet jag inte...

I helgen åker sambon bort, så då ska jag ge mig ut på en shoppingtur och köpa mig ett par Filippa K-muggar tror jag. Något måste jag ju sysselsätta mig med :)

Bild: Rörstrand


Presenter till mig från mig

image661

Idag var inte riktigt min dag, så efter att jag hade slutat min praktik vid kl 12 så kände jag att jag förtjänade en present. Jag gick in på Åhléns och hittade kökshanddukar som är svart- och vitmönstrade som jag ska ha i nya lägenheten. Där hittade jag också ett par gardiner som ska vara i mitt nya sovrum. Det är rosa tapeter i det rummet så jag tänkte att dom skulle passa bra där. Nu har jag fått mig två nya saker så nu är jag lite piggare och gladare :)

Dagens outfit

image660

Det gick jättebra för min lilla
Julia hos veterinären. Nu är hon vaccinerad och klarar sig ett år till. Tyvärr så har hennes tassar lyckats smutsa ner mina jeans, men dom åker i tvätten snart så jag inte behöver se det mer.

Jag hade tänkt ha en färgglad outfit på mig idag, men det blev inte riktigt så. Åtminstone en färglad scarf fick jag på mig, men mer än så blev det inte.

Baslinne - American Apparel
Kavaj - H&M
Scarf - Louis Vuitton
Jeans - Acne
Stövlar - Coop Forum

Nu väntar jag på att Från koja till slott ska börja. Jag tycker själv att jag har varit duktig idag, så jag förtjänar att få se på lite tv ikväll :)

Färgblock

image659

Style.com tycker att man ska satsa på färgblock istället för neutrala färger i höstmörkret och jag håller verkligen med. Det är alldeles grått och tråkigt ute varenda dag nu. Prada-pumpsen med bananklacken är väldigt vackra. Dom skulle jag gärna vilja ha för att liva upp lite i mitt höstmörker.

Senare idag ska jag till veterinären med min Julia så jag kanske borde hitta på någon färgglad outfit. Jag får se hur det går med det...

Varför ska det vara måndag så ofta? Jag gillar inte måndagar eftersom jag jämt är så trött då. Varenda helg så lyckas jag vrida på dygnet lite så måndagar är hemska...

Bild: Style

En shopaholics bekännelser

image658

Jag har läst i min
bok större delen av dagen och jag har till och med lyckats läsa ut den. Grymt bra var den. Nu vill jag ju ha dom andra också i samma serie.

Boken fick mig också att längta väldigt mycket till London. Jag bara måste dit till våren. Sambon vill kolla på fotboll och jag kommer vilja spendera hela tiden vi är där på Harrods. I boken var Rebecca på Harrods för att köpa en resväska. Det är en av mina drömmar här i livet; att få gå och shoppa på Harrods... Det kommer bli en underbar upplevelse för mig :)

Nej nu tror jag att det är dags att sova lite. Sov sött!

Försvunnet örhänge

image656

Igår lyckades jag tyvärr tappa ett örhänge mitt i allt dansande. Det är lite synd, men som tur var köpte jag dom på Glitter för under hundralappen så det är ingen enorm förlust. Det ger mig i alla fall en orsak att ge mig ut på stan och shoppa ett par nya örhängen.

image657

Igår så fick även min trogne vän LV-pochetten följa med ut. Jag har burit med mig den på alla fester och dansgolv som jag gar varit på de senaste två och ett halva åren. Jag tycker så mycket om den och den blir bara finare med åren. Ett mycket bra köp är det.

Den senaste veckan har jag drömt om att köpa en till LV-väska, men det får nog vänta till våren när jag ska till London...

Den perfekta lbd:n

image655

I skyltfönstret på
Gina Tricot här i Skellefteå så sitter den här klänningen på en skyltdocka och jag tycker att den är så otroligt fin. Den skulle vara en perfekt lbd för mig. Bara 399 kronor kostar den. Jag har inte hittat någon lbd tidigare som har varit rätt för mig och en fin lbd måste ju ingå i varenda kvinnas garderob.

För övrigt vet jag inte riktigt varför Gina Tricot har gjort om sin hemsida såhär. Den är mycket sämre tycker jag.

Bild: Gina Tricot

Lördagens kvällsoutfit

image654

Det är inte ofta som man bloggar såhär mitt i nätterna. Jag har nyss kommit hem från en kväll på Skellefteås dansgolv. Det var en del jobbiga människor ute, så det blev att man kom hem tidigt. När man går ut nykter så är jag inte lika tålig mot dessa enerverande folk.

Innan jag går och lägger mig tänkte jag visa kvällens outfit:

T-shirt - Luella (Premiäranvändningen ikväll och jag bara älskar den.)
Kjol - H&M (Välanvänd och har väldigt lågt ppa nu. Ett av årets bästa köp.)
Strumpbyxor - H&M
Stövlar - Steve Madden (Premiäranvändning för dessa också. Riktigt sköna är dom.)

Lördag

image653

Min lördag har börjat riktigt bra. Jag har bara legat i soffan och tittat på tv. Det finns alltid repriser från serier eller någon söt film på lördagarna. Just nu är det Beethoven. Det var väldigt många år sedan man såg den filmen med den dreglande hunden. I och för sig så ska jag inte se på den. Jag tänkt försöka få lite sällskap med mig ut på en powerwalk.

Ikväll ska jag ut och dansa lite. Det ska bli riktigt skoj eftersom det inte blir så ofta nu för tiden. Jag funderar på om man har blivit för gammal eller nåt sånt :P Fast det är skönt att jag fått ett lite lugnare liv nu.

Bilden ovan tog jag med i inlägget bara för att jag gillar det rosa. Jag längtar så mycket efter mitt nya hem nu!

Bild:
Salongk

Dagens önskeoutfit

image652
Efter en lång vecka på praktiken är det skönt att få en lugn fredagskväll och gå och lägga sig tidigt. Imorgon ska jag däremot börja göra lite trevligare saker på min helg.

Idag har jag fastnat för en tröja från H&M med blixtlås baktill. Den verkar jättefin tycker jag, så jag satte ihop en liten outfit som jag gärna skulle ha på mig idag till den tröjan.

Tröja:
Den är av 100 % bomull och jag gillar blixtlåsdetaljen baktill.
Jeans: Dom här har jag bloggat om förut, men jag har fortfarande inte beställt dom, trots en del fundering på dom.
Skor: Nitar är fint och dom här sandalerna ser fina ut även om dom inte ser så sköna ut. Dom kommer från Burberry Prorsum.
Scarf: För att bryta av mot allt svart skulle jag gärna ha haft en lila scarf runt halsen eller i håret. En Hermésscarf är fortfarande en dröm för mig att äga.

Kristaller

image651
Om ca 45 minuter ska jag iväg till min praktikplats. Jag trivs faktiskt riktigt bra där. Tyvärr har min förkylning gjort att jag inte har kunnat sova så bra inatt, men jag får försöka hålla mig vaken ändå.

Det är bara 23 dagar kvar nu tills jag ska flytta och jag ser verkligen fram emot det. Något jag också ser fram emot är Ikea-besöket som jag och min sambo ska göra i Uppsala. Han ser inte fram emot det lika mycket som jag gör tyvärr. Lampan på bilden ovan har jag bestämt att jag måste ha. Den heter Kristaller och kostar 399 kronor. Jag längtar så mycket efter mitt nya hem och att få en ny start på livet.

Ha en bra torsdag allihopa!

Bild:
Ikea.

Hulquist Copenhagen

image650
Hulquist Copenhagen har satt söta små grodor på flera av sina smycken i höstkollektionen. Dom är riktigt söta tycker jag. Le Shop har många av dom och jag skulle gärna äga ett av de grodprydda halsbanden.

Bild:
Le Shop

These boots are made for walking

image649 Om det inte vore för att jag redan har köpt mina gula Marc by Marc Jacobs stövlar så hade jag köpt dom här från Kors by Michael Kors. Jag tycker att dom var riktigt fina. På dom här stövlarna gillar jag kilklacken, men i övrigt har jag lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om kilklack egentligen. Sandaler med kilklack har jag bestämt mig för att jag inte gillar eller vill ha i alla fall, men stövlar är nog helt okej enligt min mening.

Jag är jättenöjd över mitt bokinköp för ett par dagar sedan. Så snart jag får lite tid över sitter jag med näsan i boken och läser några sidor. Den är jättebra tycker jag och tyvärr känner jag igen mig på vissa punkter. Som det här med att berätta för sin mamma vad saker och ting man shoppat kostar är jag väl inte världsbäst på. Hon förstår sig inte på det här med investeringar ;)



Bild: Net-a-porter

Blusjakten

image647

Luella kan verkligen skapa vackra saker. Sedan länge har jag varit på jakt efter vackra och välsittande blusar och kanske kan Luella vara ett alternativ. En blus med puffärm och rosett kan ju inte bli helt fel tycker jag. Dessutom är den på rea. Det är sedan den hypade "Geek"-t-shirten kom som jag har fått upp ögonen för Luella igen. För några år sedan var min dröm att få äga en
Luella-väska med det söta lilla hjärtat som hänger på den. Bland Luellas reaplagg så finns även en del cashmere-tröjor som jag gärna skulle lägga vantarna på.

Bild: Luella

Hur säger man nej?

image646
Jag fick en tunn liten katalog från
Haléns idag. Varje år, någon månad innan jul kommer alltid en katalog från Haléns med söta nyårsklänningar och lite julklappstips. I år hittade jag dom här guldpumpsen som jag nästan inte kan säga nej till. Det är ju trots allt en rosett på dom. Liksom ROSETT! Jag har hemskt svårt att inte klicka hem dom. Jag ska fundera någon timme, men dom är bara för vackra för att jag inte ska vilja ha dom.

Bild: Haléns

James Perse

image645

Jag är väldigt nöjd med mina baslinnen från American Apparel, men självklart är jag öppen för att testa andra märken också. På Shopaholic finns baslinnen i två färger från James Perse. Det högra som har en grå/blå nyans verkar fint och det skulle jag gärna vilja testa.

Bild:
Shopaholic

Fenomenet modebloggen

Jag blev lite irriterad när jag läste dom elaka kommentarerna till Ebbas fina inlägg. Kan man inte bara sluta med alla påhopp mot modebloggare? Personligen så gillar jag Ebba. Hon är bra och är sig själv. Tyvärr finns det ju dom som tycker att hon bara skapar större konsumtion och försöker få unga tjejer att köpa kläder dom inte har råd med. Om inte Ebba fanns så skulle det finnas någon annan. Eller ja, det finns ju många fler modebloggar, men jag antar att hennes blogg är den största.

Jag vet att det finns väldigt många modebloggar och det finns både bra och dåliga. Mode och min blogg är mina största intressen här i livet och det gör mig glad, så jag vill fortsätta så länge som möjligt för min egen skull. Tyvärr är det många som inte kan acceptera modet som ett intresse.Jag blir ledsen när jag ser att någon kommenterat i en modeblogg och påpekat att personen med den söta outfiten är fet. Mode är konst och det handlar inte om vikt, men många tycker om att förstöra och såra andra människor för att få sig själv att må bra.

Ebba von Sydow får stå ut med många negativa kommentarer och mejl. Det är ganska ofta som jag läser att någon påpekar att hon inte ska tro att hon är någon. Varför kan man bara inte låta henne vara och låta henne fortsätta blogga som vanligt och vara den hon är? Om man inte gillar hennes blogg eller henne så behöver man väl inte läsa bloggen? Varför är det så många som lägger ner tid på att klaga på dessa modebloggar när det sker massor med våld dagligen i samhället som jag anser är ett större problem.

För någon vecka sedan var det en ung tjej som blev våldtagen på området där jag bor, så min sambo vill alltid följa med mig när jag går ut på kvällarna. Det anser jag är ett stort problem; Att man inte ska kunna vara trygg när man är ute och går när det är mörkt ute.

Det finns mycket mer jag skulle kunna skriva om det här, men det kommer bli alldeles för långt då.

Ha en trevlig tisdag allihopa!

Lambi är rosa

image644

Jag fortsätter att stödja bröstcancerforskningen. Lambi har under oktober månad ett rosa papper och näsdukar. Ett paket papper skänker en krona till rosa bandet och näsdukarna skänker 50 öre. Jag visste inte att det fanns näsdukar som också var rosa, så det måste jag skaffa mig såhär mitt i förkylningen. Nu har jag i alla fall vacker rosa papper i mitt badrum. Inte helt fel det.

Bild:
Lambi

Bokläsardagen

image643

Tyvärr har jag gått och blivit förkyld, så resten av dagen ska jag ligga i soffan och göra nästan ingenting. På vägen hem från praktiken skulle jag bara in på Apoteket för att köpa något som ordnar bort min hosta, men jag råkade hamna på Åhléns och där var det bokrea. Så nu är jag ägare av en alldeles ny bok: En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella. Jag har varit jättedålig på att läsa böcker dom senste åren, så nu ska jag minsann ta mig tid till att göra det i väntan på att bli frisk.

Bild:
Megastore

Dagens önskeoutfit

image642

Jag gillar klassiska plagg som håller många säsonger och som ofta passar i många olika sammanhang, så jag satte ihop en outfit som jag gärna skulle ha på mig imorgon och jag vill ha allt det här, så jag skulle bli glad om någon gav mig det.

Trenchcoat:
Burberrys klassiska beige trenchcoat kan man ha en hel livstid utan att den blir omodern. Den är en av dom plagg som jag har bestämt mig för att jag måste införskaffa i mitt liv.
Blus: En vit blus som sitter bra och är av bra kvalitet har jag letat länge och ännu inte funnit. Jag vågar inte beställa på nätet när jag inte vet hur den sitter.
Örhängen: För att addera lite färg så blev det ett par Julie Sandalau-örhängen med underbara rosa stenar. Underbart vackra!
Byxor: Vida tweedbyxor i en fin grå färg med klassiska snitt. Dom kommer från Mulberry.
Väska: Den vackra uppmärksammande Prada-väskan skulle jag inte säga nej till.
Skor: Svarta powerpumps står högt upp på min inköpslista här i livet. Det får gärna vara ett par från Jimmy Choo.

Snow!

image641
Jag blev mer eller mindre chockad när jag kollade ut och fick se att det SNÖADE! Snön kommer nog snart att smälta bort, men det är lite kul ändå med vinterns första snö. I och för sig tycker man inte att det är lika kul som för ca 15 år sedan, men jag blir glad ändå :)

Bild:
Aftonbladet

Leva & Bo

Nu ska jag spendera den närmsta tiden med att kolla i Expressens bilaga Leva & Bo. Jag måste ju Hitta många idéer för mitt nya hem.

Hoppas att ni har en trevlig helg allihopa! Jag spenderar min helg med att göra min praktik som ingår i min utbildning. Det är riktigt trevligt ändå, men det vore ännu roligare om man fick betalt för det :P

Henriksdal

image640
Jag fick en söt liten katalog i min postlåda från Ikea igår och jag hittade då en randig stol (ovan) som jag tyckte var väldigt fin, men när jag kollade på Ikeas hemsida så hittade jag en svart/vit med cirklar på också som jag gillar väldigt mycket, så dom närmsta veckorna ska jag försöka komma fram till vilken jag gillar mest. Båda är fina tycker jag. Stolen
Henriksdal skulle jag nämligen gärna vilja ha i mitt nya kök som jag flyttar till om en månad.

Bild: Ikea

H&M

image639

Nu när man får 10% rabatt på
H&M har jag starka funderingar på att beställa dom här jeansen. Dom är ju så snygga med blixtlåsen längst ner på benet. Dom skulle nog passa bra ihop med min Luella-t-shirt.

För övrigt måste jag påpeka att jag är lite ledsen över att Roberto Cavalli at H&M-kollektionen bara kommer att finnas jättelångt söderut och det är hela tre dagar kvar innan jag är i Uppsala när kollektionen släpps den 8:e november. Victor & Rolf-kollektionen fanns i alla fall i Umeå. Dåligt det här tycker jag.

Bild: H&M

Luella

image638

Igår fick jag äntligen min efterlängtade t-shirt från Luella. Jag beställde den från
Shopaholic för drygt en vecka sedan och på grund av att den blev lite sen så får jag rabatt på min nästa beställning. Shopaholic kan verkligen det här med kundservice. T-shirten är jag väldigt nöjd med i alla fall. Den är perfekt färg och kommer få lågt PPA tror jag.

Nu när jag ska få rabatt så vill jag ju göra en ny beställning. I Tarus blogg så har jag sett henne använda den fina Luellakjolen med blomapplikationer i Paris. Den skulle jag vilja ha, men frågan är om den är värd 2 000 kronor?

Onsdag

Nu är det alldeles snart dags för mig att leta reda på sängen och sova en stund. Dom senaste dagarna har verkligen varit jobbiga, så jag har inte haft någon energi över till bloggen. Nu ska jag bara överleva en dag till innan jag får vara ledig på fredag. Har inte ens sett min sambo sedan i måndags. Eller rättare sagt; jag har sett honom när han sover, men det är inte lika trevligt som när han är vaken.

Idag är det förresten exakt en månad tills jag kommer att flytta till Uppsala. Jag längtar helt otroligt mycket. Själva flytten blir kanske inte för rolig, men när man väl är där så kommer jag att vara så glad. Varenda dag funderar jag på vilken färg på soffan jag skulle vilja ha i lägenheten och vilken typ av gardiner som passar bäst i köket osv... Det är verkligen den dagen i mitt liv som jag ser fram emot mest just nu.

Jag fick mitt
paket från La Redoute idag också. Tyvärr så var inte bluset som jag hade förväntat mig, men jag funderar på att ha kvar den ändå.

Bloggen håller sakta men säkert på att förändra sitt utseende. Jag är långt ifrån nöjd ännu, men snart så ska den förhoppningsvis bli som jag har tänkt mig. Jag har tänkt försöka hitta ett mera lättläst teckensnitt på rubrikerna bland annat.

Det här var dagens rapport. Vi ses imorgon kära läsare.

Att oversiza för mycket

image637

Jag har verkligen gillat oversizade kläder ett bra tag nu. Det är fint så länge man har det tillsammans med figurnära kläder. Trots allt så kan visst det oversizade gå lite för långt. Tröjan på bilen kommer från Carin Wester och om jag tog på mig den skulle det bara se ut som om jag tagit på mig en jättes kläder istället för att se "rätt" ut. Tröjan ser i alla fall mysig ut att ha när det är kallt, men jag skulle nog ha svårt att rymma in den i en jacka.

Bild:
Trés Bien Shop

Paket, paket, paket!

image631

Det har varit en lång och jobbig dag på praktiken, så det är riktigt skönt att få vara hemma nu. Vid två-tiden, då jag fortfarande var kvar på praktikplatsen, ringde sambon och berättade att jag hade fått ett paket, så dom sista timmarna var en pina eftersom jag bara ville hem och öppna mitt paket.

Jag blev chockad när jag kom hem och fick se det här jättestora paketet. Så vart kan det här paketet vara ifrån?


image632

Innuti det stora bruna paketet fanns dom här två vackra rosa paketen från
Victorias secret. Jag var väldigt förvånad över att det kom nu eftersom det står på hemsidan att det ska ta 14-21 arbetsdagar för paketet att levereras. Nu är det bara 9 dagar sedan jag gjorde beställningen.

Så vad finns innuti dom rosa paketen då?

image633

Ett par stövlar! Dom är från Steve Madden och jag är så nöjd med mitt köp. Det känns extra kul med den rosa kartongen som dom är i.

image634

När jag ändå beställde från Victorias Secret tyckte jag att jag måste beställa något mer. Det blev några par söta trosor som alla har rosa på sig.

image635

Såhär ser för övrigt stövlarna ut när jag har på mig dom. Väldigt enkla är dom och jag gillar verkligen snörningen baktill. Tyvärr är dom ungefär en storlek för stora, men jag ska köpa en mysig sula att sätta i dom.

Jag har läst mig till att Steve Maddens skor ska vara väldigt sköna, så jag hoppas att jag klarar av att gå många mil i dom här.

image636
Här är bilden på stövlarna från Victorias Secret's webshop. Dom syns lite bättre där. Jag kan inte bli mera nöjd nu. Jag bara älskar paket!

Dagens önskeoutfit

image630
Min dag på praktikplatsen var intressant, men det blir nog roligare imorgon. Det är bara så jobbigt att börja 7 på morgonen, men jag ska nog överleva. Jag har ju min efterlängtade flytt som jag ser fram emot, så allt i mitt liv går som en dans just nu.

Idag hade jag gärna haft på mig outfiten ovan.

Väska: En indigoblå
Mulberry Bayswater. Jag tycker att blåa väskor är jättefint.
T-shirt: Snyggaste t-shirten just nu. Den är från Luella. Jag har beställt en blå som jag tycker är ännu finare.
Skor: Steve Maddens skor ska visst vara sköna. Modellen Kate är fin med den söta lilla rosetten.
Jeans: Jag funderar på att beställa dom här från HM. Dom är verkligen jättefina med dragkedjan längst ner på benet.
Örhängen: Blått är minsann fint. Örhängena kommer från Julie Sandlau.

Essie

image628Tidigare har jag bloggat om Essies höstlack som jag tyckte var så fina. Nu finns dom på Blush och jag funderar på att beställa, men jag vill ju ha alla. Hur ska jag kunna bestämma mig? Jag gillar nog mest det längst till vänster eller det längst till höger. När jag skrev om lacken tidigare var det lacket längst till höger jag ville ha decadent Diva, men dom andra färgerna är ju också så vackra. Svårt det här.

Bild: Blush

Måndag morgon

image629Idag skulle jag vilja ha på mig den här söta klänningen. Orange är så fint ju. Just nu sitter jag och myser i en turkos mysdress från HM, men jag ska ta på mig något annat innan jag ska iväg på praktiken vid 13.30.

För övrigt hoppas jag på att få något paket idag. Tusse äääälskar paket! :)

Bild:
Asos

Nytt utseende i Tusses värld

Nu håller jag på att ändra utseendet på min blogg. Jag ville ha en mera enkel och stilren design. Det går åt rätt håll, men det känns inte rätt ännu. Jag måste göra en passande header känner jag. För övrigt har jag problem med hur man gör så att man kan skriva en text under profilbilden. Någon som vet?

Dagens outfit

image623

Min lilla hund satt och tittade på mig när bilden togs så jag bestämde mig för att hon fick vara med i bloggen också. Det blev en Gina Tricot-outfit idag.

Gul och brå lång topp - Gina Tricot
Brett skärp - Gina Tricot
Lacktights - Gina Tricot
Kofta - Paul & Joe Sister

Nu har föräldrarna åkt hem och jag har tänkt sitta här en stund tills jag får sällskap av sambon igen, så det blir nog lite bloggning idag i alla fall.

Fullt upp på vilodagen

Idag vaknade jag vid 12 och sedan dess har jag bara städat. Mina kära föräldrar kommer på besök och jag har haft ett mindre bombnedslag här. Vill inte släppa in någon här före jag städat. Men nu har jag gjort allt klart och till och med hunnit duscha. Jag är minsann duktig.

Senare kommer en bild på dagens outfit, men i övrigt blir det inte mycket bloggande idag i... mer imorgon istället :)

Have a nice day!

Till mitt nya hem

image620
På Inreda.com säljs en del av
More of Scandinavia's porslin. More of Scandinavia är ett dotterbolag till Cult Design, som jag är lite smått besatt av ibland. More of Scandinavia har i alla fall grymt vackra temuggar som jag skulle vilja ha i mitt nya hem. Alldeles perfekta är dom. Tyvärr tycker jag att dom är lite dyra, men det är dom värda.

image621

Jag och pojkvännen var på Maxi idag och jag har länge varit kär i den röda vattenkokaren och nu blev det ett köp. Den ska stanna i sin kartong tills vi är i Uppsala, men jag är så glad och den kommer passa så bra i vårat fina kök.

image622
Från samma märke som tillverkat vattenkokaren finns en platt brödrosa. Jag tycker att den var lite kul på nåt vis, men jag är fundersam över hur den fungerar. En brödrost har jag redan, men det vore såklart fint att ha en som passar ihop med min nya vattenkokare.

Bild: Inreda, Adexi

Vinn en Mabel

image619
Jag tycker att man ska passa på och
tävla om en Mulberry-väska på Elle.se. Man kan vinna en lila eller brun. För att vinna den ska man beskriva med 20 ord hur man skulle styla en höstlook som passar till väskan.

För övrigt så vill jag styla om min blogg. Jag har ingen koll alls på hur man gör sånt, men jag ska göra ett försök i alla fall. Just nu ser den ut som en barnprogramsblogg tycker jag.

Hoppas att ni har en trevlig lördag. Här pågår det städning för fullt. Duktig är jag minsann.

Bild: Elle

Fredagens partyoutfit

image618
Mitt försök att ta bort den hemska bakgrunden på min bild i photoshop får inte godkänt, men jag gjorde ett försök iaf. Dessutom har jag inte lärt mig ännu hur man ordnar bort mina vackra röda ögon från bilden :P

Igår hade jag tänkt blogga mer på kvällen, men medan jag jobbade så kom min arbetskompis på att hon skulle ta med mig ut på stora partyäventyr efter jobbet. Så jag hann helt enkelt inte blogga, men här kommer min partyoutfit i alla fall. Trots ett antal rosa drinkar så mår jag väldigt bra idag och är till och med uppe före pojkvännen.

Guess what!? Om exakt 5 veckor bär flyttlasset iväg mot Uppsala! Jag längtar massor.

Linne - American Apparel
Skärp - H&M
Jeans - Acne
Armband - CC Skye
Pumps - Ellos (tror jag) Dom är sisådär 3 år gamla och flickorna jag bodde med då hade likadana minns jag. För övrigt älskar jag powerpumps-trenden som kommer till våren.

Till det hade jag min Louis Vuittton Pochette och skinnjacka från Vero Moda.

Jobbelijobb

Nu ska jag iväg till jobbet. Ha en trevlig kväll allihopa!!

Blog you later!

Dagens vill-ha-objekt

image617

Med rabattkoden 7814 får man 10 % rabatt på hela HM:s sortiment om man beställer ur katalogen eller online innan 18/10. Om jag hade beställt därifrån så hade jag nog velat ha den
här kjolen. Den är riktigt söt tycker jag. Det enda jag inte gillar är att den mest består av polyester, men den kostar bara 298 kronor, så lite polyester kanske man kan stå ut med för det priset...

Bild: HM

Äntligen fredag

image616
Jag gillar verkligen fredagar för man är så nära helgen då. I och för sig är det ganska länge innan jag får ta helgledigt eftersom jag ska jobba 16-21 ikväll, men sen ska jag verkligen njuta av min lediga helg.

Såhär i rosa månaden så tycker jag att man ska på något sätt bidra till någon rosa bandet-insamling. Thomas Sabo gör väldigt vackra berlocker och i år har han designat en väska med ett rosa band runt där en del av föräljningspriset går till cancerfonden. Jag skulle gärna vilja ha den här söta väskan, men jag är inte säker på att jag kommer hitta den här i lilla Skellefteå.

Nu ska jag ge mig ut på en cykeltur. Jag kommer tillbaka lite senare med nya inlägg. Ha en bra dag!

Bild:
Thomas Sabo

Min vackra t-shirt

image615

Här är bilder på Taru som festar i Paris med Luella-t-shirten som jag har beställt från Shopaholic. Det är jättesnygg och alldeles perfekt färg ju. Jag längtar massvis tills jag får min t-shirt.

För övrigt måste jag ordna en ny bild på mig till min blogg. Kanske kan jag övertala min vänliga pojkvän att fota mig i helgen. Han brukar ju ställa upp på det mesta så länge det inte är fotboll samtidigt...

Bild:
Tarusblogg

SATC

image613

Jag bara älskar bilden ovan från inspelningen av Sex and the city-filmen. Undra hur länge det dröjer innan man får se filmen? Jag längtar massor i alla fall.

Till våren kommer jag (förhoppningsvis) att åka till London. Jag vill dit för att shoppa och pojkvännen vill kolla på fotboll, så det är bara att sätta igång och spara pengar nu. Jag skulle nämligen vilja köpa ett par svarta pumps från Jimmy Choo och en väska från Chanel. Närmare bestämt en 2.55:a.
Amanda frågade sina läsare i sin blogg vad dom har för drömväska och min är en 2.55:a. Den är klassisk och underbart vacker.

image614

Jag är riktigt avundsjuk på dom här tjejerna. Jag vill också äga en sån väska!

Bild: celebrity-gossip.net, cheapachic.blogosfere.it

Torsdagens outfit

image612

Lite sent, men här kommer i alla fall dagens outfit. Senaste timmarna har jag bakat bullar och sedan när sambon kom hem så råkade vi somna, så nu är jag alldeles nyvaken...

För övrigt tycker jag att det är helt underbart att det snart är helg.

T-shirt: American Apparel
Jeans: Acne Tube
Skinnjacka: Vero Moda
Scarf: Louis Vuitton
Väska: Louis Vuitton
Pumps: Din Sko

Jag har syndat...

image611

Jag har nätshoppat lite trots att jag har gett mig själv shoppingförbud, men shoppingförbudet startar från och med nu.

Jag bloggade ju igår om dom vackra
plaggen och accessoarerna som finns på Shopaholic och jag bestämde mig för att jag måste ha en luella t-shirt. Det blev en marinblå med svart tryck (det finns ingen bild på den så därför visar jag den vita istället).

Igår bloggade jag även om att jag vill ha en svart sidenblus och jag lyckades hitta en blus i ren siden på La Redoute som ser väldigt fin ut. Den är enfärgad svart och inte mönstrad som på bilden, men det finns ingen bild på den svarta tyvärr.

Så nu sitter jag spänt och väntar på mina paket :)

Nu ska jag börja baka bullar i alla fall. Bullar måste man ha på kanelbullens dag!

Bild: Shopaholic, La Redoute

Kanelbullens dag

image610

Idag är det ju minsann en av årets bästa dagar; kanelbullens dag! Det hoppas jag att alla visste redan i och för sig. Nu ska jag pyssla med lite skolarbete, sedan tänkte jag försöka hinna baka lite kanelbullar innan min sötis kommer hem från jobbet. Självklart ska jag hinna blogga också. Blogga är verkligen kul tycker jag :)

Skoldag

God morgon! Det är lite jobbigt att vara uppe såhär tidigt tycker jag. Jag är verkligen ingen morgonmänniska tyvärr. Snart ska jag cykla iväg till skolan...

Min sambo frågade igår hur mycket pengar jag har shoppat för under min bloggperiod och jag bestämde mig för att räkna ut det. Egentligen ville jag nog inte veta det, men nu vet jag. Tyvärr. Från november 2005 till igår kväll så har jag shoppat för ca 68 000 kronor. Det blir ca 3000 i månaden som jag har shoppat för och det är ju inte allt för mycket tycker jag.

Nu måste jag skynda mig iväg... Blog you later!

Jonathan Kelsey

image609

Saks fifth Avenue hittade jag Jonathan Kelsey's vackra tvåfärgade pumps. Han har tidigare under sin karriär jobbat för Jimmy Choo, Cacharel, Giles Deacon och Strenesse innan han startade sitt eget märke. Hans signaturdesign är modernt, intelligent och väldigt sexigt. Grymt snygga skor tycker jag!

Bild: Saks

Tusse loves Luella

image607

På tal om sidenblus; Luella har en som är helt underbar. Den är i och för sig marinblå, men det skulle jag mer än gärna stå ut med om jag ägde denna skönhet. Tyvärr kostar den 1 700 kronor och det var inte riktigt så mycket som jag hade tänkt lägga ut på den. Ibland är bara vissa saker värda sitt pris, så jag måste tänka på saken.

image608
Shopholic har det kommit in plagg och accessoarer från Luellas höstkollektion som är helt underbara. Jag vill bara ha allt. Den krämvita väskan och t-shirtarna gillar jag mest. Funderar starkt på att shoppa mig en Luella t-shirt, men jag vet inte vilken. "Love, Love, Love!"-t-shirten finns marinblått också och det är nog mera rätt för mig, men räven var så väldigt gullig på den andra.

Det här var knepigt...

Bild: Shopaholic

Apple iPod-fodral

image606

En något suddig bild blev det, men här är reslutatet på mitt
iPod-fodral som jag sydde på igår och idag. Det började med att jag hittade en äppelformad knapp och tänkte då på att jag har ju en Apple iPod, så då ska det vara ett rött fodral med ett äpple på. Jag funderar på att sy dit en anordning som håller fast hörlurarna när jag inte använder dom. Får se hur det blir med det.

Sidenblus

image605

Idag ska jag mest sitta framför datorn och plugga, så jag ska nog lyckas klämma in lite bloggning när jag behöver rast.

Jag har kommit på att jag skulle vilja ha en svart sidenblus. Alltså den måste vara gjord av siden och inte nåt polyester eller så som sidenblusarna har på HM eller Gina Tricot är. Tidigare så hade La Redoute en blus som jag gillade jättemycket, men jag beställde den aldrig och nu är den borta tyvärr.

Blusen på bilden ovan är från
Juicy Couture och jag tycker att den är jättesöt om man bortser från bandet som man ska knyta en fluga av. Dessutom gillar jag inte riktigt ränderna, men annars är den perfekt! Egentligen är jag nog ute efter en väldigt enkel svart blus utan några onödiga detaljer.

Bild: Neiman Marcus

Lindex Pink Collection

image603

Jag tycker det är viktigt att stödja forskningen om bröstcancer såhär i rosa månaden. I och för sig är det ju bra om man alltid kan göra det. När jag var på Ica Maxi idag så köpte jag ett
rosa band. Det är en början i alla fall. Jag är tyvärr väldigt orolig för det här med cancer och jag hoppas att det snart ska finnas ett botemedel.

Lindex har en kollektion med kläder under oktober månad som heter Pink Collection. 10% av försäljningspriset går till bröstcancerforskning. Det är en riktigt bra idé. Heja Lindex!

Bild: Lindex

Pysslig tisdag

image602

Nu ska jag pyssla lite innan Desperate Housewives börjar. Jag ska nämligen sy ett liten fodral till min iPod så att den inte blir repig. Egentligen hade jag velat ha ett från LV eller så, men dom har inte tillverkat något som passar till den nya iPod nanon ännu tyvärr, så i väntan på det så ska jag pyssla ihop ett själv. Som tur är så älskar jag att pyssla :)

Jag har jobbat 9 timmar idag, så ikväll blir det lugnt och skönt, men jag ska försöka blogga lite mer ikväll.

Victorias Secret

image601

Jag var på stöveljakt i huvudstaden i lördags och det känns som att jag har varit inne i nästan varenda affär som har skor och jag lyckades knappt hitta ett endaste par som kändes bra. Senare efter att jag och flickorna hade shoppat klart började dom diskutera
Victorias Secret. Då kom jag på att VS' webshop har stövlar och jag hittade stövlarna med stort S direkt. Tyvärr är leveransen beräknad till 30/10, så frakten är inte så snabb. Men det är värt det. Jag ska äntligen få ett par stövlar som känns rätt.

Jag har till och med beställt så att jag ska få paketet inslaget, så jag ser verkligen fram emot att få mitt paket.

Bild: tv.yahoo.com

Shoppat i sthlm

Nu kommer bilderna på innehållet i påsarna:


Louis Vuitton-påsen innehåller:


En silkesscarf. Den har bilder på många av dom olika LV-väskorna som har tillverkats. Jag tycker om färgerna på den, så den är perfekt för mig.


I den vackra Burberry-påsen med rosett finns:


Den efterlängtade rosa cashmere-halsduken. Jag älskar den massor. Nu väntar jag bara på vintern och lite kyla så jag får använda den.


På Urban Outfitters köpte jag mig:


En svart kofta, från Paul & Joe Sister, som är så mjuk och skön. Tyvärr är det lite svårt att fota svarta plagg, så det är svårt att de hur den ser ut kanske. Men den är a-linjeskuren och väldigt enkel. Så som jag vill ha det...


NK-påsen innehåller:


En Chanelfoundation. Jag är inte helt övertygad om att jag gillar den, men jag har i och för sig bara haft den en dag, så jag kanske lär mig att gilla den med tiden.


Jag glömde att visa Gina Tricot-påsen tidigare:


Men där i fanns två långa toppar. Det är 100% bomull så därför var dom värda att köpas.


I mitt lilla paket fanns:


Min väldigt söta iPod. Jag måste skaffa mig ett fodral av något slag så den inte skadas...

Jag är väldigt nöjd över mina inköp, men jag fick inte tag på det viktigaste... nämligen stövlar. Det får lösas på annat sätt.

Äntligen hemma

image593

Nu är jag äntligen hemma igen efter min helg i Stockholm, Västerås och Luleå. Det har varit kul, men det är alltid skönt att komma hem. Det blev inte så mycket shopping. Fyra nya påsar har jag med mig hem och ett paket. Eller paketet var här hemma och väntade på mig, men det är också nytt :)

Körde dessutom hem från Luleå i min nya bil, så det är mycket nytt i mitt liv nu.

Innehållet får ni se om någon timme. Måste hoppa in i duschen och packa upp först.