Chic

image804Idag vill jag slå ett slag för pojkvänner. Dom är minsann bra att ha. Jag blir alltid så glad när min pojkvän kommer ihåg mig i olika situationer. Som igår var han på bokrea och kom hem med boken Chic till mig. Jag blev så väldans glad. Jag gillar att den är rosa och den kommer bli så fin på min lilla hylla i bokhyllan. Det står mycket bra tips i den om vilka plagg man bör välja till vilken kroppstyp. Jag har inte hunnit läsa hela, men den verkar bättre än Style A to Zoe som jag köpte för ett tag sedan. Det kändes som att Rachel Zoes hela budskap med boken var "accessoarer löser allt".

Idag är jag glad och nu ska jag städa lite tänkte jag... Ha en underbar torsdag (snart är det helg!).

Tusse loves Net-a-porter

image803

Onsdagar är en bra dag för jag går alltid och ser fram emot att få se allt nyinkommet på
Net-a-porter. Idag fanns det extra mycket fint tycker jag.

-Nästan alla kläder från Marc by Marc Jacobs är fina och cardiganen gillar jag extra mycket. Jag tänker Chanel när jag ser den.
-Fendis Spy Bag är ju en klassiker vid det här laget. Färgen plommon är fin på den.
-Den blommiga klänningen kommer från Manoush och är helt underbar. Nästan perfekt är den. Jag skulle få en underbar sommar i den klänningen.
-Söta ballerinaskor från Fendi i en vacker nude-färg. Jag längtar så mycket tills man kan ha ballerinas på sig.
-T-bags har gjort en vacker mönstrad klänning som i och för sig inte känns så jättesomrig då det inte var så ljusa färgen, men den är fin ändå tycker jag.

Det finns så mycket mer som jag vill ha, men jag kan ju inte lista allt. Man får helt enkelt kolla in allt fint på egen hand :)

Acne

image802Efter att ha använt mina Tube-jeans i färgen Lena från Acne ganska länge så är jag nu funderingar på att införskaffa mig den ombloggade modellen L.U.V i färgen Telephone. Acne gör verkligen helt underbara jeans, men jag är lite fundersam om dom är något för mig eftersom det inte är någon stretch i dom. Jag brukar alltid köpa jeans med stretch för att dom brukar sitta bättre, men jag kanske borde testa dom och se om dom är något för mig. Dom kanske kan sitta bra på mig ändå. Vackra är dom i alla fall.

Bild:
Acne

Yoggi & 3 korn

image801Jag har sett den härliga reklamen för Yoggi & 3 korn som innehåller hela korn av råg, vete och havre. Den ska visst vara mera mättande än vanlig yoghurt. Jag tycker jättemycket om yoghurt så jag jag köpte ett paket och hade jättestora förväntningar. Jag blev djupt besviken. Den smakar som gräddfil med fågelfrön i. Kanske lite jordgubbssmak på det. Hemskt, hemskt. Jag satsar på vanlig yoghurt i fortsättningen.

Bild:
Arla

Turkos

image800
Jag köpte tidningen
Sofis mode som följer med Aftonbladet idag. Jag blev väldigt glad när det stod att en av vårens trender är turkos. Turkos är en vacker färg, speciellt på sommaren till solbrännan. Innan jag läste den tidningen så var jag och köpte den turkosa klänningen från Gina Tricot som jag bloggade om i förra veckan. Jag gillar den verkligen.

Nu är det dags för en powerwalk!

Piketröja Ralph Lauren, skinnhandskar Ellos, ögonskugga Lancôme, ballerinaskor Marc by Marc Jacobs.

Permanent Vacation for Monki

image799För att hylla vänskap, sommar och en vanlig kärlek för ungdomen har Permanent Vacation gjort en kollektion speciellt för Monki. Det är lättburna kläder som passar att leka i våren och sommaren 2008. Kläderna finns i butik i mitten av mars.

Jag tycker att det ser ut att vara sköna kläder, men det är inte riktigt min stil. Det är kul att Permanent Vacation gör ett samarbete med Monki i alla fall. Det borde betyda att dom kläderna är lite billigare än vad PV:s kläder annars brukar bara.

Bild:
Permanent Vacation

Melodifestivalen

image798
Ikväll är det melodifestivalen som gäller för mig. BWO ska bland annat vara med och Marina ska ha dom här skorna på sig. Dom ser ju inte direkt sköna ut.

Till veckan funderar jag på att åka till sthlm på en shoppingtur. Jag har inte varit där sedan jag flyttade hit i november. Det är ju hemskt. Jag hoppas på att hitta ett par ballerinaskor där. Här i Uppsala har jag då inte lyckats hitta några som faller mig i smaken, men huvudstaden borde ju ha ett passande par. Idag var det då så soligt och ganska varmt, så det är nästan dags att ta på sig ballerinaskor och solisar nu. Helt underbart!

Bild:
SVT

O-gloss

image797

Läppglans kan man inte få för många av tycker jag. I ett mejl från
Eleven fick jag se o-gloss från Smashbox. Man får en rosa och blank putmun helt naturligt. Det är genomskinligt när det appliceras och blir rosa när det kommer i kontakt med läpparna. Alla får en unik färg. Jag tycker att det låter helfestligt, så det skulle jag vilja test.

O-gloss kostar 215 kr på Eleven.

Söta sommarklänningar på Gina Tricot

image796Jag har varit och simmat idag. Det var så skönt och välbehövligt. Jag satt hela morgonen framför datorn och letade väskor och vid klockan två kände jag att jag måste röra lite på mig idag.

Efter mitt badande råkade jag hamna på Gina Tricot. Jag tycker att jag nästan aldrig hittar något som jag gillar på Gina Tricot, men idag hittade jag två söta klänningar. Den vänstra heter Myran och jag gillar att färgerna och att den är orange längst ner som övergår till det rosa högst upp. Den högra heter Lisa och jag är nästan säker på att jag måste köpa den. Färgen är fin och kedjedetaljen gillar jag skarpt.

Bild:
Gina Tricot

God morgon!

Igår somnade jag före klockan 21. Det gör man inte så ofta, men det är riktigt skönt att sova tidigt och vara riktigt utvilad när man vaknar. Kvart i åtta vaknade jag och var hur pigg som helst. Jag skuttade upp ur sängen direkt. Annars brukar jag alltid vilja ligga kvar minst en halvtimme. Idag kommer bli en bra dag.

Inatt drömde jag att jag studerade. Jag var i ett klassrum och så skulle man skriva en c-uppsats eller något sådant. Alla fick ett par nya gardiner av läraren för att få inspiration till arbetet. I drömmen skulle jag skriva om hur modet påverkar tonåringar. Jag vaknade innan jag hann börja på uppsatsen. Hade gärna velat göra den faktiskt.

Nu kommer snart Elin Kling till Vakna med the Voice på kanal 5, så jag måste skutta iväg till soffan nu.

Dagens outfit

image795

Idag har varit en trevlig måndag. Jag har bland annat strosat runt på stan och provat solglasögon för att se vad jag riktigt vill ha.

Polotröja - H&M
Scarf - Louis Vuitton
Kjol - H&M
Strumpbyxor - Lindex

Shoppingplan vår och sommar 2008

image794


Jag har gjort en shoppingplan för våren 2008. Inget annat ska jag shoppa, utom förbrukningsvaror - som till exempel smink.

1. I juni ska jag på bröllop och då vill jag ha en somrig och söt klänning.
BCBGMaxAzria har söta och blommigaMaggy London kommer klänningen med den bara axeln som jag också tycker om.
klänningar som jag gillar riktigt mycket. Från

2. Ett par enkla och stilrena sandaler behöver jag. Jag gillar beige just nu. Dom vänstra kommer från Michael Kors och är i beige lack. Perfekta enligt mig. Dom andra har Linea Paolo designat.

3. Jag känner att det börjar bli dax för en ny väska. En som inte är allt för stor och kan hängas på axeln är det jag vill ha. Louis Vuitton ligger mig varmt om hjärtat då jag älskar den underbara kvalitén och den vackra designen.

4. Varje år köper jag ett par solglasögon. I mars eller april brukar det vara. Just nu gillar jag Fendis solisar med skärpdetaljen. Dom är från 2007, men det bryr inte jag mig ett dugg i.

5. Jag är helt förälskad i Permanent Vacations klänningar i vårkollektionen. Den blåa, som heter Elaine, är något jag gärna vill äga i vår.

6. Ballerinaskor behöver jag. Jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha svarta eller ett par ljusa i beige eller naturvitt, men det ska i alla fall vara ett par av bra kvalitet. På bilden är det ett par från Miu Miu och ett par från LV.


Bild: Nordstrom, Louis Vuitton, eLuxury, Permanent Vacation, Net-a-porter

Melodifestivalen 2008

image793Ikväll kollade jag på Melodifestivalen i vanlig ordning. Det får man inte missa. Jag har sett det varje år så länge jag kan minnas nästan. Min favorit ikväll var Carola och Andreas. Jag trodde att dom skulle vinna utan problem, men det räcker visst inte att heta Carola för att vinna. Låten var väl inte jättebra, men ingen annan var särkilt bra heller så...

Hennes outfit var i alla fall roligast. Nästan alla i dom två programmen hittills har varit helt värdelösa på att hitta något kul att ha på sig. Allt är så färglöst och tråkigt. Jag gillar Carola, men inte Andreas. Han har alltid kostymer i konstiga material som inte alls är snygga.

Jag hoppas att det går bra för Carola i andra chansen i alla fall.

Bild:
SVT

En muffins runt halsen

image792

Jag har funderat lite över vad jag ska satsa på för smycken till våren. Idag så spanade jag inte utbudet på
Nordstrom och jag hittade det här söta öppningsbara muffinshalsbandet från Juicy Couture. Så nu är jag säker på vad jag skulle vilja satsa på för smycke i vår. Sötare än sött.

Morgonpromenad

image790

Nu sitter jag i soffan och kollar på efter tio på tv4. Jag ville ju se när Karolina Skande var där och pratade vårmode.

Dagen började jag med en promenad tillsammans med lilla Julia i solen. Det är så härligt att äntligen få se lite sol, men tyvärr var det inte så varmt. Det blåste så hemskt mycket. Resten av dagen har jag inte planerat. Lite tid framför datorn och sedan lite tvättning står nog på schemat. Ha en trevlig dag!

Sandwich med muffinssmak

image789

Om man hittar på en ny smak på
Wasas sandwich och designar en förpackning så kan man vinna en iPhone. Jag tillverkade en sandwich av veteknäckebröd med mango, hallon, banan, choklad och kokos på. Jag vet inte riktigt vart muffinssmaken kommer in i det hela, men det är roligt att pyssla med sånt där tycker jag. Någon vinnarsandwich har jag inte lyckats med, men jag gillar den rosa förpackningen i alla fall.

Jag hoppas att mina läsare har haft en mysig alla hjärtans dag, för det har då minsann jag haft. Nu är det däremot dags för sömn. God natt!

Alla hjärtans dag

image788

Idag är den dagen på året då man ska köpa röda eller rosa saker för att visa sin kärlek till sina närmaste. I och för sig kan man nog köpa vilken färg som helst på sakerna, men om man går in i en affär så hittar man massvis av mjukdjur som är röda eller rosa eller håller i ett hjärta. Rött och rosa är dagens färg i alla fall. Om det inte vore för att min konto är alldeles tomt så skulle jag köpa en present till mig själv bara för att jag ibland förtjänar det.

En hjärtformad myntbörs från
Louis Vuitton skulle inte vara helt fel en sådan här dag. Jag skulle inte heller säga nej till ett par blockmönstrade pumps från Marc Jacobs. Blommor är helt rätt i vår. Scarfen kommer från Versace. Ett Hermésarmband har jag drömt om länge och det här rosa är bara så sött.

Nalle Puh-bild: Keyattraction

DayWear Plus

image787När jag jobbar så blir det inte att jag använder särskilt mycket smink. Första veckan eller så när jag är på ett nytt ställe så brukar jag sminka mig, men sedan orkar jag inte mer. Senast jag köpte en foundation var i slutet på september så det visar att jag inte använder så mycket smink ändå. Just nu har jag en från Chanel. Den är i och för sig bra eftersom den får ordning på min hud som så lätt blir blank, men jag tycker att den är för täckande.

Jag är lite intresserad av en färgad dagkräm från Estée Lauder. Den heter DayWear Plus och färgas och jämnar ut huden när man smörjer in den i huden. Nu när min Chanel-foundation nästan är slut så ska jag nog testa den här. Jag hoppas att den är bra. Det kanske går att hitta recensioner på nätet om den...

Bild:
Estée Lauder

Lauren Conrad

image786
Lauren Conrad klär sig nästan alltid riktigt snyggt. Den här kappan tycker jag är bara för söt. Tillsammans med ett par Mary Janes blir det perfekt. Lauren kan verkligen det här med kläder.

Bild:
Hollywoodrag

Dagens outfit

image785

Jag vet inte varför, men jag känner mig alltid extra söt när jag har rosa sockar. Söt om fötterna i alla fall =)

Det har varit så skönt på min mysdag idag.

Linne - Gina Tricot
Skärp - Gina Tricot
Kavaj - H&M
Jeans - Acne
Sockar - H&M

Min dag

image784Igår var en riktigt jobbig dag. Jag blev väckt kvart över sju på morgonen och blev tvungen att jobba. Jag trivs inte alls på det stället så jag försöker hitta något annat under tiden. Imorgon ska jag på intervju för ett jobb som jag nog inte vill ha heller, men får jag det så tar jag det såklart. Något måste man ju göra.

Idag har jag i alla fall en mysig dag hemma. Det är så skönt. Jag bara vilar kroppen samtidigt som jag tvättar och diskar lite. Jag ska nog snart ta bilen till en mataffär för att köpa mat så jag kan laga till något tills sambon kommer hem.

Hjärtedressen på bilden kommer från Victoria's Secret Pink och den skulle jag gärna vilja ha på mig idag på min mysdag. Hjärtmönster är ju riktigt sött.

Bild:
Victorias Secret

Powerpumps

image783

Något som jag tycker borde ingå i varje kvinnas garderob är ett par svarta powerpumps. Det passar till allt och blir aldrig otrendigt. Jag har ett par som jag beställde från Ellos för ganska många år sedan. Jag bodde med två tjejer då och alla tre hade såna likadana pumps. Nu är i alla fall mina slitna och jag skulle behöva ett par nya. Tyvärr kände jag inte att nätet hade så många alternativ att erbjuda mig. Jag vill helst inte ha så många detaljer på dom. Helst vill jag såklart ha ett par från Jimmy Choo eller Christian Louboutin. Jag kan såklart även tänka mig ett par
Manolos.

Bild: Have2have, Ellos, Jimmy Choo, Skopunkten, Christian Louboutin

Dagens outfit

image782
Det är när man jobbar som ett tok som man verkligen värderar sina lediga dagar. Jag har haft en sån bra dag idag. Lugnt och skönt har det varit. Jag har varit och simmat bland annat och nyss såg jag på melodifestivalen. Amy Diamond var helt klart bäst enligt mig.

Blus - See by Chloé
Kavaj - H&M
Kjol - H&M
Strumpbyxor - Lindex
Armband - CC Skye
Jag har pärlörhängen och ett svart diadem från Glitter, men det syns inte på bilden.

Badkläder 2008

image781
Jag fick ett mejl från Victorias Secret om att dom nu har fått sommarens alla badkläder. När jag ser bilderna så längtar jag helt enormt efter sol, värme och att få gå barbent. För någon dag sedan såg jag i och för sig en galen tjej som gick barbent med en minikjol. Hon måste ha frusit.

Till sommaren vill jag ha nya badkläder. Jag har ingen aning om vad jag vill ha för några, men ännu är det länge kvar tills det är varmt nog så man kan bada.

Ge mig vår nu!

Bild:
Victorias secret

Så synd att man inte är miljonär...

image780
Jag har bloggat
tidigare om den underbara kjolen från Marni som jag så hemskt gärna vill ha. Nu har jag äntligen hittat den i Marnis webshop. Det positiva är att jag fortfarande tycker att den är helt perfekt. Det negativa är att den kostar 780 euro. Jag har funderingar på att gå till en skräddare och få en likadan kjol uppsydd.

Bild: Style

En liten blomma gör mig så glad

image778image779
Jag kände mig väldigt trött, seg och inte alls motiverad till att göra annat än att ligga i soffan idag. Lite extra glad blev jag när jag fick se att min orkidé har fått en blomma inatt. Nu har den äntligen sovit klart. Orkidéer är verkligen min favoritblomma.

Lördagsoutfit

image775
På första lördagen i februari har jag på mig detta:

Topp - Zara
Skärp - Gina Tricot
Kjol - H&M
Strumpbyxor - H&M
Stövlar - Steve Madden
Väska - Louis Vuitton
Örhängen - Glitter
Klocka - Guess

Kvällen har jag hittills spenderat på en restaurang, men nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på
I am Legend. Ha en trevlig kväll allihopa!

Plopp med tuttifrutti

image774
Igår testade jag nya plopp med smak av tuttifrutti. Jag skulle egentligen gå och möta sambon, men råkade gå förbi Pressbyrån och fick se en stor skylt med den på. Då var jag bara tvungen att ha en. Jag gillar den väldigt mycket, men nu när jag försöker dra ner på godiset i år så kan jag inte äta såna dagligen som jag egentligen skulle vilja. Grymt god är den i alla fall.

Bild:
Fastfoodlovers

Äntligen har jag en trench coat

image773Idag fick jag ett alldeles underbart paket. Min efterlängtade trench coat från Burberry kom. Jag har velat ha en länge nu, så jag tyckte det var dags att jag skaffade mig en. Jag gillar inte att den är så lång så jag ska leta reda på en skräddare som kan sy upp den. På bilden ser jag gravid ut i den av någon anledning, men det skyller jag nog på min fotograf (sambon). Min trench älskar jag redan.

Nu längtar jag efter lite vårväder så jag kan använda den också. Hon som skickade den till mig heter Rosa, så det om något är ett tecken på att den här var menad för mig.



Shopping som motionsform

image772Kelloggs hemsida så kan man läsa sig till att även shopping räknas till en form av motion och kan räknas till dom 30-60 minuterna som man ska motionera dagligen. Helst ska det då vara powershopping, men just det är jag bra på.

Idag blir det ingen shopping för mig. Jag ska ut på en powerwalk istället. Sedan ska jag försöka mig på lite städning. Jag har verkligen sett fram emot dom här tre dagarnas ledighet och det känns verkligen jätteskönt.

Personligen så måste jag säga att jag inte förstår att det är sådan stor arbetslöshet i Sverige. Jag undrar om folk är lata och inte orkar söka jobb eller om dom är för kräsna och förväntar sig en chefsposition i ett företag? Jag har mött människor som säger att dom ska ha ett visst jobb på ett visst företag annars ska dom inte ha något alls.

Jag slutade på mitt jobb igår. Mitt vikariat tog slut. Jag skulle ha fått fortsätta där till sommaren, men jag trivdes inte så bra. Det krävdes ett telefonsamtal för mig att hitta ett nytt jobb. Självklart har jag inget fast jobb, men jag kommer få hur mycket jobb jag vill och kan jobba dygnet runt om jag vill. Nej jag har inget till övers för folk som sitter hemma i många år och bara klagar på att dom inte får något jobb.

Bild: Kelloggs