Dagens önskeoutfit



Det är verkligen superfint väder idag. Igår fick jag höra att det skulle regna idag, så jag är väldigt glad att det inte gör det. Idag skulle jag gärna ha på mig det här;

Väska: Från
Louis Vuitton och modellen heter Noe. En svart väska borde jag verkligen ha.
Blus: Rosa blus från Kate Moss for Topshop. Söt och somrig.
Solglasögon: Roberto Cavalli-solisar med den återkommande ormen.
Armband: Hermés kan det här med armband. Rosa är sött även om det inte skulle vara den färgen som jag skulle välja i första hand.
Shorts: Stilrena shorts från Helmut Lang.
Sandaler: Mina drömsandaler från YSL. Jag är verkligen i behov av ett par platta sandaler och dom här skulle vara perfekta.


Bild: eLuxury, Topshop, Net-a-porter, Hermés, Shopbop, Mytheresa

Nya skor i garderoben



En sak är redan struken från min
shoppingplan för hösten. Jag blev störtförälskad i dessa skoletter från Frye. Dom är enormt mycket skönare än förväntat och dom är gjorda av mjukaste skinn som kommer göra det en fröjd att spatsera runt i dessa. Den vackra bruna färgen gillar jag verkligen. Tyvärr har jag ingen användning för dom ännu, men när det väl blir höst så kommer dom här skoletterna att bli min bästa vän.

Shoppingplan hösten 2008



I februari gjorde jag en
shoppingplan för våren. Allt blev inhandlat utom väskan, så jag tycker att jag gjorde det bra. Nu har jag knåpat ihop en shoppingplan för hösten också. I den här värmen kanske man egentligen inte borde funder så mycket över höstkläder, men det gör jag för att det är kul.

1. En enkel och klassisk klocka i guld är vad jag skulle behöva. Gucci gör helt underbara klockor, som denna med den klassiska bambun på armbandet.

2. En vinterkappa behöver jag och den här Alexander McQueen-kappan är på rea på Net-a-porter. Den har en stor rosett på axeln och är helt perfekt. Jag tror att den är gjord för mig!

3. Ett klassiskt Hermésskärp med ett H på skulle jag inte säga nej till. Jag är dålig på att köpa skärp för att jag sällan hittar något som jag gillar, men det här är ett riktigt Tusse-skärp.

4. Det var några säsonger sedan som Frye-bootsen i modellen Campus var supertrendig, men det finns andra fina skor och stövlar från Frye. Jag har bara läst positiva saker om skor från Frye så dessa skoletter skulle jag vilja ha.

5. Jag har insett att en kavaj med matchande byxor vore ett perfekt tillskott i min garderob. Byxorna och kavajen kan användas och matchas i all oändlighet tillsammans eller var för sig. Den här kostymen kommer från Armani.

6. Hermésarmbandet kommer jag nog tjata ihjäl mig om ifall jag inte köper ett snart. Det är bara så klassiskt och snyggt.

7. Ett hårspänne kan man alltid ha användning för. Dom här från Louis Vuitton tycker jag är väldigt söta och det skulle vara en fin accessoar att ha i håret vid alla tillfällen.

8. Ett par jeans bara måste jag ha. Förra hösten köpte jag ett par jeans från Acne i modellen Tube, men nu funderar jag på modellen Hep som jag tycker är riktigt fina.

9. Västen är supertrendig i höst och det har gjort att jag har fått upp ögonen för den. Jag gillar modellen som Lauren Conrad har på sig.

10. Nya stövlar behöver jag. Dom här kommer from Moschino Cheap & Chic och är bara för söta med rosetten på sidan.


Bild: Nordstrom, Net-a-porter, Hermés, Zappos, Saks, eLuxury, Acnejeans, Whenyourebored

En utmaning...



Jag antar
Ebba von Sydows utmaning. Det är alltid kul att svara på annorlunda frågor ju...


Vad åt du till frukost?

Yoghurt med Kelloggs Special K red berries och en macka.

Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
Igår var jag, sambon och hunden till Öregrund. Det är verkligen superrmysigt där. Jag åt pizza till middag. Bilden är den ovan.

Vem fick du ditt senaste sms från?
Min dagmatte. Hade velat åka på utflykt till veckan, men hon kunde inte ta hand om min lilla Julia då.

Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
Svart och silvrig.

När var du arg senast?
Blir sällan arg, men är irriterad lite då och då. Minns inte när jag var arg senast, men irriterad var jag igår när jag försov mig.

Dett bästa minne från skoltiden?
Jag svarar nog samma sak som Ebba; studenten kommer jag nog alltid att minnas som en riktigt rolig dag.

Yoga eller löpning?
Yoga har jag aldrig testat och löpning gillar jag inte, men jag väljer löpning då, för att det är minst hemskt.

Spagetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?

Jag älskar spagetti och makaroner till allt, så spagetti bolognese får bli mitt svar.

Vilka tidningar läser du regelbundet?
Alla möjliga modemagasin, men det blir olika varje gång jag köper. Om det är inte intressant eller fin framsida så köper jag den. Jag har börjat tröttna på dessa tidningar. Seriösa modebloggar ger mig så mycket mer.

Favoritkaraktär i deckare?

Ingen aning. Deckare är inte riktigt min grej.

Teveprogram du aldrig missar?
Teven är mer ett tidsfördriv för mig, så det är inte något särskilt som jag ser på. Det som är på ser jag. Möjligtvis så försöker jag att inte missa Sommarkrysset. Gry Forsells sommarkryssklänning var ju bara för söt som hon hade igår.

Vem är du avundsjuk på?

Ja, inte skulle jag ha något emot att få vara hemma, pyssla om hemmet och shoppa hela dagarna, så dom som får det är jag nog avundsjuk på.

Din bästa revansch?
Det väljer jag att inte berätta om här i bloggen :)

Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Sämsta chefen måste vara då jag sommarjobbade för sisådär 5-6 år sedan. Han var helt galen. Jag vet inte om jag har haft någon riktigt bra chef, men när jag jobbade i Skellefteå så hade jag en chef som var helt okej.

Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
Sniglar!! Dom man ser ute i gräset är ju så slemmiga och äckliga så jag skulle aldrig få för mig att äta något sådant.

Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Ebba kanske. Hon är riktigt bra på det hon gör.

Kaffe eller te?

Te. Helst grönt, men allt funkar.

Skostorlek?

37 för det mesta.

Hur ofta är du på IKEA?
Minst en gång i månaden har det blivit sedan jag flyttade hit.

Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
En Hermés Birkin, en lägenhet, en shoppingresa till New York och några presenter till nära och kära.

Carin Wester för La Redoute



Jag gillar när någon designer samarbetar med någon billig klädkedja, för det brukar pressa priset lite. Tyvärr så kan dessa samarbeten lätt resultera i väldigt extrema och svårburna kläder.

Som säkert många redan vet så har Carin Wester designat ett par plagg för postorderkatalogen La Redoute. Magtröjan är inget för mig, men den svarta kjolen har jag beställt. Den kommer först 10:e september, men det är lika bra. Just nu i den här värmen vill jag bara ha svala klänningar och inte någon varm, svart höstkjol. Jag hoppas att den är helt perfekt.

Bild:
La Redoute

Torsdag

God morgon!

Idag är det alldeles perfekt väder och det kommer bli ännu bättre. Varmt och soligt är det, och klockan är inte ens sex. Det är lite tråkigt att vara uppe den här tiden, men det är inte mycket att göra åt när man måste till jobbet. I tisdags var jag ledig och i helgen får jag också vara ledig.

Tisdagen var en jättefin dag. Min sambo har semester så då hade vi en hel dag tillsammans. Det behöves verkligen. Den senaste månaden har varit riktigt jobbig med allt med barnet och så hade vi en inneboende som gjorde att jag knappt kunde prata med min kära P utan att vara rädd att han skulle lyssna.

Det kändes som att allt löstes på en dag. En trevlig dag i solen var vad som behövdes. Alla känslor kom tillbaka och jag ser min sambo som mer än vän igen. Det är verkligen hur skönt som helst att få ordning på livet.

Nu ska jag skynda iväg till jobbet. Ha en bra dag!

La Redoute-katalogen



Igår fick jag La Redoute-katalogen så när jag och sambon var på O'Learys så hade jag ett perfekt tidsfördriv. Jag gillar nämligen inte fotboll och vi var där för att han skulle kolla på det. I katalogen hittade jag massor med kläder som jag ska beställa. Det lilla formatet på katalogen är verkligten helt perfekt. Den passar perfekt i väskan.

Nu ser jag verkligen fram emot hösten. Jag ska sammanställa en lista på sånt som måste shoppas i höst.

Freeze 24-7



Jag fick ett nyhetsbrev från
Eleven nu på morgonen. Dom har nu fått in Freeze 24-7 Plump Lips Ice Sticks. Glosset har fått massor av bra recensioner och jag har velat ha ett länge, men det har inte blivit att jag har köpt det. När jag har sett det på andra ställen så har det kostat 395 och det tycker jag är lite för mycket för ett läppglans. Däremot kan jag tänka mig att lägga 295 som detta kostar på Eleven. Undra bara vilken färg jag vill ha!?

Bild: Eleven

Älskade monogram



Jag har funderat på att köpa en ny väska, men igår så var jag inne på
Gant för att kolla på lite höstnyheter. Samtidigt som när jag var där var det två andra som också hade Louis Vuitton-väskor. Det var en kvinna som nog hade passerat 40 för ett par år sedan. Hon hade en väldigt klassisk stil med blus och byxor. Till det så hade hon en alldeles ny Montorgueil (högst upp till vänster).

Även en tjej som såg ut att vara närmare 30 var där. Hon hade en ljusblå skjorta, vita shorts och gladiatorsandaler. Det matchade hon med en Noe (uppe till höger).

Helt underbart snyggt var det på båda kvinnorna att ha det klassiska och stilrena Monogram Canvas-mönstret. Jag bestämde mig för i den stunden att jag ska hålla fast vid min Speedy ett tag till. Den är verkligen vacker tycker jag. Det finns en modell som heter Beverly. Den är riktigt fin. Kanske en väska i samma mönster, men annan modell är något för mig?

Bild: eLuxury

Underbara Hermésarmband



Förra sommaren var jag helt besatt av Hermésarmband och jag kände att jag bara "måste" ha ett. Tyvärr köpte jag aldrig något. Nu har mina cravings för detta underbara armband kommit tillbaka. Problemet är bara hur jag ska lyckas få tag på ett? Det är ju inte så lätt när man bor i lilla Sverige nämligen. Dom är nästan alltid slut och butikspersonalen vet inte själva när det kommer in nya. Jag skulle vilja känna någon i ett annat land som kan köpa ett åt mig. Det vore perfekt :)

Bild:
Hermés

Dagens önskeplagg


My Theresa har den här vackra t-shirten kommit in. Om det är något som jag verkligen önskar mig i höst så är det en t-shirt med YSL-loggan på. Enormt vacker ju.

Bild : My Theresa

Chic och Wall E


Efter att jag har sett reklamen på tv med Charlotta Flinkenberg där hon gör reklam för nya tidningen Chic så tänkte jag att jag måste ju testköpa tidningen och se om jag gillar den. Jag är helt klart nöjd med mitt köp. Det stod mycket intressant och det var många vackra bilder. På sidan 60 visar stylisten Csilla Vincefi Nee hur man gör sitt eget diadem med tygblommor på. Jag tycker att det blev jättefint, men jag skulle vilja ha blommorna på en hårklämma istället, så imorgon ska jag bege mig ut på jakt efter lämplig hårklämma och lite tyg så att jag ska få lite blommor i håret.


Dagen har varit jobbig så det var skönt att ligga hemma i soffan ikväll. Jag och sambon såg den supersöta filmen Wall-E. Det var inte så mycket dialog i filmen, men jag bara älskar Wall-E. Han är den sötaste lille roboten som jag någonsin har sett. Jag måste definitivt se om filmen snart igen.


Bild:
Popculturebuzz

Paket på väg!



Jag har sett den här
tröjan i flera bloggar och jag kände att även jag ville ha en. Bra kvalitet för bara 150 kronor kunde jag bara inte säga nej till, så nu är den på väg hem till mig. Orange är en färg som jag normalt inte brukar köpa på kläder, men nu är det ett ypperligt tillfälle att våga sig på sådana färger också. Annars hade jag nog tagit en svart eller grå.

Den är ju väldigt urringad, men med ett linne under så har jag löst det problemet.

Bild: La Redoute

Dagens shopping



Jag tyckte att jag behövde lite shopping innan hemskheterna som händer imorgon. En trevlig dag har jag haft hittills även om jag blev lite irriterad på tygaffären jag ville till var stängd idag.

För två veckor sedan var jag och sambon i Göteborg och hälsade på hans syster. I taket i ett av rummen hemma hos henne satt en jättesöt grön figur på en fjäder som "skuttade" så fint när man petade lite på den. Jag kände direkt att jag ville ha en sån. Idag hittade jag en sådan med ett rosa bi. Jag har ju samma smak som en femåring ungefär så den var jag bara tvungen att ha. Sambon vill att jag tar ner den om någon hälsar på och det kan jag acceptera om jag får ha den annars :)

I samma affär hittade jag den söta muffinsburken. Den kommer att agera sockerskål hos mig, trots att jag inte har socker i kaffe eller te.

Rosenblad letade jag för någon vecka sedan och idag hittade jag det på Ikea. Om det är något som man behöver så finns det alltid på Ikea :)

Lite fågeltyg köpte jag på Ikea också. Det ska bli badrumsgardiner av det.

Solrosor är fint, men jag är tveksam till om jag kommer få den att överleva Jag kan ju alltid testa i alla fall.

Dagens önskeoutfit


Jag har längtat så mycket efter sommaren, men nu när det äntligen är sommar så dagdrömmer jag om höstoutfits. Just nu så är jag smått besatt av allt som är brunt. Jag tycker att det är en väldigt fin färg och ett bra alternativ till svart eller grått som basfärg.

Blus: Märket Andersen & Lauth vet jag inte mycket om, men blusar kan dom göra i alla fall. Den här är ju jättesöt. Den hittas på
Mint & Vintage.
Väska: Bruna väskor är fint och jag gillar klassiska monogram på väskor. Det är många som tycker det är hemskt och gräsligt, men jag tycker det är klassiskt och något som håller en hel livstid. Dior, Fendi och Louis Vuitton har fina monogramväskor.
Jeans: Nya jeans behöver jag i höst och mörkblåa nyanser känns mest rätt då. Modellen Hep fårn Acne gillar jag.
Armband: Jag drömmer om att äga ett Hermésarmband. Det bruna är riktigt fint tycker jag. Någon gång ska jag minsann köpa ett.
Skor: Ett par skoletter i brunt skulle jag inte säga nej till. Dessa från Gucci gillar jag.

Monogramouflage



Även i besvärliga tider så lägger jag tankarna ibland på väskor. Vad gäller barnet så har jag bestämt mig för att inte ha kvar det. Jag kan inte låta ett barn komma till världen som inte är önskat av båda föräldrarna. Hemskt tråkigt tycker jag att det är såklart, men det är inte mycket att göra åt.

Louis Vuittons nya kollektion med väskor heter Monogramouflage. Kamouflagemönstrat och skogsgröna färger i riktig militäranda. Jag tänker på krig när jag ser det. Det hela känns alldeles för maskulint för mig. Möjligtvis så tycker jag att hårspännet var lite sött. Jag tycker helt enkelt inte att kamouflagemönstret var fint. Tacka vet jag den gamla hederliga
Monogram Canvas-kollektionen som har ett fint och stilrent mönster.

Bild: eLuxury

Hur löser jag det här?

Jag tror att jag hatar mig själv just nu.

Som jag har skrivit tidigare så skulle jag till doktorn idag. Hon var superbra och informativ om allt möjligt. Min lille bäbis är 10 veckor gammal bara fick jag veta idag. Jag trodde att han/hon var lite äldre, men fel kan man ha.

Jag känner mig helt fruktansvärd faktiskt. Tidigare så hade jag övertygat mig själv om att jag ville göra en abort, men efter idag så känns det som en omöjlighet. Jag vill ju egentligen inte ha barn förrän om 4-5 år eller nåt, men nu bara blev det så här. Misstag händer hela tiden, vissa svårare att lösa än andra. Efter läkarbesöket idag så insåg jag att det hela är verkligt. Att det verkligen finns någon där inne i magen. Hur ska jag kunna mörda den lilla krabaten som inte ha gjort mig något ont?

Min sambo vill absolut inte ha barnet, men jag känner att jag verkligen inte vill göra något som jag sedan kan ångra i resten av mitt liv och just nu känns det som att jag kommer att ångra mig för alltid om jag gör en abort.

Som min sambo säger så kommer väl omgivningen tycka att vi är helt dumma i huvudet om vi skaffar barn och det kan nog stämma. Jag hade inte tänkt skaffa barn nu, men jag vill inte göra mig av med det här barnet som av en händelse blev till. Jag vill ju inte förstöra min kära sambos liv och jag märker att chansen att han vill fortsätta leva med mig om jag väljer att ha kvar det här barnet är minimal...

Mateus



I fredags var jag på shoppingtur, men det är först nu som jag orkar och har motivation till att blogga om det. Jag bara älskar allt porslin från märket
Mateus. Efter mycket funderingar så köpte jag ett ljusbeige fat. Jag valde mellan det, ett grått och ett rosa. Det kommer bara att användas som dekoration. Änglaljuset hittade jag på Åhléns. Det har jag velat ha tidigare, men jag har inte vetat vart jag vill ha det, så då har jag inte köpt något. Egentligen hade jag velat ha rosenblad på fatet också, men det hittade jag inte. Istället blev det några små rosor från Myrra.

Jag är supernöjd med mitt nya fat. Det kommer att stå i sovrummet på min fina byrå.

Äntligen söndag

Äntligen har jag jobbat färdigt för i helgen. I och för sig ska jag jobba imorgon också, men helgerna är alltid väldigt jobbiga. Just nu är jag alldeles ensam hemma. Pojkvännen och hans vän är i Stockholm, så nu får jag se på vad jag vill på tv:n och jag myser i soffan i min supermjuka morgonrock.

Nästa vecka blir en bra vecka hoppas jag. Onsdag, lördag och söndag är jag ledig. På onsdag ska jag till farbror doktorn (eller det kanske är en kvinnlig doktor, vad vet jag). Som det är nu så kan jag knappt cykla ibland. Det är ju inte så bra eftersom att jag cyklar ca 2 mil om dagen i jobbet. Det är i ryggslutet som det gör helt sjukt enormt ont. Även att sätta sig är inte så lätt. Det gör bara så ont. Värken har i alla fall flyttat sig från magen till ryggen nu. Inte för att jag vet om det är någon fördel. Dessutom känns det som att jag går som en anka.

Ja livet är inte lätt för mig just nu. Det känns ungefär som att jag skulle vara gravid i 8:e eller 9:e månaden. Jag har aldrig varit med om det så jag vet inte, men jag tror att jag kommer vara ungefär sån här då. Det känns dom att jag är 15 kg tyngre, känner mig otymplig, kan inte sätta mig normalt, går knäppt (jag liksom vaggar fram känns det som) och har hemskans ont i ryggen. Jag längtar efter onsdagen. Snälla doktor hjälp mig! Haha, jag kan det här med att klaga.

Torsdagens outfit



Igår kväll var jag och sambon på O'Learys några timmar. Han skulle kolla på fotboll, men jag följde mest med för att få äta. Det är så grymt god mat där. Att jag dessutom lyckades ta mig ut några timmar var ett plus i kanten.

Tröja - Fred Perry (nyinköpt i måndags)
Kjol - Whyred
Halsband - Thomas Sabo
Örhängen - Pilgrim

Till det så hade jag mina ballerinaskor från Miu Miu och väska från Louis Vuitton

Shoppat i helgen



Här är lite av det som fick följa med mig hem från min trevliga helg i Göteborg och diverse andra butiker som jag var i på vägen hem.

Arena Copenhagen gör helt underbara smycken. På Viktoria Arena hittade jag dessa söta örhängen med 70% rabatt.

Jag hittade hur många butiker som helst i Göteborg som säljer kläder från Filippa K. Nästan alla hade rea, men bara en randig tröja fick följa med mig hem. Den vita t-shirten hittade jag på Lager 157 (stoor besvikelse by the way).

Även Ullared förväntade jag mig mycket av. Bara ett gäng sockar, söta sängkläder med får på och lite handdukar fick följa med mig hem. Jag tänkte köpa en jättestor fjärrkontroll bara för att den var så kulig, men förnuftet tog mig till fånga så den fick stanna kvar där.

Utanför Göteborg var jag i en stad som jag inte minns vad den hette. Där köpte jag dessa (och några fler) muggar från Höganäs. Jag tycker att dom är så fina, så det köpet är jag nöjd med.

Sött



I
Englas blogg såg jag för ett tag sedan bilder på dessa underbara prinsesskronor från presentverkstan. Tyvärr så bor jag inte med en lika förstående person som Engla gör. Min sambo är lite allergisk mot allt för rosa och tjejiga saker, men några prinsesskronor tycker man ju att han ska kunna stå ut med. Jag vill verkligen ha dom. Om jag köper dom och ställer fram dom utan att säga något så kanske han inte märker något!? Jag tror att jag ska testa det :)

Webbutiken Unik Kollektion säljer alla dessa vackra ting på nätet. Helt klart värt att kolla in.

Bild: Unik Kollektion

Torsdag


Jag som har tänkt lägga upp lite bilder i bloggen på det jag har shoppat i helgen, men det går inte, för jag har en slarvpelle till sambo. Kameran går inte att ladda och batteriet är slut. Ska sätta honom på letningsuppdrag när han kommer hem från jobbet.

Idag så drömmer jag om den här omlottklänningen från
Diande von Furstenberg. Jag hade hoppats på att kunna hitta en klänning från DvF på rea, men det har jag helt misslyckats med. Någon gång ska jag bara ha en sån. Det har jag bestämt :)

Bild: Net-a-porter