Söndag

Idag är jag riktigt trött. Jag hade tänkt sova tidigt igår kväll, men det blev inte riktigt så. Förhoppningsvis så piggnar jag till lite senare. Snart ska jag skutta iväg till jobbet, men jag skulle mycket hellre vara hemma och mysa i en fin mysdress.

Efter jobbet ska jag besöka gymmet och ikväll ska jag verkligen sova tidigt :)

Ha en bra dag allihopa!

Nya vanor



Nu är jag enormt trött så det börjar bli dags för Tusse att bege sig till sängen. Visste ni att enligt en tidning som jag läste idag så är Tusse Sveriges tolfte vanligaste kattnamn? :) Lite skojigt tycker jag.

I helgen jobbar jag, så sedan jag kom hem vid 17-tiden idag så har jag bara varit hemma och tagit det väldigt lugnt. Lördagskvällarna är heliga för mig, för då är det Sommarkrysset med Gry Forsell. Hon är bäst tycker jag :)

Idag tog jag träningsledigt. Nu för tiden spenderar jag 5 kvällar i veckan på gymmet, så det är lite omställning, men vad gör man inte i jakten på den perfekta kroppen? Min kära sambo har motiverat mig till att komma igång och det är jag glad för. Tidigare har jag haft gymskräck. Jag tyckte att gym bara är för vältränade och supersnygga människor, så synen på det har förändrats. Alla möjliga människor är där och jag är nöjd över min nya livsstil. Det är ett riktigt Tuss-gym.

Jag har lagt om mina kostvanor också. Väldigt mycket hälsosammare är jag, även om jag har haft en svacka nu den senaste veckan. Från och med imorgon ska jag äta bättre igen. Bara jag bestämmer mig så går det bra.

Min favoritmaskin på gymmet är crosstrainern (bilden). I min värld heter det Tussmaskin, just för att det är min favoritmaskin och den är som gjord för mig. Till och med pojkvännen kallar det för det :P

Det besvärliga med mina gymbesök är att jag bor så långt från gymmet så jag känner mig konstant stressad för att jag ska hinna med rätt tåg hem eftersom att dom bara går en gång i timmen. Förhoppningsvis så hittar jag en lösning snart så att jag kan flytta in till Uppsala inom en överskådlig framtid :)

Imorgon börjar det igen. Inget onyttigt på minst två veckor. Jag SKA klara det :)

Bild:
bth, sydvatten, onoff, fitness hownd, aftonbladet

Ny höstkappa?



Jag fick ett mejl från
H&M om att man får 25% rabatt på en valfri vara. Kappan ovan gillar jag. Den på minner lite om kappan Clean från Acne som jag gärna skulle vilja ha på mig i höst. Tyvärr är den från H&M i något sämre kvalité, men snygg är den i alla fall.

Den är ett bra alternativ till den från Acne som bara verkar finnas i grått nu och jag ville ha den i svart. Dessutom är ju den från H&M helt klart ett plånboksvänligare alternativ.

Bild: H&M

Väntar på ett paket



Idag är jag ledig och det är så skönt. Det regnar massvis ute så jag är väldigt nöjd över att jag sitter inomhus med tak över huvudet nu.

Jag väntar på ett paket som är på väg hem till mig. Det dröjer nog till nästa vecka innan jag får det, men det är det värt. Jag kollar på DHL:s hemsida en gång i timmen ungefär för att se vart det är. Paketet har flyttat sig från Florida till Ohio, så det är på väg i alla fall :)

Det kommer att vara ett alldeles underbart innehåll i paketet!

Dagens önskeoutfit



Monokromt har vi sett i
Marc Jacobs F/W-kollektion och jag tycker att det är en härlig trend, men jag kommer nog inte hoppa på den själv. Möjligtvis att jag ibland tar på mig svarta kläder från topp till tå, men det brukar vara av misstag.

Jag hoppas där emot att någon annan ska anamma trenden i höst så man får se någon på stan som är till exempel helblå eller kanske lila. Svart och grått får man nog se så det räcker, så det vore kul med en roligare färg.

Scarf: Vacker häst-scarf från Hermés.
Klänning: Blått är fint! Denna klänning kommer från Miu Miu.
Trenchcoat: Klassisk Burberry-trench.
Skor: Pumps från Miu Miu med en väldigt speciell klack. Det är nog inget som jag skulle våga ta på mig dock.
Väska: Den är fin på långt håll, men leopardmönstret är inte riktigt min kopp te. Mulberry har nog gjort alla varianter som går att göra av denna Bayswater.

Nytt i garderoben!



I måndags var jag på shoppingtur efter jobbet. Jag har letat igenom alla webbshoppar jag kan komma på mellan himmel och jord efter en svart klänning eftersom att jag inte trodde att jag skulle hitta någon i en vanlig butik, men på Janemars i Uppsala hittade jag denna skapelse från Acne och jag kände direkt att den var rätt för mig. Skinnsnöret i midjan gör en enorm skillnad, men jag tror att jag ska leta efter några färgglada smala skärp att variera med ibland.

Jag gillar dom söta vecken också som är över hela klänningen...

Lady Bug



Sofi Fahrman har den finaste broschen just nu. Nyckelpigan från Miu Miu skulle jag så gärna vilja ha i höst, men jag vet inte om jag vill lägga 1 500 kronor på en nyckelpigebrosch. Kanske går det att hitta ett billigare alternativ?

I skrivandets stund kom jag på att jag skulle kolla in Kyssjohannas sortiment och gissa vad jag hittade? En nyckelpigebrosch för 175 kronor :)

Bild: Från Sofis blogg på Sofis Mode

Dagens outfit



Idag jobbade jag till klockan ett och sedan har jag tagit mig en tur på stan och ett restaurangbesök. Det här hade jag på mig (svart är ju supersvårt att fota tycker jag). Att jag har en spetstopp på mig syns tyvärr inte.

Jag är inte sådan som många andra modebloggare som vågar ha på mig bara bh under spetsplagg, jag använder mig av ett ordentligt linne. Byxorna var ett mycket bra inköp från
La Redoute. Jag har använt dom flitigt sedan jag fick dom för två veckor sedan. Jag försökte se till materialet då jag köpte dom. Liknande byxor som man hittar på H&M som innehåller enbart polyester får ju noppor redan efter ett par användningar. Nu satsade jag på en ullblandning som jag hoppas ska hålla bra.

Linne - American Apparel
Spetstopp - H&M
Byxor - La Redoute
Skor - Frye
Armband - CC Skye
Väska - Louis Vuitton

Varför?


Idag måste jag klaga. Det finns något som jag är allergisk mot, så jag mår nästan dåligt av att se det. Detta fenomen är vanligast bland yngre tjejer, men även äldre. Det som jag irriterar mig på är dom som inte vet hur en bh ska sitta. Idag när jag klev av tåget stod jag bakom en tjej med ett svart halternecklinne och hon hade en rosa bh under. Det som väldigt många tjejer har en tendens att göra är att göra axelbanden alldeles för korta så att spännet baktill på bh:n går över skulderbladen.

Det är inte så lätt att köpa bh kanske, men varför ska man göra axelbanden så korta så att bh:n dras upp baktill så att det ser helt hemskt ut? Hela outfiten blir förstörd av att se en sån sak. Jag har irriterat mig på det i många år, men nu har jag äntligen fått skriva av mig om min irritation... :)

Bild:
H&M

Perfektion


Jag har tidigare bestämt mig för att jag inte ska köpa någon ny väska i höst, men när jag fick se den här väskan i en tidning (jag tror det var Elle) så föll jag direkt för den. Jag vet inte varför, men jag tycker att den är perfekt. Den skulle vara perfekt tillsammans med allt i min garderob i höst.

Väskan heter Watch Me Work bag och kommer från Celine.

Dagens outfit


Nu är det länge sedan jag publicerade en dagens outfit. Idag har jag varit hemma och tvättat kläder större delen av dagen, men även varit på gymmet och ätit middag på restaurang.

Tröja: Filippa K
Byxor: La Redoute
Armband: CC Skye
Skor: Miu Miu

J4 Denim



När jag kollade igenom nyheterna på
RevolveClothing så hittade jag jeansmärket J4 Denim. Jeansen görs med olika färger på sömmarna, knappen, ett snöre i midjan och en pin på bakfickan. Det tycker jag var en kul idé, dessutom tycker jag att jeansen ser riktigt snygga ut.

Designerna bakom märket är fyra italienska bröder och det startades år 2003.

Bild: Revolveclothing

Höstlängtan



Det verkar som att det här är en svår årstid. Människorna vet inte vad dom ska ha på sig. Igår när jag satt på tåget på väg hem så tänkte jag på att det fanns människor i stövlar och dom som hade sommarsandaler. Vissa hade på sig en kort kjol och somriga toppar medan andra hade långbyxor, jackor och till och med vantar.

Jag längtar efter hösten just för att jag vill ha jacka, vantar och varma skor på mig. För mig känns det helt enkelt för tidigt för att ha stövlar på mig redan nu. Än så länge använder jag ballerinaskor och det tycker jag känns alldeles lagom för denna augustimånad. Snart är det september och då är det verkligen höst ju. Skrämmande. Tiden går fort.

Bild:
Net-a-porter

Så fin...


Några krav har jag på vad som borde finnas i min garderob i höst. Min
shoppingplan säger ju att det är mycket som behövs, men vissa saker är mer akuta än andra. Till exempel en välsittande kavaj känns mer akut än en vinterkappa. Den på bilden kommer från Stella McCartney och är helt perfekt med sin söta guldknapp. Jag måste hitta en svart kavaj som jag kan ha i höst känner jag.

Bild: Net-a-porter

Jag har en ny vän...



... Som heter Touchwiz.

Att göra en sån liten sak som att skaffa en ny mobil var mycket besvärligare än jag trodde. Jag beställde en ny i helgen som skulle skickas omgående och leveranstiden skulle vara 1-3 dagar. Igår fick jag veta att mobilen skulle skickas den 21:a och så länge orkar jag inte vänta, så jag stressade in till stan och var där 5 minuter innan stängningstid och köpte min mobil igår. Dom hade fått in två den dagen så jag hade tur som fick en. Halva natten har jag försökt lära mig att förstå mig på den.

Det följde med en skinnmojäng som man ska ha på den för att inte skada den, men idag ska jag köpa tyg och tillverka ett fodral som inte är svart och tråkigt. Jag vill ha ett tjejfodral :)

Jag började dagen med att ge mig ut och springa så jag är riktigt stolt över mig själv nu :) Snart ska jag in till stan och shoppa lite och bege mig till gymmet.

Ha en trevlig dag!

Höstens nyheter hos Cult Design



Jag har kollat igenom
höstens nyheter från Cult design och för första gången känner jag att jag inte gillar nästan något. Bilden ovan visar delar ur serien Retro. Jag gillar den där blåa bilen på något sätt även om det inte riktigt är min stil. I övrigt så tycker jag att krukfatet från serien Memphis var lite kul när det står på saker som jag tycker liknar godisar.

Jag kommer nog inte att göra några köp från dessa nyheter tyvärr.

Bild: Cult design

Dagens önskeoutfit


Nu ska jag snart ivåg till gymmet och sedan ska jag och sambon på en restaurang. Jag skulle gärna ha haft på mig det här ikväll, men istället ska jag dyka in i garderoben och se vad jag hittar.

Nagellack: Färgen Bastille my heart från
OPI.
Tröja: Svart baströja från H&M.
Kjol: Underbar tweedkjol från Miu Miu.
Väska: Chloé gör dom finaste väskorna. Den här heter Heloise.
Skor: Drömpumps från Christian Louboutin.

Höstens smink



Jag har riktigt stor längtan efter hösten nu. Det är alla vackra färger och de mysiga kläderna som jag gillar. Jag har spanat efter lite höstkollektioner i sminkvärlden och jag tycker att allt är så vackert. Det finns mycket som jag skulle vilja ha i min sminksamling i höst.

1. Nagellack från OPI. Höstens kollektion är inspirerad av
franska modets elegans. Färgen heter You don't know Jaques.
2. Juicy Tubes från Lancômes höstkollektion Maharani Jewels som har inspiration från Indien.
3. Ett ljust läppstift från NARS höstkollektion.
4. Ett gloss från Smashbox. Kollektionen heter Wicked Lovely Collection.
5. Tre skuggor och en kajalpenna från Stila.
6. Ett nagallack i en vacker vinröd färg som passar perfekt i höstrusket. Det kommer från Chanel.
7. Bronze-puder som också kommer från Lancômes kollektion Maharani Jewels.

Samsung Touchwiz


Nu mer är jag mobillös. Min mobil bara dog igår, jag förstår ingenting. Den har ju varit med om en del så man kanske inte kan förvänta sig att den ska hålla i all oändlighet, men den är ju bara 1½ år gammal. Jag har funderat ett tag på att köpa en ny, men jag har inte hittat någon som jag gillar eller som har kännts som "Tusse". Idag var jag på en snabbspaning i några mobilaffärer och jag hittade Samsung Touchwiz. Den är så fin. Jag gillar det där med en "pekskärm" som det så fint heter.

Jag funderar starkt på att köpa den. Utan mobil känner jag mig hemskt handikappad.

Bild:
Samsung

Clean



Den här
kappan från Acne skulle jag hemskt gärna vilja ha. Den har funnits i svart också och det är den färgen som jag skulle vilja ha, men den är helt slut. Så synd. Undra om det kommer fler? Nu bara regnar det och är kallt så man kan ju inte göra annat än att tänka på höst och vinter då.

Bild: Acne

Ny klocka



En avi låg i min brevlåda igår och idag på min lediga dag hade jag tid att hämta ut paketet. I paketet låg en klocka från Gucci. Den är väldigt gammal (sisådär 20-30 år) men den är ändå i bra skick fortfarande och jag älskar modellen. Tänk vad mycket vackra saker nätet har jag erbjuda.

Ralph Lauren



För några dagar sedan råkade jag hamna på
Ralph Laurens hemsida. Sedan dess har jag tittat och drömt om plaggen varenda dag. Jag skulle gärna beställa, men då måste jag gå genom ett företag som skickar hit från USA (t.ex. myus) och då också betala tull. Det är så hemskt omständigt ju. Jag vill bara ha allt. Alla dom vackra skjortorna skulle vara sånt fint komplement i min garderob. Det är så synd att det är så mycket dyrare med Ralph Laurens kläder i Sverige. Jag tror att jag ska övertala min sambo att flytta till New York med mig :)

Min älskade lilla Julia skulle dessutom vara så fin i en liten rosa pikétröja...

Bild: Ralph Lauren

Kul!



Helt utan min vetskap så ordnade min söta sambo så att jag får träna gratis i 12 dagar på samma gym som han är på. Tyvärr är det lite dåliga öppettider där nu på sommaren, men i fredags och idag har jag varit där och "skuttat" på en väldigt rolig apparat. Träningsvärk utan dess like har jag fått, men det känns bra. Då vet jag att jag har rört på mig.

Jag började i rätt ände innan jag gick till gymmet i fredags i alla fall. Jag gav mig ut på shoppingtur och inhandlade en helt ny outfit! Man måste ju känna sig lite fin i en sån obekväm miljö. Jag har nämligen aldrig gillat gym. Jag känner mig så felplacerad på något sätt.

Tyvärr är jag inte lika stylish som Jessica Simpson på gymmet. Jag har inte med mig någon Louis Vuitton-väska dit, men jag har kul ändå :)

Bild:
Pursepage