Chocolate decadence

Jag tycker att höstens look från Estée Lauder är helt fantastisk. Chocolate Decadence heter den. Underbara bruna nyanser och vackra färgkombinationer. Dom randiga, chokladdoftande lipglossen är min favorit. Jag tyckte så bra om dom att jag var tvungen att införskaffa ett. Jag valde nyansen Caramel swirl som är en ljusbrun nyans. Hur fint som helst.

Bild:
Estée Lauder







God morgon!

Hallå hallå bloggen!! Mitt internet har varit trasigt och igår spenderade jag hela dagen med att köra från Uppsala till Luleå så något bloggande har det inte funnits utryme för. Idag finns det förhoppningsvis tid för det. Nu är jag hemma hos mina föräldrar och hälsar på ett par dagar.

Hittills idag har jag bara vaknat, tagit en powerwalk på morgonen och ätit frukost. Den här veckan har jag semester och det är så underbart skönt. Jag hade ingen semester i somras, så jag tyckte att jag förtjänade en veckas ledighet.

Dom senaste dagarna har jag jobbat lite och så har jag fått ett glatt besked. Jag och min sambo har fått oss en lägenhet :) Inflyttningsdatumet är första december, så det dröjer lite innan vi får flytta. I och för sig är inte kontraktet påskrivet, så man kanske inte ska ropa hej ännu, men jag har höga förhoppningar. Äntligen kanske vi får flytta in till Uppsala. Det skulle innebära att jag har 5 minuters cykeltur till jobbet. Helt perfekt!!

Nya saker att testa



Jag är sån som tycker om att testa allt möjligt för att se om det funkar och förhoppningsvis så får man positiva resultat av det. Idag fick jag ett paket med nya piller som ska testas. När det kommer till kosttillskott så finns det en helt enorm upp sjö med valmöjligheter.

Mina nya tabletter heter Tight Fem och är speciellt anpassade för tjejer. Dom ska hindra fettinlagring, öka fettförbränningen, öka värmeproduktionen och stimulera ämnesomsättningen. Dessutom blir man pigg och mentalt fokuserad. Den har fått bra recensioner och betyget fyra stjärnor av fem. Nu har jag stora förhoppningar på det här.

Burken innehåller 30 tabletter, så jag återkommer om en månad och meddelar reslutatet :)

Kostsamtal

Jag är så hemskt trött nu, men snart får jag bege mig mot min älskade säng.  Varje månad har jag en dag som jag får sluta klockan 13.00 (annars är det kl 16 som gäller) och den dagen var idag. Efter jobbet åkte jag hem och hämtade hunden från sitt hunddagis och vid halv fyra begav jag mig tillbaka till Uppsala och till mitt trevliga gym.

En halvtimmes joggande och en halvtimme på en crosstrainer hann jag med. Efter det så hade jag kostsamtal med en kvinna på
Kraftkällan som verkar väldigt kompetent. Dessutom har hon hemskt snygga armar. Det vill jag också ha :)

Hon klagade i alla fall på mig. Jag äter alldeles för lite. Hon tyckte att jag var duktig på att äta ofta och på fasta tider, men jag måste äta mer. Till mellanmål så äter jag bara en frukt, men hon tyckte att jag skulle komplettera med proteiner. Dessutom tycker hon att min måltidsersättning till lunch är för lite. En skiva grovt bröd med massor av pålägg ska jag börja äta till det.

Jag trodde att min kost var lagom mycket (men helt fel), men hon sa att jag levde på svältkost med tanke på att jag tränar 5-6 gånger i veckan. Från och med imorgon ska jag äta mer. Jag ska bli en människa med en hälsosam kropp. Mitt mål bara måste uppnås!

Något jag blev glad av idag var att jag vägde 61,6 kg. Det betyger att jag har gått ner ca 6,2 kg på 2 månader. Bra gjort av mig tycker jag :)

Nej nu måste jag ut med hunden och sedan sova. Natti natti!

Äntligen frisk (nästan)



Det har varit så skönt att vara ledig i helgen. Nu är jag näst intill frisk, men jag hostar lite ibland. Jag tycker att jag är frisk i alla fall, så jag har äntligen fått börja träna igen. Det känns underbart att vara igång och fortsätta min resa mot mina mål.

Igår fuskade jag lite med ätandet. Jag bakade kakor. Receptet hittade jag i en blogg och var bara tvungen att testa. Massor med smör och choklad är det i. Mums!

Idag har jag spenderat mycket tid i gymmet (tycker jag). Två timmar och femton minuter för att vara mer exakt. Nu är jag totalt slut. Sista halvtimmen somnade jag nästan. Jag började med en timmes styrka, sedan 30 minuter crosstrainer och 30 minuter gång. Det hela avslutades med lite stretching. Jag är sämst på att stretcha. Det är bara så tråkigt.

Imorgon ska jag träffa en kvinna som ska hjälpa mig med att få ordning på mitt ätande. Det ska bli intressant att få höra vad hon tycker att jag ska äta. Hoppas att hon kan sina saker :)

Bakåt:Framåt



Jag är riktigt sugen på att gå på vintagemässan
Bakåt:Framåt i Stockholm om drygt en vecka. Det blir säkert massvis med folk och mycket vackra kläder och accessoarer. Jag är dessutom ledig den dagen, så det vore riktigt skoj att få vara där. Det tål att funderas på i alla fall.

Bild: Bakåt:Framåt

Hemma i min ensamhet...

Ikväll håller jag mig hemma och kollar på Idol. Det känns så annorlunda att helt plötsligt ha kvällarna lediga. Jag vet liksom inte vad jag ska ta mig till med tiden. Min söta sambo tränar ikväll som vanligt. Han hinner med att träna minst en gång om dagen och jag bara sitter hemma, är sjuk och vill inget annat än att kunna röra på mig. Nästa vecka bara MÅSTE jag komma igång igen. Det är så deprimerande att bara sitta här och känna hur jag går upp i vikt för var dag som går.

Jag har bestämt mig för att försöka hitta en dietist som kan hjälpa mig få ordning på mitt ätande. Det är viktigt att äta rätt ju.

Jag vill bli frisk nu!

Tusse lagar mat


Nu ska Tusse tillaga mat. Trots att jag är supersjuk så ska jag försöka woka lite till min söta pojkvän som snart kommer hem. Jag hoppas att han blir glad för han brukar tycka om wokade grönsaker och kyckling. Efterrätt ska han också få. Oj, oj vad jag är duktig :)

Dagens önskeoutfit



Jag är fortfarande sjuk. Mår inte bra alls. Jag har ont i hela kroppen, är snuvig och hostar massvis. Det är nästan så att jag tycker lite synd om mig själv :P Idag är jag som tur är ledig och ligger mest i soffan med duntäcket över mig. Väldigt mysigt, men jag avskyr att vara förkyld.

Om jag hade varit frisk så hade jag begett mig ut på en tur på stan. Jag har avundats alla som jag mött dom senaste dagarna i sina höstkläder, medan jag bara har haft mina blåa tråkiga arbetskläder. Jag hade gärna haft på mig outfiten ovan.

Väska:
Louis Vuitton's väskor är alltid av hög kvalité, så den dagen jag behöver en ny väska ser jag ingen anledning att välja en väska någon annanstans ifrån.
T-shirt: Sött ugglemotiv.
Armband: Mitt Hermésarmband har jag inte hunnit använda så mycket, men det är underbart vackert. Jag skulle gärna vilje komplettera det med armbandet "Tree of Life" från Ettika.
Väst: Bomullsväst i lite femininare variant från La Redoute.
Byxor: Jag gillar byxor som är lite mer dressade. Dom här kommer från Chloé och är helt perfekta.
Skor: Gröna skor känns kul. Tyvärr är dom i syntetmaterial, men snygga ändå.

Sjukis

Nu är jag ledsen. Jag har så hemskt ont i halsen. Det är så tråkigt att vara sjuk. När jag har ont i halsen så kan jag inte träna heller. Tränandet har till slut blivit en vana för mig. Jag är van vid att jag ska till gymmet nästan varenda dag, så nu när jag inte kan så blir jag jätteledsen. Jag är ju så glad att jag har gått ner lite i vikt, så nu tänker jag bara på alla kalorier som jag inte kan göra mig av med och jag är rädd att jag ska börja gå upp i vikt igen.

Jag hoppas att jag mår bättre imorgon.

Söt väska


Den här väskan tycker jag är jättesöt. Om den bara hade varit i skinn så hade jag beställt den på studs. Den kommer från H&M och finns till det plånboksvänliga priset 129 kronor.

Bild:
H&M

Min frukost



Så här såg min frukost ut idag. Jag tyckte att jag förtjänade en frukost precis som jag vill ha den. Dagen började jag med ett 50-minuterspass på gymmet. Först 30 minuter Crosstrainer och sedan en snabb promenad i 20 minuter. Jag känner mig duktig som går upp så tidigt på min lediga dag. Nu är det några timmar sedan jag åt frukost, men jag är fortfarande mätt och nöjd. Jag tror att jag ska ta en till kopp med grönt te. Det är ju så gott!

Träningsdagbok



Igår fick jag ett paket och jag bara älskar paket. Det spelar ingen större roll vad som är i, men att öppna paket är min specialité.

I paketet låg min nya träningsdagbok. Jag har varit så avundsjuk på den som min sambo har, så jag var tvungen att skaffa en jag också. Min träningsdagbok är inte likadan som hans, för den har tryckts om och fått annan färg på sidorna innuti och framsidan är annorlunda. Min är helt klart finast! Monstret på framsidan har jag klistrat dit för att göra den lite mer "Tusse". Monstret är till för att skrämma mig till att träna mer :)

Idag var jag på ett pass
Body Jam. Det är riktigt kul. Mitt mål är att gå på det en gång i veckan. Det finns två pass i veckan, men det andra är dumt nog på lördagar klockan 10 och jag jobbar varannan lördag och om jag är ledig så orkar jag inte bege mig till gymmet så tidigt. Ett superbra pass var det idag. Hittills har jag gått ner ett halv kilo denna vecka. Det är bra gjort av mig :) Det har gått lite segt, men 5,5 kg har jag tappat hittills sedan i början på augusti.

Berries in love


Idag hade jag ett superbra pass på gymmet. En timmes styrketräning har kört slut på mig. Massor med träningsvärk kommer jag nog att ha imorgon.

Jag tyckte att jag förtjänade lite godis idag och Truly-påsarna är min favorit. Dom är supergoda och innehåller både mindre kalorier och mindre socker. Man måste unna sig lite godis ibland och jag tyckte att det passade bra medan jag kollade på Sommarkrysset ikväll.

Nu är det däremot dags att sova. God natt!

Bild:
Truly

En dålig dag

Ojoj idag gick det dåligt. När jag skulle cykla till gymmet så lyckades jag cykla fel och tappa bort mig (även fast jag vet att jag har dåligt lokalsinne så envisas jag med att testa nya vägar och det slutar alltid med att jag hamnar fel). Sedan när jag väl var framme så hade jag huvudvärk. Jag bestämde mig för att springa lite. Jag har haft problem med att det gör så hemskt ont i mina knän och höfter när jag springer, så jag håller på att vänja min kropp vid såna saker nu. Jag klarade 20 minuter på 9,5 km/h vilket är stora framsteg.

Efter dom 20 minutrarna så mådde jag inte bra alls. Jag var yr, huvudet höll på att sprängas i bitar och jag ramlade nästan på golvet. Även om jag har kondition för att klara att springa längre så är jag rädd för att få ont i mina stackars knän av det. Jag lyckades finna lite energi till 30 minuter på en crosstrainer efteråt också. Det var ingen bra dag alls idag.

Nu ska jag sova och jag hoppas att det kommer att gå bättre imorgon istället.

Natti natti!

Nu har jag bestämt mig

Jag har funderat ännu lite till och jag har bestämt mig för att hålla mig till en blogg. Det blir inte så omständigt då. Att hålla igång flera bloggar tar ju massor med tid. Jag har fullt upp med att uppdatera i en blogg någon gång då och då.

Mitt nya intresse för kost och motion kommer att hamna i den här bloggen. Jag har insett att jag har enormt mycket att lära och jag vill veta allt! Idag är jag enormt stolt över att jag har kunnat stå emot muffinsen som fanns på jobbet och jag har inte druckit en endaste droppe läsk. Det är minsann ovanligt.

Snart ska jag bege mig till gymmet. Jag vet inte vad jag ska hitta på, men något blir det. Det kommer bli lite ändringar i mina träningsplaner. Jag ska försöka klämma in sex pass i veckan på fem dagar. Så en dag i veckan måste jag pallra mig iväg till gymmet riktigt tidigt. Det får bli en dag då jag är ledig.

Jag känner mig riktigt motiverad just nu. Packa väskan måste jag göra nu!

Bloggar senare igen :)

Dagens önskeoutfit


Idag har det varit regnigt och tråkigt väder, så jag hade gärna haft en liten färgglad kuvertväska som livar upp vilken outfit som helst.

Armband: Jag tycker att det här
Hermés-armbandet är så fint med hästarna och vagnarna på.
T-shirt: Roligt tryck från See by Chloé.
Kavaj: En drömkavaj från Stella McCartney.
Jeans: Mörka jeans gillar jag mest på hösten. Dessa kommer från Stella McCartney och är gjorda av organsk bomull.
Skor: Söta ankelboots med volang från Topshop.
Väska: Fin rosa kuvertväska från Marc Jacobs.

Det känns inte rätt


Jag har funderat. Riktigt mycket har jag funderat. Nu har jag kommit fram till att mitt nya intresse för kost och hälsa inte hör hemma här. Från början så var detta tänkt att vara en mode- & shoppingblogg, men det har bara blivit mer och med utsvävningar och som det börjar bli nu så handlar den om allt möjligt. Därför har jag bestämt mig för att starta en till blogg. Tusses blogg måste fortsätta att vara en blogg om ytligheter har jag insett. Det är mest rätt mot den här bloggen som jag trots allt har haft i snart 3 år.

Bild:
Vitaminsidan

Äntligen fredag!

Det går inte att beskriva hur skönt det känns att jag har ledigt hela helgen nu. Jag är bara ledig två dagar i streck varannan helg och det är så underbart när det väl händer.

Efter jobbet åkte jag hem och åt lite middag innan jag och sambon begav oss till gymmet. Tyvärr så stänger dom klockan 20.00 på fredagar och det är nästan för tidigt. Jag fick skynda mig för att hinna med det jag skulle. Mitt fina styrketräningspass blev det idag som en instruktör hjälpte mig med för några veckor sedan. Det går bättre och bättre, men jag har en hemsk träningsvärk i låren sedan i onsdags, så jag tror att jag ska ta det lite lugnt imorgon. Min stackars kropp behöver vila.

Nu är det dags för mig att sova. Det var länge sedan som jag sov så länge som jag behöver, så den här natten har jag sett fram emot i många dagar. Imorgon kommer jag att vara en utvilad Tusse.

Natti natti!

Helt slut...



Nu har jag varit på gymmet och testat ett pass Body Jam. Det var riktigt kul. Jag trodde att det inte skulle vara så jobbigt, men att hoppa i en timme är minsann jobbigt. Idag blev det två pass på gymmet, så nu är jag helt slut. I morse åkte jag mest dit för att hinna träffa min söta sambo lite idag och jag ville verkligen testa Body Jam, så nu har jag motionerat så det räcker idag.

Jag har alldeles nyss ätit middag: lax och Findus sommargrönsaker. När det behöver gå fort så är jag så glad att det finns frysta grönsaker som bara tar några minuter att laga till. Jag äter inte pasta/ris/potatis längre och det går otroligt bra. Däremot är jag grym på att äta grönsaker nu. Det är bra :)

Min kropp är totalt slut, så nu ska jag sätta mig i soffan och titta på Idol.

Ljuva ting



Genom
Englas blogg fann jag webbshopen Ljuva Ting som har massvis med söta saker. Dom fina boxarna på bilden kommer från Lisbeth Dahl och dom är verkligen något som jag skulle vilja ha. Dom till vänster passar mig bäst eftersom att jag aldrig lyckas hitta några små saker att sätta i mina små boxar. Stora ska det vara så det ryms något :)

Bild: Ljuva ting

Ett efterlängtat paket



Idag hämtade jag ett paket på DHL (det är lättare att hämta det själv än att låta dom köra ut det när man bor i skogen). Jag blev alldeles lycklig av att bara se paketet och innuti låg den här orange lilla boxen med en rosett på.



Mitt efterlängtade armband låg i den söta boxen! Jag älskar det verkligen och jag känner att det svarta var helt rätt färg för mig. Det är mest klassiskt och kommer att passa till allt. Senare idag ska jag till stan och då ska det premiäranvändas.

Choklad är bra för hälsan



I dagens Aftonblad läste jag att man ska äta mörk choklad för att sänka blodtrycket och undvika diabetes. En stor skräck som jag har här i livet är att få diabetes, så det är en av anledningarna som jag försöker äta nyttigare. Ikväll ville jag verkligen ha godis, men då gav min sambo mig choklad som innehåller 74% kakao. Jag har ätiti tre rutor och mitt sötsug är borta. Perfekt!

Egentligen hade jag tänkt åka till gymmet ikväll, men jag har sovit så lite dom senaste tre nätterna, så jag stannar hemma ikväll och sover tidigt. Jag har redan sovit en timme och det var helt underbart :) Imorgon ska jag ta en promenad innan frukosten och bege mig till gymmet på kvällen.

Bild:
UNT