Nytt! Nytt! Nytt!



Bättre sent än aldrig. Nu kommer bilden på min nya söta mössa. Den kommer från H&M:s barnavdelning och är väldigt varm då den har fleecetyg på insidan. Det är verkligen en mössa som är som gjord för Tusse. Söt och mysig.



Jag tyckte även att mina träningskläder borde uppdateras, så jag har skaffat mig ett par mysiga capribyxor från Nike och ett linne från Soc. Linnet gillar jag verkligen. Det sitter löst och är mjukt. Extra bra är priset. Bra priser är det på allt från Soc, men det finns mycket som har en passform som inte passar mig. Dom nya kläderna ska invigas nästa vecka.



Jag har också införskaffat en stegräknare. Mitt mål är att försöka gå 10 000 steg om dagen. Den har till och med överfallslarm. Jag hittade den på Clas Ohlson för bara 99 pix. Perfekt!

I helgen jobbar jag, så det betyder att jag måste sova tidigt. Klockan nio har jag tänkt lägga mig i sängen och titta på tv. Det positiva är att klockan ska ställas om inatt och då får jag sova en timme längre :)

Ha en trevlig kväll!

God kväll!

Oj, jag råkade visst somna. Jag vaknade nyss och har nog sovit drygt en timme. Det var i och för sig väldigt skönt och välbehövligt, men jag hade inte tänkt det.

Idag jobbade jag till klockan ett och sedan sprang jag på stan och letade mössa. Jag hittade en superfin (ska visa bild på den sen). Dessutom köpte jag ett par matchande vantar. I mitt jobb är det viktigt med varm mössa. Jag tycker inte om att frysa om öronen. En timme på gymmet har jag hunnit med också. Den tiden spenderade jag på en crosstrainer. Super kul var det och jag hade ett bra tempo, så jag hoppas på träningsvärk imorgon. Jag gillar träningsvärk :)

Nu tänkte jag ta en kort prommis med hunden och sedan bege mig till sängen och titta på lite tv tills jag somnar. Ha en trevlig kväll allihopa!

Äppelpajsmak



Det gick superbra på gymmet och jag är nöjd över min insats. Jag kommer säkert ha massor av träningsvärk imorgon. Resten av dagen ska jag sätta igång en till diskmaskin, tvätta lite och städa. Tyvärr måste man göra tråkiga saker ibland också.

Det på bilden är en proteindrink som har äppelpaj-smak. Supergod! Det var sambon som hittade receptet i en tidning och testade att göra den idag. Måste göras fler gånger. Den smakar verkligen äppelpaj ju :)

Söndag

God morgon! Idag är jag förvånandsvärt pigg. Jag orkade inte hålla mig vaken så länge inatt. Redan vid halv två somnade jag. Väckarklockan hade jag ställt på halv tio, men jag vaknade kvart över åtta av mig själv.

Snart ska jag och sambon bege oss till gymmet. Idag är det rygg, biceps och mage som ska få en omgång. Jag känner mig pigg och motiverad, så det här går nog bra.

Ha en trevlig söndag!

Chokladsås med banansmak



Såhär ser jag ut ikväll. När jag var i Luleå för ett par veckor sedan så klippte mamma av massor av hår, så nu är det skönt att ha lite mindre hår att ta hand om. Lite finare är min frisyr om jag skulle lägga ner energi på att borsta håret, men det är en mysig hemmakväll och det är bara min sambo och min hund som ser mig. Och så ni då förstås ;)

Ikväll har jag unnat mig glass, chokladsås med banansmak och maränger. Chokladsåsen med banansmak är mycket godare än vanlig chokladsås tycker jag, så jag tyckte att den skulle få vara med på bild. Imorgon börjar strikt ordning på min kost igen. Bra ska det bli.

Nu väntar jag bara på att klockan ska gå. Jag och sambon ska titta på tv mellan midnatt och halv fyra. Trötter kommer jag att vara imorgon, men det är det värt :)

Vinn en pulsklocka!



I
Veckorevyns hälsoblogg Spark i baken finns en tävling där man kan vinna en pulsklocka. Det är precis det som jag skulle behöva. Polar har helt klart dom snyggaste pulsklockorna och den här var extra fin med blommor på.

Bild: Från Spark i baken-bloggen

Snart flyttar jag :)



Idag fick jag veta att det är säkert att jag får flytta! Jag och min sambo ska flytta in till Uppsala den 1:a december. Det ska bli underbart. Då är man inte beroende av alla tåg längre och jag får närmare till jobbet :) Dessutom får vi bo i en lite större lägenhet. Det kommer att bli så perfekt :)

Bild:
t4tcolorado

Alldeles ensam...

Min sambo är borta i helgen och har lämnat mig alldels ensam här i lägenheten. Det är verkligen supertråkigt. Jag vill ju att han ska vara här :)

Idag har jag träningsledigt och dessutom är det lördag, och då får jag äta vad jag vill, så här har det ätits godis. Imorgon blir det nya tag igen. Jag är tyvärr superdålig på att äta nyttigt, men jag ska bli bättre. Det är ju i alla fall mycket, mycket bättre än vad det var för ca 4 månader sedan, så lite nöjd är jag.

I torsdags fick jag hjälp med ett nytt träningsupplägg. Det ska jag börja med nästa vecka och jag tänkte ta med mig sambon till gymmet så att jag får lite hjälp. Det är så mycket nya saker så jag behöver honom där tror jag. Jag är verkligen motiverad, men det här med kosten är besvärlig.

Nu ska jag bara mysa i soffan resten av kvällen. Helt underbart!

Torsdag

God morgon! Jag blev plötsligt helt supertrött. Det känns som att jag håller på att somna på stolen som jag sitter på. Idag är jag ledig. Jag vaknade vid 8.30 och då gav jag mig ut på en promenad i en timme. Sedan har jag bakat blåbärsscones och läst lite bloggar. Om några timmar ska jag till gymmet. Jag har bokat in en tid för att få lite hjälp med träningsupplägg. Det ska bli skönt att få lite ordning på träningen. Jag ska träffa en som heter Maria på gymmet klockan 16.30, men jag tänkte hinna med en timme på en crosstrainer eller motsvarande innan det.

Jag kände mig så pigg och glad i morse, men nu vill jag bara sova. Om jag aktiverar mig lite så kanske jag vaknar till. Jag går och startar diskmaskinen och diskar lite. Då blir jag nog som en ny människa :)

Pulsklocka



Jag har hittat något som jag verkligen vill ha. En pulsklocka! Det skulle verkligen vara bra som hjälp vid träningen för att nå mina mål. Dessutom så finns det riktigt fina som till och med är för kvinnor (i princip 99% är gjorda för män och passar knappt en kvinnlig handled). Min favorit är Polar F6. Den finns i tre färger för damer och har söta blommönster på. Superfin och har massor av bra funktioner. Till och med vattentät är den :)

Bild:
Polar USA

Kanelbullens dag!


Idag är det kanelbullens dag. Helt klart en trevlig dag :) Jag har ätit två kanelbullar. Igår var jag och pojkvännen på Coop Forum och där hade dom extrapris på Findus kanelbullar. Det är bättre att köpa ett sånt paket än att baka själv, för det blir så hemskt många om man bakar och då kommer det att bli att man äter för många. Två räckte och det blev minsann 260 kalorier för bara dom två små bullarna.

Jag har varit duktig idag. Två promenader och ett Body Jam-pass har jag hunnit med. Enligt
Shapelink så är min totala förbränning under dessa tre pass sammanlagt 902 kalorier och det tycker jag är bra gjort.

Det här med kost tycker jag är väldigt intressant och jag läser massor på nätet. Tyvärr är det lite jobbigt när man läser olika saker överallt. Alla har olika åsikter på vad som är bäst. Jag känner att jag vill ha mer kunskap. Jag vill veta allt! Lite böcker ska jag skaffa mig. Det är mycket trevligare att lägga sig i sängen under duntäcket och läsa än att sitta vid en dator och försöka leta efter något som verkar nödvändigt vetande.

Bild: Findus

En bra dag!


Idag blev jag riktigt glad. Jag har gått ner ganska mycket i vikt senaste veckan, närmare bestämt 1,7 kg. Om jag bara är engagerad och jobbar lite extra hårt, så går det här galant. Idag väger jag 61,2 kg. Det har jag inte gjort på många år. För fem år sedan lyckades jag banta ner mig till 51,5 kg, men då åt jag bara en gång per dag och jag vägrar att svälta mig själv nu. Var tredje timme äter jag och jag är aldrig hungrig. Helt perfekt! Sund mat och motion är helt klart det bästa.

Snart ska jag på en promenad. Väldigt trevligt ska det bli. Att ha semester är verkligen helt underbart skönt :)

Bild:
OnOff

Omprioritering till det bättre

Helt ärligt så vet jag inte vad jag gör vaken nu. Jag borde ha sovit för minst en halvtimme sedan. På sistone så har jag verkligen prioriterat sömnen framför annat. Det är mycket i mitt liv som jag har börjat prioriter annorlunda. Som det här med utseendet. Ett exempel är smink. Jag skulle gissa att jag sminkar mig ca 2 gånger i månaden. När det kommer till kläder varvar jag mellan arbetskläder, träningskläder och mysdress. I håret har jag en tofs varenda dag. Någon gång ibland borstar jag håret men det är inte ofta.

Min kära pojkvän säger att han tycker om mig även osminkad och i mysdress. Han säger att han inte skulle orka vänta på mig som jag skulle spendera timtal framför spegeln. Jag har inte så mycket intresse för utseendet som tidigare. Mitt nya intresse för min hälsa gillar jag. Det ser jag som något som jag kommer att vinna på långsiktigt. Förhoppningsvis så kommer jag att kunna undvika sjukdomar som diabetes och jag vill inte lida av t.ex. ömmande knän på grund av övervikt.

Idag har jag kört crosstrainer en timme. Det är verkligen kul. Imorgon ska jag testa lite styrka igen. Jag har haft så ont i ländryggen, så jag ville göra något som inte ansträngde den idag. Nytt träningsupplägg ska jag få om en vecka. Trevligt, trevligt :)

God natt!

Äntligen hemma igen

Nu är jag äntligen tillbaka i Uppsala igen. Det är helt klart bäst att vara hemma i sitt eget hem.

Hittills har jag inte gjort så mycket idag. Jag har tagit en morgonpromenad, ätit frukost, tittat på lite tv, kliat hunden på magen och ätit mellanmål. Dom senaste dagarna har jag sysselsatt mig med att skriva in allt jag äter och hur jag tränar på
Shapelink. Då får man uträknat hur många kalorier man har ätit, hur mycket kolhydrater, fett och proteiner som måltiden innehöll. Man får även reda på hur många kalorier man gjorde av med när man tränade. Mycket trevligt tycker jag.

Av mina resultat att döma så kan jag äta lite mer än vad jag ofta gör. Dom senaste dagarna har jag ätit ca 1150-1200 kalorier efter att jag har ätit middag, men då bestämde jag mig för att äta något senare på kvällen också. Jag har bestämt mig för att jag ska äta 1500 kalorier i alla fall. Jag är ju inte ute efter att svälta mig själv.

Snart ska jag bege mig till gymmet och spendera lite tid tillsammans med en crosstrainer.

Ha en bra dag!