Fashion against aids

image771
H&M:s samarbete med DAA (Designers Against Aids) blev riktigt bra. Många av plaggen är snygga och till och med bärbara av mig. Det är inte ofta som sådant händer. Jag är oftast väldigt kräsen så jag förväntar mig inte så mycket av dessa samarbeten som H&M har. Jag gillar mest Katherine Hamnetts t-shirt och Rufus Wainwrights topp. Jag funderar på att klicka hem dom, men jag kan inte riktigt bestämma mig. Att 25% av förtjänsten går till något bra gör ju shoppingen änu mera rätt, så man kanske borde klicka hem en eller två... eller allihopa.

Bild:
H&M

Dagens outfit

image769
Dagens outfit blev fotad på golvet.

Blus - See by Chloé
Jeans - Acne (är så ledsen över att dom blivit mycket större. Även om jag tvättar dom så krymper dom inte)
Stövlar - Steve Madden

image770

Till det så har jag små pärlörhången. Dom här är från Glitter, men jag vill ha med odlade pärlor istället. Mina börjar dessutom klia efter ett tag, så jag ska nog skaffa mig ett par i guld eller silver.

Nu ska jag snart iväg på en intervju hos en kvinna som jag hoppas ska ge mig ett jobb.

Genomskinligt

image768
Till sommaren skulle jag vilja hitta en söt silkesklänning. Skira material är helt rätt och väldigt sött är det. En av vårens alla trender är visst att man ska visa underkläderna, men jag skulle inte våga gå med bara en bh under en sån här klänning. Jag är för feg för det. Men något blommigt under den här vita klänningen vore sött tycker jag.

Bild:
Style

Vårbyxor

image767 Dessa byxor har jag verkligen fått kämpa för. Det är inte lätt att shoppa när man inte känner en stad och vet vart man kan hitta det man vill ha. För ca 2 veckor sedan var jag till en butik som heter Jane Mars här i Uppsala. Jag hittade ett par beige chinos från Filippa K som jag blev förälskad i direkt. På självaste löningsdagen tänkte jag gå och köpa mig ett par. Tror ni inte att MINA byxor var slut i min storlek!? Självklart! Men jag tänkte att det kan ju inte finnas bara en återförsäljare av Filippa K-kläder i hela Uppsala, så jag började leta och leta och leta. Till slut hamnade jag i en butik som jag faktiskt sett tidigare, men som jag trodde bara hade tantkläder. Trolltyg heter den. Det ska bli en av mina nya favoritbutiker. Där fanns mina chinos och nu är dom mina. Vårshoppingen har börjat!

Ny färg: Violette

image766
Jag är ett stort fan av allt från Louis Vuitton, så ibland måste jag bara blogga om alla vackra nyheter. Louis Vuitton har en kollektion som heter Monogram Vernis som jag gillar väldigt mycket. Lack är vackert. Varje år så tillkommer det alltid nya färger och väskmodeller i den kollektionen. Det senaste tillskottet är färgen Violette. Det är en enormt vacker och glad färg tycker jag. En väska i den färgen syns väl. Mitt nästa väskinköp måste bara vara ur Monogram Vernis-kollektionen, men vilken färg och modell kan jag inte bestämma mig för.

Bild:
Louis Vuitton

Nytt i mitt hem

image765Jag var så glad över att jag slutade jobba redan klockan 12 idag. Efter jobbet åkte jag och sambon och köpte en byrå på Ikea. Våra kläder fick inte riktigt plats som det var, så en byrå behövs. Vid klockan tre så råkade jag lägga mig i soffan och titta på tv. Klockan fyra somnade jag och vaknade 21.45, så jag har sovit riktigt mycket idag. Jag blir verkligen helt slut av att jobba så här mycket.

Efter att jag hade vaknat spenderade jag tiden med att bygga vår nya byrå. Den kommer från serien
Malm och matchar min säng. Nu ska jag få bättre ordning på alla kläder och allt annat som inte fått någon förvaringsplats.

Snart måste jag verkligen sova. Jag börjar jobba 07.30 nämligen, men just nu är jag inte i så stort behov av sömn.

Bild: Ikea

En underbar upplevelse

image764

Idag tog jag en liten shoppingtur innan jobbet och jag hittar nya butiker nästan varenda gång jag är och virrar runt här i Uppsala.

Denna dag lyckades jag nog med att få uppleva min bästa shoppingupplevelse hittills i mitt liv. Jag hittade butiken
Jaber Mode på Fyristorg här i Uppsala. När jag kom in genom dörrarna på det vackra huset möttes jag av en bred trappa i mörkt trä. När jag gått upp för trappen var det herravdelning till höger och damavdelning till vänster. När jag kom innanför dörren till damavdelningen kändes allt i mitt liv perfekt. Butiken utstrålade stil, perfektion och lyx. Att gå bland Burberry trench coats, Armanidräkter och vackra cashmeretröjor var helt underbart. Jag måste dit igen!

Jag har googlat och läst att det är många som inte gillar personalen, men jag tyckte att kvinnan som jobbade där var jättetrevlig. Hon frågade om jag ville ha hjälp och var väldigt hjälpsam mot en annan kvinna också. Resten av dagen gick jag som på moln. En helt underbar butik det där.

Bild: Hitta.se

Lite nattsudd...

Man kanske kan undra vad jag gör vaken nu. Till och med jag funderar lite på det. Men anledningen är att jag skulle bevaka en auktion på eBay på en trench coat från Burberry som jag gärna ville ha och den auktionen avslutades mitt i natten :P Men nu är jag glad för jag vann! Inom en snar framtid äger jag äntligen en Burberry trench. Nu har i och för sig den värsta lyckan lugnat ner sig så jag kan gå och sova.

Natti natti.

I Tusseludds hem

image761

Här är en liten bild från mitt projekt som jag håller på med här hemma. Jag ska måla en stor blomma på väggen. Den är långt ifrån klar. Jag köpte från början väggdekorationen
Slätthult från Ikea, men den satt inte fast på min vägg. Allt bara ramlade ner efter en stund, så jag valde att måla dit blommorna med svart färg. Det tar tid, hemskt lång tid, men jag gillar resultatet. På bilden ser man även min golvlampfot som heter Grundton och lampskärmen Skimra från Ikea.

image762

Jag gillar nästan allt från Cult Design och jag blir alltid så glad när det kommer nya saker varje säsong. Kollektionen Bonsai finns nu i vitt och jag skulle vilja ha en ljusmanchett med en röd blomma som på bilden för att matcha mitt kök. Den skulle vara fin på mitt matbord.

image763

I köket har jag nämligen en del från den svarta Bonsai-kollektionen. Både gardinerna och krukorna är från Cult Designs Bonsai-kollektion. Den lilla lampan är från Ikea. En perfekt 29-kronorslampa är det. Det hela började med att jag köpte en röd vattenkokare i höst och jag ville matcha lite med den. Blomman till höger är en brudorkidé som jag hoppas ska börja blomma igen snart, men det går riktigt segt för den.

Bilden i mitten har jag lånat från Cult Designs hemsida.

Torsdagen

Dagen gick inte som planerat. Jag skulle intervjuas av ett företag idag för att förhoppningsvis få jobb, men det blev inte av. Tre timmar innan jag skulle dit så ringde kvinnan och sa att hon måste boka om mig, så det blir på onsdag istället. Sen ringde jag till en kvinna som ringt till mig tidigare i veckan som jag hoppades skulle vara mera positiv, men hon ville att jag skulle komma på intervju i slutet på nästa vecka. Jag vill veta något nu ju, så jag blev lite ledsen och allt kändes hopplöst.

Det hela resulterade i att jag åkte till Ikea och köpte en
lampa och sedan till Coop Forum och Max och köpte massvis med onyttigheter. Jag måste verkligen sluta tröstäta, men jag vet inte hur jag ska lyckas sluta...

Imorgon får man äntligen lön. Jag längtar så enormt mycket efter att shoppa. Vårkläder vill jag ha. Snön smälte ju bort under dagen så nu känns det som att jag är ett steg närmare våren...

Dagens önskeoutfit

image760

Medan snön ligger kvar ute så längtar jag till sommaren. Jag ser fram emot bara ben, solsken och värme.

Väska: Marc by Marc Jacobs Logo tote. För bara 88 dollar blir den din.
Topp: Supersöt topp med en bil på. Den kommer från See by Chloé.
Kjol: Somrig kjol från Miu Miu.
Armband: Hermés gör alltid vackra armband. Ännu äger jag inget, men någon gång kommer ett sånt att finnas i min ägo har jag bestämt.
Skor: färgglada och lite fulsnygga sandaler från Marc Jacobs.

Bild:
Luisaviaroma, Brownsfashion, Net-a-porter, Hermés.

Heath är död

image759
Jag blev så ledsen när jag nyss såg mejlet som jag fått från
Veckorevyn om att Heath Ledger var död. Jag gillar verkligen den skådespelaren. Han är inte obducerad ännu, men man tror att han har tagit för många sömnpiller och att det var en olycka. Heath blev bara 28 år. Han har en dotter tillsammans med vackra Michelle Williams.

Bild: Teemix

Ledig

image758Äntligen har jag en ledig idag. Det är så skönt att bara vara hemma och mysa, men sen blir det jobbigt. 8 dagars jobb i sträck och långa dagar är det. Även det borde jag överleva. Efter dom åtta dagarna är det ju slut. Äntligen. Sedan får jag se vad som händer mig.

Jag tyckte i alla fall att jag behövde en ny bok att läsa och boken Style A to Zoe har jag velat ha länge nu, så jag gjorde en
beställning. Om 2-5 dagar är den min =)

För övrigt kollar jag in eBay varenda dag för att jag vill verkligen hitta en trench coat från Burberry till ett bra pris och som såklart är autentisk. Jag får se hur det går. Det kom ju snö igår så jag har tid att vänta på den rätta eftersom den inte går att använda just nu ändå.

Bild: Stuffatnight

Filippa K

image757
Den här månaden är verkligen hemsk. Jag jobbar som en idiot och jag känner att jag inte har något liv alls. När jag för en gångs skull är ledig så sover jag hela dagen för att jag är så enormt trött. Nästan alla mina dagar ser ut så att jag jobbat 7-12 och är ledig 12-15 och sedan jobbar 15-19. Det innebär att jag måste åka 05.53 hemifrån och kommer hem 19.45. Dagarna blir lite för långa. Till exempel idag slutade jag 21.00 så jag kom hem för ca 30 minuter sedan. Jag måste göra någon form av förändring, så jag hoppas verkligen på att intervjun på torsdag kommer gå bra.

Idag var jag ledig 12-16 så jag tog en tur på stan.
Tidigare har jag bloggat om att jag vill ha vida byxor, men jag hittade dom på bilden från Filippa K och när jag provade dom så kändes dom helt underbara. Jag tycker det är fint när man rullar upp byxbenen och har pumps till. Så jag har nog tänkt om angående min vårlook. Jag gillar Filippa K-byxorna helt enormt mycket. I och för sig kan jag ju köpa både Filippa K-byxor och vida byxor... =)

Bild: Filippa K

Les couleurs nationales

image756Jag hittade den här underbara kjolen på Designsverige och jag bara älskar färgerna. Om det inte vore för att den är av ull så hade jag köpt den. Jag vill ju inte ha så varma plagg på våren och sommaren. Jag längtar efter solen och värmen varenda dag nu. Hoppas att jag inte får vänta allt för länge.

Bild: Designsverige

Nytt i garderoben

image753

I veckan så har klänningen från Josefssons kommit som jag
beställde för ett tag sedan. Den är verkligen jättesöt, men den blir nog ännu sötare när jag har orkat stryka den. Den har verkligen allt; rosa, blommig och en rosett. Perfektare kan det inte bli.

image754image755

Det har varit helt underbart att vara ledig idag. Jag lyckades lura med sambon in i en galleria där jag fick chansen att shoppa lite. Linnet med rosetter har jag tittat på tidigare. Det är så sött ju. Egentligen är jag enormt trött på a-linje-kläder nu, men med ett sött skärp i midjan blir det perfekt. Koftan köpte jag bara för att den var billig och jag behövde en nu. Jag gillar den härliga färgen också. Båda kommer såklart från Gina Tricot.

Jag blir verkligen jätteglad av att ha nya plagg att hänga in i garderoben. Så underbart.

På torsdag ska jag på en intervju för ett jobb så jag måste hitta något fint och seriöst att ta på mig då. Jag hoppas så enormt mycket på det jobbet, men jag får se hur det går.

Nu är det dags att sova lite. God natt!

Lyxiga gummistövlar

image752
Jag behöver ett par nya gummistövlar eftersom att mina förra var tvungna att hamna på soptippen. Burberry har ett par som jag gillar. Det är guldnitar och ett guldspänne på dom som gör att stövlarna känns lite lyxiga trots att gummistövlar är en av dom mest oglamorösa skorna man kan ha på fötterna. Dom finns i
svart också, men jag gillar färgen trench. Så mycket som det regnat här den senaste tiden så är jag verkligen i behov av ett par...

Bild: Burberry

A mouse on my foot

image751Jag har bloggat flera gånger om musskorna från Marc by Marc Jacobs. Jag skulle bli så lycklig om jag fick ha ett par såna på mina fötter i vår. Vårens modell verkar vara silvriga och jag tror inte att jag vill ha det. Jag trodde att jag var väldigt intelligent som kom på att jag skulle kolla på eBay efter ett par, men vartenda par som är där är ju fejk tyvärr. Jag känner mig lite ledsen just nu för jag vill verkligen ha ett par musskor. Silvriga och svarta med glitter ska komma till Mrs H i vår i alla fall. Kanske glittriga kan vara något?

Hittills har den senaste veckan varit jobbig, men idag får jag äntligen vara ledig så det känns helt underbart. Min tid har mest gått åt till att jobba alldeles för mycket och att leta jobb. Mitt vikariat slutar den sista januari och jag vill hitta något nytt. Det är nämligen så att jag skulle vilja vara anställd av någon annan än kommunen, men hittar jag inte något så är det ju bara att kontakta dom igen. Jag hoppas att det här kommer att gå som jag vill i alla fall :)

Bild: Stylebop

Elaine eller Joz?

image750
I vår och sommar så hoppas jag på att hitta den perfekta blommiga klänningen. En stor del av Sveriges tjejer kommer säkert att ha blommiga klänningar, men även jag tycker att det är supersött, så jag bara måste ha :)

Förra våren köpte jag en
skjortklänning/storskjorta från Permanent Vacation som jag är jättenöjd med. I vår vill jag nog ha en blommig klänning från PV.  Den blåa klänningen heter Elaine och den rosa heter Joz. Jag kan inte bestämma mig för vilken jag gillar mest, men det är verkligen Tusse-klänningar. Rosa är såklart mera jag, men modellen på den blåa var finare. Svårt det där. Läste någonstans att klänningarna kommer att börja säljas någon gång mellan januari och mars.

Bild: Permanent Vacation

Louis Vuitton loves Sponge Bob

image747

Louis Vuitton's visning för våren 2008 började med att tolv modeller i sköterskeoutfits kom med var sin bokstav på hatten och en väska. Redan då så älskade jag vårens väskor från LV. Jag tror att jag måste försöka få tag på en. Det är just den som dom flesta sköterskorna på bilden har som jag vill ha. Alltså vilken modell vet jag inte, men jag gillar färgsättningen.

image748

Pursepage är något man borde besöka har jag insett. Mycket intressant om väskor där. Här är lite bilder därifrån på några av vårens väskor från Louis Vuitton. Mycket färgglada väskor och det gillar jag. Just nu längtar jag så mycket efter färgglada kläder och accessoarer. Det känns som att det har blivit väldigt mycket jeans tillsammans med svart, grått och vitt i höst och vinter för mig och det blir lite tråkigt i längden.

image749

Tro det eller ej, men Marc Jacobs har fått inspirationen till vårkollektionen från Sponge Bob Square Pants. Det är ju världens sötaste svamp, så han förtjänar att få vara inspiration till alla underbara väskor. Den där Marc kan verkligen sin sak.

Bild: Newburydiaries, Purse page, Stillchichandbags

Nordstrom

image746
Lite då och då så brukar jag kolla in alla skor på Nordstrom. Det finns alltid massor med söta skor. Pumpsen ovan får mig att tänka på höstens supersnygga pumps från
Prada. Dom på bilden ovan kommer i alla fall från Stuart Weitzman och jag tycker att dom är riktigt snygga. I övrigt tycker jag att Betsey Johnson gör helt underbara skor i vackra färger och mycket söta rosetter. Precis min stil.

Jag råkade också bli lite kär i ett par ballerinaskor från Ash. Färgen Eggplant är ju bara så söt. Jag skulle vara så lycklig om jag fick spatsera runt i dom i vår och sommar.

Bild: Nordstrom

Vårens kjol

image745
Prada & Marni våren 2008

Något som jag bara måste ha i vår är en vadlång kjol. Nu har det varit minikorta, långa och alla andra längder på kjolar man kan tänka sig den senaste tiden... utom vadlånga. Jag tycker det är helt underbart. Det känns klassiskt, vackert och kvinnligt. Och helt nytt bara. Drömmen är såklart att bära den vackra gröna Marnikjolen, men jag får se hur lätt den är att få tag på.

Bild:
Style

Tillskott i garderoben

image744

Jag läster i Metro för någon dag sedan att mellandagsrean har gått mycket sämre än förväntat. Det tycker jag märks lite. Det finns verkligen hur mycket som helst kvar på reorna tycker jag. Idag gjorde jag i alla fall ännu ett rea-fynd. Jag har varit lite fixerad av
outfiten från Michael Kors visning sedan jag bloggade om den. Jag var inne på Gant efter jobbet idag och kollade in rean där. Jag blev lite kär i skjortan ovan, så jag var tvungen att köpa den. Tjejen i kassan sa att den egentligen är från vårkollektionen, men råkat komma med på rean ändå. Jag är väldigt nöjd över mitt köp.

Till våren ska jag använda den mycket. Det är fint och stilrent med dom blåa och vita ränderna. Jag tänker mig i en solig och varm vårdag med upprullade ärmar, vida byxor, svarta solisar och ett par hemskt söta skor.

Shanghai Lily Collection

image743
I början av varje ny säsong brukar jag alltid kolla in Nars kollektion för den säsongen. Oftast så tycker jag att det brukar vara helt underbara färger och jag trånar efter allt. Våren 2008 heter kollektionen Shanghai Lily. Nu till våren längtar jag efter ljusa färger så jag blev lite besviken då Nars visar mörka läppar i rött eller lila tillsammans med sotade ögon. I vår kommer jag att satsa på raka motsatsen. Jag vill ha ljusa pasteller. Färger som får mig att tänka på en varm sommarkväll på en blomsteräng.

Bild:
Sephora

Vårshopping

image742

Efter
förra inlägget där jag skrev om att jag ville ha en v-ringad tröja så kom jag att tänka på att det finns en tröja av bra kvalitet (50% kashmir 50% merinoull) på La Redoute som bara kostar 90 kronor, så jag bestämde mig för att passa på medan den finns kvar. Tyvärr kommer det att ta länge innan jag får den, men det gör inte så mycket. Jag ska inte börja använda den ännu. Det blev en rosamelerad. Det är en bra investering tycker jag.

Bild: La Redoute

Vårens byxor

image741
Mycket av det som är en modet varje säsong tycker jag är ganska fult, men efter ett tag så vänjer jag mig vid tanken och det brukar sluta med att jag har på mig det som jag tidigare tyckte var fult. Dessutom tycker jag oftast att det är riktigt snyggt också till slut.

Det här med vida byxor kände jag bara ett stort nej inför tidigare, men nu gillar jag det och jag ska ha minst ett par. Jag är lite feg så jag vågar inte ha några som är jättevida, men raka och smått vida går an. Outfiten som tjejen har från Michael Kors visning gillar jag väldigt mycket. Det är bara så snyggt. Tyvärr går inte jag och vita byxor så bra ihop, så jag funderar på dom ljusgråa från H&M. Annars så är Acnes A-pants jättefina.

Jag ska nog ut och leta efter en v-ringad tröja och en blus i söta färger så att jag kan försöka efterlikna tjejen på bilden. Hon är bara så fin tycker jag.

Bild:
Acne, Style, H&M

Cravings for chocolate

image740

Ett av mina nyårslöften för det här året är att sluta med godis, läsk, bullar, kakor och allt annat som innehåller gräsligt mycket socker. Hittills har det gått bra. Eller ja, första dagarna var svåra. Jag glömde att jag inte åt godis längre och på jobbet fanns det massor med chokladaskar så det hände många gånger att jag tog en choklad och just innan jag skulle äta upp den så kom jag på att jag inte äter det längre.

Med tanke på hur mycket onyttigt jag har ätit innan så är det stor skillnad på mina matvanor nu och kilona verkar rasa av mig. Jag trivs bra med mitt nya liv, men jag har också bestämt att någon gång ibland måste jag få unna mig något onyttigt och gott, men något sådant har jag inte förtjänat ännu. När jag har tappat 4 kg till så ska jag tillåta mig själv att få lite godis som belöning.

Idag är tyvärr en sån dag då jag längtar så enormt mycket efter choklad. En Marabou chokladkaka med Non stop i skulle inte sitta fel. Nåja, det är bara att drömma vidare. Inget mera sånt på länge. Jag är enormt motiverad nu för att skaffa mig min drömkropp. Nu ska jag iväg och simma så jag glömmer chokladen.

Bild:
Chokladbutiken

Dagens önskeoutfit

image739
Jag har funderat en del dom senaste dagarna på vad jag vill göra med mitt liv. Just nu trivs jag bra med mitt jobb, men till slut kommer jag nog vilja byta och göra något helt annat. Efter allt funderande kom jag fram till att jag vill ha ett jobb där man får ha söta pennkjolar med matchande kavajer och killer heels. Vad jag egentligen kommer att göra på det jobbet spelar nog ingen större roll, bara jag kan ha såna kläder. Det blir nog något trevligt kontorsjobb kan jag tänka mig.

Så dagens önskeoutfit består av sådant som jag vill ha i mitt framtida jobb:

Kavaj - Vivienne Westwood
Kjol - Vivienne Westwood
Kuvertväska - Bottega Veneta
Pumps - Christian Louboutin
Armband - Roberto Cavalli
Nagellack - Essie

Bild:
Net-a-porter, Neiman Marcus, Blush

Salvatore Ferragamo

image737

Min favorit bland alla fashion shows för våren 2008 är utan tvekan Salvatore Ferragamo. Jag älskar dom vackra kjolarna, dom välkoordinerade outfitsen och den underbara sommarlängtan som jag får av att se det. Så där vacker skulle jag vilja vara i vår och sommar.

Bild:
Style

Jag tror att jag är kär...

image735


Jag har inte sett något så vackert, perfekt och så fulländat på länge. Jag tror inte att jag kan säga nej till den här
klänningen. Den är ljusrosa, blommig och har en stor rosett på ryggen. Den har allt jag tycker om. Helt underbar!

Update: Jag kunde bara inte stå emot. Jag var tvungen att ha den, så klänningen är nu på väg hem till mig :)

Bild: Josefssons

Dagens outfit

image734

Man får improvisera när man inte har någon tillgänglig som kan ta bilder eller en kamera som kan ta bilder själv. Jag har egentligen tröttnat på lacktights, men idag kände jag för att ha dom. Det får bli en sista gång innan dom hamnar på hyllan. Jag tröttnar så fort på trender. Samma sak med skinnkjolen och neonfärger.

Idag har jag på mig:
Ulltunika från La Redoute
Baslinne från American Apparel
Lacktights från Gina Tricot
Halsband och örhängen vet jag inte. Jag har bestämt att en dag ska jag ha smycken med riktiga sötvattenspärlor. Dom här är många år gamla och det är hemskt länge sedan jag använde dom senast, men en av dom som bor på boendet där jag jobbar hade ett sånt halsband igår och då blev jag påmind om att jag också har ett.

Bagelfrukost

image732
God morgon! Idag kan jag äntligen ha bilder i min blogg igen. Vad glad jag blir :)

Jag hade planerat att vakna vid åtta i morse, men det blev inte riktigt så. Jag snoozade lite för mycket, så det blev 10.15 istället. Nu sitter jag iat och äter en halv bagel, en kopp te och en halvliter vatten till frukost. Tyvärr ser inte min bagel lika god ut som den på bilden.

Idag är jag ledig hela dagen och jag har inte riktigt bestämt mig ännu för vad jag ska använda tiden till förutom att blogga. Kanske borde jag tvätta lite kläder och städa ut julen!? Jag får se vad det blir.

Bild:
Posies place

Inga bilder idag =(

Nu har jag försökt i väldigt, väldigt många timmar att få lägga upp bilder i min blogg, men det verkar vara omöjligt idag. Jag ska nog försöka sova och göra ett nytt försök imorgon igen. Natti natti!

Redo för 2008!

image731Idag har jag äntligen kommit ihåg att skaffa mig nya kalenderblad till min kalender. Det blev filofax-blad eftersom jag tycker att det är så bra att kunna se röda dagar och när påsken är med mera. Jag köpte också jättesmå och söta rosa Post-it lappar. Dom var så väldigt fina och ibland så räcker inte platsen att skriva på som finns i kalendern så dom var ett bra köp.

Jag känner väl lite att dom andra bladen som jag hade tidigare var mycket finare, så det kanske slutar med att jag köper dom ändå.

Nu är min jag och kalender redo för 2008!

Nu är det däremot dax att sova. Även imorgon ska jag upp väldigt tidigt och jobba. God natt!

Ett inlägg dedikerat till Sofia

image730Idag har jag hunnit med att jobba (och jobba över 1½ timme), simma och gå på en liten shoppingrunda här i Uppsala. Badhuset ligger alldeles bredvid Gina Tricot så jag gick in där när jag såg en skylt med nyuppackade varor. Jag fick då se tunikan Sofia. Gina Tricot är duktiga på att skapa söta toppar/tunikor/klänningar i alla världens färger som var och varannan människa har, även jag har några. Många är söta och fina men vid tunikan Sofia säger jag stopp och nej. Det här är något som jag inte vill se på massvis med tjejer nu. Fy så hemskt! En tröja och kjol som är ihopsytt. Fördelen är väl att man slipper allt jobbigt knövlande och knycklande med att få toppen att sitta bra under en kjol med hög midja, men jag är bara emot dessa färdigkombinerade påhitt.

För ungefär tio år sedan gick jag på högstadiet. Då var det trendigt att ha en kjol ovanpå byxorna (som ofta var i samma färger och material). Många på min skola hade typ jassbyxor och en kort kjol ovanpå i samma material som kom från
JC. På min grundskole-tid skulle man nämligen helst ha alla sina kläder från JC. I alla fall så fanns det på andra affärer byxor och kjolar som var ihopsydda så man var tvungen att ha just den kjolen och dom byxorna tillsammans. Sedan dess har jag alltid tyckt illa om färdigordnade kombinationer.

Jag önskar verkligen att jag inte behöver se Sofia-tunikan på så många tjejer nu för jag gillar den verkligen inte. Om det inte vore för att jag inte gillar att det är en topp och en kjol som är ihopsydda så tycker jag inte om kjolen. Jag har aldrig gillat den modellen.

Nej nu har jag nog pratat färdigt om denna tunika. Gräslig är den minsann...

Bild: Gina Tricot

En mysig söndag

image728
När jag äntligen får vara ledig så brukar jag sova så länge jag kan, men idag blev det extremt mycket. Jag har sovit i många omgångar under dagen och jag känner mig trött nu igen. Det är i alla fall bra att jag har sovit nu när jag ska upp tidigt och jobba imorgon. Trots att jag har sovit så har jag även hunnit läsa mycket i min bok som jag fick i julklapp. Den är jättebra tycker jag. Än har jag några sidor kvar, men snart är den slut och då måste jag ha fler av Sophie Kinsellas Shopaholic-böcker.

image729
Den senaste timmen har jag städat lite också. I min Ikea-bokhylla har jag äntligen fått ordning nu. Jag har en alldeles egen hylla. Tyvärr har jag bara fem böcker, men det räcker, och det ska komma fler. För att fylla ut tomrummet på hyllan fick ett doftljus med kladdkakedoft hamna där. Det doftar helt underbart! Filmen
Ratatouille tycker jag är jättesöt, så jag har skaffat mig en Remi. Sötare råtta finns inte! Även en Louis Vuitton-box fick ta plats där. Boxarna där ifrån är ju så fina!

Snart är det dags att sova, men ha en bra måndag!

Älskade Jessica

image727Enligt People så har Jessica Simpson börjat spela in en country-skiva. Jag är personligen inget country-fan så jag är väl inte helt överlycklig. Jessica är min favoritkändis, men jag saknar verkligen den tiden då hon var gift med Nick och var med i realitysåpan Newlyweds. Jag gillade henne mer då. Det avsnittet som jag minns mest är när hon och Nick ska ut och campa. Jessica hade då tagit med sig sin Louis Vuitton-väska för att hon tycker att den är söt. Det är så det ska vara. Det går visst bara sämre och sämre för hennes skivor nu för tiden. Så synd.

Senaste dagarna har jag jobbat som en galning eftersom många är sjuka nu. Kvällen har jag spenderat framför tv:n tillsammans med sambon och sett filmen Sydney White. Jättebra film tycker jag.



Bild: TheHollywoodNews
Källa: People

Frukost och bloggläsning

image726God morgon! Att börja dagen framför datorn och äta frukost samtidigt som man läser bloggar tycker jag är ganska trevligt. Bättre det än att stressa och knappt hinna äta för att man ska iväg till jobbet. Min frukost ser tyvärr inte sådär trevlig ut. Jag äter persiko- och hallonfil med banan i.Väldigt gott är det i alla fall.

Jag har lyckats med en riktigt dum grej också. Min sambo hade ställt alarmet på sin mobil och lagt den i hallen. På morgonen ringde den såklart och jag tyckte att den störde min sömn så jag gick och stängde av den och tänkte väcka honom. Jag la mig i sängen och började knuffa i honom, men han vaknade inte och sen råkade jag somna. Så han tog sig inte upp. Som tur var så hade jag bara snoozat så alarmet ringde och väckte honom en stund senare. Nu har jag fått förbud mot att stänga av hans alarm ;)

Bild:
Aftonbladet

Burberry trench coat

image725


Till våren så är min dröm att få ha en trench coat från Burberry som vårjacka. Tyvärr så kostar den ju en del, men då har jag funderat på att hitta en vintage. Att shoppa på eBay är ju ett alternativ, men jag tycker det är så svårt att hitta en som man är säker på att den är äkta. Än så länge så har jag tid på mig att hitta en trench coat då det ännu är snö ute. Jag ska minsann hitta en!

Bild:
Burberry

I behov av en ny mobil

image724

Jag är i stort behov av en ny mobil. Dom här tre modellerna verkar intressantast hittills, men jag är ändå väldigt tveksam. För mig är utseendet på mobilen väldigt viktigt och jag tycker inte att dom här tre är riktigt helt perfekta, men samtidigt skulle jag nog inte säga nej till någon av dom.

-Motorolas Motorazer2 Luxury Edition har lyxig 18k guldplätering, graverade detaljer och svart ormskinnsimitation. Det är nog mest det där ormskinnet som irriterar mig på den.

-Samsung Ultra Edition 10.9 (U600) har vunnit ett internationellt designpris. Den ser ganska fin ut, men något som vunnit designpris trodde jag var mycket finare än så.

-Armani-Samsung-mobilen är en sofistikerad modemobil i samarbete med Giorgio Armani . Den vore lite kul att ha, men den ser så manlig ut tycker jag. Synd det.

Jag tror att jag måste fortsätta leta vidare efter den perfekta mobilen.

Bild:
Motorola, Samsung

Happy new 2008!

image723

Äntligen är det ett nytt år med nya möjligheter. Det var så skönt att komma till jobbet i morse och vara pigg och glad utan att må illa eller ha ångest som många andra. Idag har det snöat i Uppsala. Jag och sambon var på promenad på eftermiddagen och det var så mysigt när det snöade.

Nu ska jag titta på en film och sedan sova. Ha en trevlig kväll!