Vad gör man när man inte kan sova?



Jag är fundersam över vad jag ska göra åt min sömn. Som det är nu så tar det 3-4 timmar innan jag lyckas somna. Värre kommer det nog att bli när jag blir ensam. Än så länge har jag sällskap, men ikväll är sista kvällen, sedan flyttar han ut. Jag har haft ganska mycket problem med sömnen förr om åren och det var inte vidare trevligt då och kommer inte vara det nu heller. Det är helt enkelt så att jag funderar för mycket och då kan jag inte somna.

Idag är det packning som gäller. Senare tänkte jag bege mig till gymmet också. Om jag tränar ordentligt så jag är supertrött, kanske kan jag somna lättare då?

Funderar...


Bild:
fyrklövern


Jag har så fruktansvärt svårt att somna på kvällarna nu. Allt funderande och gråtande håller mig vaken. Det är så mycket som jag tänker på. Något som känns väldigt jobbigt är att jag kommer att bli ensam på julafton nu. Verkligen helt ensam. Jag hade ju tänkt fira jul tillsammans med honom, men nu åker han ju såklart iväg till släkt och vänner.

Det är just bara julafton som jag är ledig också och det är för sent att ta ledigt så jag kan inte åka upp till mina föräldrar heller. Allt är bara väldigt tungt just nu.

Han har lovat att finnas där och vara min vän, men när jag vet att han vill vara ensam så vågar jag ju inte störa heller. Bara ett telefonsamtal stör ju den ensamhet som han längtar efter. Just nu önskar jag mest att jag inte skulle behöva finnas mer.

Hur ska jag göra?

God morgon. Eller ja, min morgon är väl inte så god. Sista gången som jag kollade på klockan i natt var kvart över fyra, så det var ingen idé att bege sig till jobbet idag. Jag vaknade vid halv elva.

Det som jag funderar mest över idag och som jag är väldigt ledsen över är ju att jag är så ensam här. Mitt nu mera ex säger att han vill att vi ska vara vänner och att han kommer att finnas där för mig, men jag kommer ju inte kunna träffa honom eller prata med honom varenda dag. Vissa dagar kommer jag inte att prata med en endaste människa ju. Jag kommer helt klart att sakna sällskapet, men också att få höra att jag är älskad av någon och att få känna tryggheten.

Jag kommer nog att överleva det här bara jag vet vad jag ska göra. Förhoppningsvis så kommer jag inte att bli den jag var när jag träffade honom. Jag vill försöka trivas med mig själv om det går. Det borde inte vara omöjligt att fortsätta utvecklas?

Det borde jag ha förstått...

Jag trodde att allt höll på att bli bättre, men jag har som vanligt fel. En gång för alla är det slut med pojkvännen. Han påstår att det inte beror på mig och att han bara vill leva ensam, men till och med jag förstår att det borde vara på annat sätt.

Så nu sitter jag här i Uppsala. Jag har ett jobb jag inte trivs på, jag känner inte en kotte och jag har just nu två lägenheter. Det är verkligen en supersits som jag sitter i. Dessutom har jag dumt nog lånat ut pengar till honom som jag verkligen hoppas på att få tillbaka. Jag trodde att han var rätt. För mig kändes det självklart att det alltid skulle vara vi.

Han har hjälpt mig att bli en person som jag trivdes mycket bättre med att vara, men nu fick jag lära mig att inte ens mitt nya förbättrade jag, som jag har kämpat med så mycket för att bli, går att älska.

Så nu är min fundering på om jag ska gå och lämna in min avskedsansökan imorgon, säga upp ena lägenheten och sälja den andra så fort som möjligt. Sedan beger jag mig till en annan stad, men vilken?

Jag avskyr att jag verkligen inte har någon i närheten att vända mig till som kan hjälpa mig. Liksom vad tar jag mig till? Jag hade ju planerat att flytta tillsammans med honom på måndag.

Bra gjort Tusse!

Idag har jag verkligen gjort bra ifrån mig :) På grund av allt snöande dom senaste dagarna så har jag inte tränat. Det har varit väldigt svårt att ta sig till gymmet och så. Idag försökte jag därför ta igen lite. Som vanligt så är onsdagar Body Jam-dag, men jag fick även klämma in lite styrketräning (bröst, triceps, axlar och mage som jag missade igår) och 33 minuter crosstraining som jag skulla ha gjort i måndags. Så summa sumarum blev att jag var på gymmet i två timmar och fyrtiofem minuter. Även fast jag lyckades hälla i mig nästan fyra liter vatten så kände jag att kroppen hade fått för lite vatten där på slutet för händerna började svälla.

Idag är jag nöjd med mig själv :)

Nu ska jag bara jobba torsdag och fredag och sedan har jag semester i en vecka. Det ska bli superskönt!

Dax för sängen nu. Natti natti!

Onsdag

Idag är jag ledig. Jag har jobbat fyra dagar i rad och det har varit jobbigt i detta snöoväder kan jag säga, så nu sitter jag hemma i värmen och har det bra.

Mitt liv är kaos just nu och jag har så mycket funderingar över vad jag ska ta mig till. Jag avskyr att fundera. Det är det värsta jag vet. Jag går mest runt i min egna lilla värld och funderar. Just nu så funderar jag på att säga upp mig från jobbet, säga upp lägenheten och bege mig härifrån om tre månader. Samtidigt så vill jag verkligen inte. Jag vill ordna allt och att allt ska fungera. Allt handlar såklart om mitt förhållande som är både bra och inte.

Jag älskar min sambo. Han är en helt underbar människa som jag egentligen inte vill vara utan. Jag trodde verkligen att jag hade hittat rätt och jag vill fortfarande tro att det är rätt man för mig. All tid som jag ägnar åt att oroa mig är det som jag blir galen på. Det är det som får mig att tveka på om jag är villig att försöka. Jag tror inte att jag kommer orka i längden om jag ska oroa mig för om han ska göra slut med mig snart igen.

Igår lovade jag honom att sluta fråga så mycket och prata om allt som har hänt för det känns ju inte direkt som att det går åt rätt håll när jag gör det, men jag har svårt att sluta fundera.

Nåja, jag ska göra min bästa och verkligen försöka göra det jag kan för att få det att fungera. Mer kan jag inte göra. Ibland måste jag bara avreagera mig i min lilla blogg :)


Godis är gott!



Jag har bestämt mig för att inte äta godis, glass, bullar, dricka läsk eller något annat som innehåller massvis med socker på en månad. Just idag känns det väldigt tugnt. Åh, vad jag vill ha godis!

Ikväll är jag bara hemma och myser. Det är nämligen jobbarhelg för mig i helgen. Dessutom tog jag träningsledigt idag så det är bara lugnt och skönt här i kväll. Jag tycker att det är så dåligt att gymmet stänger redan klockan 16 på lördagar och jag slutar ju jobba den tiden varannan lördag. I och för sig är det väl bra, för då har jag anledning att inte träna.

Igår spenderade jag två timmar på gymmet och försökte verkligen vara nog med att stretcha efter mitt benpass, men jag har hemsk träningsverk ändå :(

Mellanmål är viktigt!



Gainomax är något som jag dricker nästan varenda dag. Dels är det supergott och så är det ett perfekt mellanmål. Dom senaste månaderna har har jag lärt mig massor om kost och så har jag varit på kostsamtal med en kvinna på gymmet (hon är superkompetent och det var lite kul när jag upptäckte att jag jobbar med hennes dotter). Just det här med mellanmål har aldrig varit min starka sida, men hon som jag pratade med på gymmet rekommenderade just Gainomax och en frukt till mellanmål. Hon tipsade också massor med andra saker, typ äggröra och fil med flingor. I mitt jobb blir det inte att jag packar med mig allt för avancerade saker att äta.

Sedan dess dricker jag en Gainomax och äter en frukt varje förmiddag och på eftermiddagarna blir det nötter och en frukt. Jag är imponerad av att en sådan sak kan göra så mycket positivt för min vikt och energi under dagen.

Nu är min kropp van vid att äta var tredje eller var fjärde timme, så jag blir superhungrig om jag väntar längre mellan måltiderna. Jag mår bättre och tycker mer om mig själv sedan jag började intressera mig för kost och träning.

Bild:
Gainomax

Snö i Uppland :)



Så här ser det ut utanför mitt vardagsrumsfönster. Här är det snö minsann! Särskilt kallt är det inte som tur är. Jag är ledig idag och jag vaknade redan 7.30. Dagen började jag med att ta en promenad i snön. Det var extra jobbigt när det inte var plogat på alla vägar. Jag tycker att det är lite kul att man faktiskt går ner i vikt av dessa promenader. Idag blev det bara -0,2 kg, men det är ett steg i rätt riktning. Jag brukar nämligen väga mig före och efter morgonpromenaden.

I veckan har jag verkligen kämpat med att hålla ordning på mat och träning. Det har verkligen gett reslutat också. Jag vill inte gå ner i vikt för fort egentligen. Min plan var väl att gå ner ca 1 kg i veckan, men nu har jag gått ner 2,1 kg på tre dygn. Jag vill att min kropp ska hinna med så nu ska jag ta det lite lugnt och inte pressa min kropp för hårt resten av veckan. Idag tror jag att jag ska ta träningsledigt eftersom att jag har fruktansvärd träningsvärk, men några promenader ska jag ta :)

Just nu fryser jag massor, så jag tror att jag ska värma en kopp grönt te. Gott och nyttigt :)

Dumpad i några timmar...

I helgen har jag varit hemskt arg. Jag har aldrig varit så arg tidigare. Det var på min sambo som jag var arg. Han är en människa som jag aldrig trodde skulle vara elak eller göra illa mig på något sätt. Igår var den dagen då det hände. Jag var i Västerås i helgen och han ringer och säger att vi måste prata när jag kommer hem dagen efter. Om man ringer till mig och säger så,  så kan inte jag bara stå ut med det, utan jag vill ju veta vad det handlar om. Så efter mycket om och men så gör han slut med mig per telefon när jag är i Västerås! Det är nog det värsta jag har varit med om.

Jag åkte hem direkt utan att säga åt sambon att jag var på väg. Min tanke var väl att jag skulle komma på honom med att ha en annan tjej eller nåt, men så var det som tur var inte. Jag kom hem vid nio och jag bara grät i flera timmar. Vid halv åtta vaknade jag igen och det blev ännu mera pratande och tårar. Jag har ju aldrig hört något om att han inte tycker om att vara med mig, så allt kom som en fruktansvärd chock. Dessutom har han lovat mig att alltid prata med mig om något känns fel.

Eftersom att jag har varit övertygad om att han älskar mig så hade jag så hemskt svårt att förstå vad som hände egentligen. Det är svårt att lösa ett problem som jag inte visste fanns. Efter någon timmes diskussioner så kom han fram till att han ville försöka leva med mig ändå. Han är en sån fin människa och jag står ut med mer än vad han tror.

Jag har tagit av mig förlovningsringen och kommer inte att ta på mig den om inte han säger att det är okej. Dessutom har vi planerat att flytta till en ny stad efter sommaren nästa år. Jag tror helt klart att det skulle funka att jag fanns kvar i hans liv även om han pysslar med allt han nu vill göra. Nu är jag bara hemskt glad att han tycker om mig så mycket som han faktiskt gör.

Tyvärr blev ju min helg i Västerås förstörd, men det får jag ta igen en annan gång :)

Shoppingdag



Idag har jag shoppat ett par saker, så jag passar på att visa upp det tillsammans med en mera aktuell bild på hur jag ser ut nu för tiden :)

Jag hade kollat in en sammetskjol på Monkis hemsida som jag ville ha, men den var inte lika fin i verkligheten. Så jag blev väldigt glad när jag hittade den här gröna sammetskjolen på H&M. I och för sig tycker jag att den var lite lång, så jag funderar på att korta av den lite. Jag har inte tänkt ha den till den rosa blusen heller, men jag orkade inte byta till något annat. Jag vet inte riktigt vad jag ska matcha kjolen med. Svart linne/topp funkar alltid, men om jag då har svarta skor och svarta strumpisar till så blir det väldigt svart till det gröna.

Jag har inte tänkt ha dom stövlarna till kjolen, men jag hittade dom på Din Sko för 199 kr och jag behövde ett par platta och sköna stövlar.



Jag var inne på Make Up Store också. Tjejen som jobbade där rekommenderade den här gröna skuggan till mig. Jag tycker att den är supersnygg. Den glittrar och är inte alls sån konstig färg som den ser ut att vara på bilden. MUS-skuggor tycker jag är väldigt bra. Jag har en liten besatthet vid grönt för tillfället. Grönt är snyggt! Tänkte köpa ett par till gröna saker, men jag hejdade mig mitt i shoppandet.

Tisdag


God morgon! Eller ja, klockan är ju efter tio, så det är väl inte riktigt morgon längre. Jag har varit vaken sedan tjugo över sju, så det är inte riktigt morgon för mig heller. Dagen startade med en promenad i en timme och sedan har jag ätit frukost. Det är inte mycket som jag har hunnit göra hittills idag, men det ska minsann hända saker.

Om några timmar ska jag iväg på en shoppingtur och så ska jag till gymmet. Jag tänkte försöka ta på mig något seriöst idag som inte innehåller några mysbyxor, men det känns som att jag inte hittar något att ta på mig. Jag skulle vilja ha det söta diademet ovan från
Miu Miu idag, men det blir lite svårt. Vad ska jag ha på mig? På min shoppingtur ska jag leta efter ett nagellack i någon trevlig färg, men vilken färg är trevlig? Jag har så mycket funderingar idag :)

Bild: Net-a-porter

Så enkelt och så Tusse



Det är länge sedan jag bloggade om något som har med kläder och shopping att göra. Nu för tiden är det arbetskläder, träningskläder eller mysdressar som används 99,9% av all tid. Av en händelse kollade jag runt på H&M:s webshop och jag fastnade för den här klänningen. Jag gillar enkla plagg utan krusiduller och det här är verkligen ett sådant plagg. Bara ett enkelt, randigt, lila fodral.

Nu längtar jag efter att använda lite roligare kläder. Nästa helg kommer jag förhoppningsvis att åka till Västerås och då får jag användning för annat än mysdressar. En ny klänning skulle inte vara helt fel tycker jag :)

Bild:
H&M

Hittade nya vantar

Jag hade velat ha med en liten bild i det här inlägget, men det orkade jag inte ordna just nu. Mitt besök på stan blev snabbt med effektivt. Jag köpte ett par vantar som jag hoppas är väldigt varma och ett linne från Nike som jag ska träna i. Träningstoppar kan man inte få för många av :)

Mitt benpass var hemskt jobbigt. Lite för jobbigt. Svimmade nästan där ett tag, men jag överlevde. Räknar med hemsk träningsvärk i några dagar i alla fall. Som tur är så får jag köra bil när jag jobbar på helgerna, så jag kommer kunna jobba ganska obehindrat med träningsvärken i alla fall.

Nu är jag vaken lite för länge, men jag tog ju sovmorgon idag så. Om jag inte somnar snart så får jag itne all sömn som jag behöver, så nu ska jag in i badrummet och borsta tänderna och sedan bums i säng!

God natt!

Torsdag=ledigt :)

Nu var det länge sedan jag bloggade. Jag känner att jag inte har haft någon tid över alls på sistone. Jag jobbar, åker till gymmet och äter. Sedan är klockan åtta och då brukar jag lägga mig under mitt mysiga duntäcke i sängen och titta på tv innan jag somnar vid nio. Jag är 24 och lägger mig klockan åtta :P Haha... nä det är faktiskt jätteskönt. Eftersom att jag går upp klockan fem på morgonen så måste jag lägga mig tidigt för att orka med jobbet och att träna.

Idag är jag i alla fall ledig. Jag har sovit massor i natt. Eftersom att jag var ledig så var jag vaken lite extra (men inte för länge så jag vrider på dygnet ;). Elva timmar blev det. En promenad innan frukost har jag hunnit med och att läsa lite bloggar. Jag som har läst i lite olika bloggar flera gånger per dag tidigare, nu har jag inte läst i en enda på en vecka.

Snart ska jag iväg till stan och shoppa lite och så ska jag till gymmet. Benen ska få plågas lite. Ben är seriöst det tråkigaste, men jag gillar träningsvärken efteråt :) Fredag och lördag ska jag ha träningsledigt. Jag har bestämt mig för att jag bara ska träna om det är kul och nu är jag lite trött på det, men det är mest för att jag bor så långt från gymmet och därför tar sån tid, men det blir bättre när jag har flyttat. Två dagar ledigt är lagom, sedan kommer jag att längta till gymmet igen :)

Ikväll ska jag minsann blogga igen. Lite ordning måste det ju vara. Ha en bra dag!