Upp, upp och iväg!

Nu ska Tusse iväg på stora äventyr till Stockholm och sedan vidare till Västerås. Ses på måndag igen!!

Varför klaga på en t-shirt helt plötsligt?

image330

Av min
vän Veronika så fick jag ett mejl med en länk till ett inlägg i Amandas shoppingblogg angående t-shirten på bilden ovan från Gina Tricot. Jag har sett i flera bloggar också där dom har skrivit om att inspirationen som självklart kommit från LV-kollektionen That's Love.

Personligen blir jag lite irriterad. Om man läser kommentarerna till Amandas inlägg så är det många som påstår att t-shirten är en kopia av LV. Enligt mig så är en kopia något om är exakt likadant något annat och GT t-shirten är ingen kopia, för om man tycker det så har man fel på synen. Om man har någon aning om hur LV-loggan ser ut så ser man lätt att det inte är någon kopia. Dessutom är inte bokstäverna i samma färger som på LV-t-shirten. Om man tycker att det är en kopia så kan man inte LV helt enkelt.

Självklart så håller jag med om att Gina Tricot inspireras väldigt mycket från designerplagg. För något år sedan fanns det ju jeans som liknade 7 for all mankinds Flynt-modell med dom gula sjuorna på bakfickorna, men Ginas sjuor var snarare liggande V:n. Det fanns ju också jeans som liknade Antik Denim's jeans. För övrigt så har det ju funnits hur många affärer som helst som har haft en väska som liknat Marc Jacobs Stam bag eller Chanels 2.55:a... Det finns hur mycket kläder som helst som är mer eller mindre kopierade, så varför blir det sånt debatterande över en t-shirt helt plötsligt.

Jag gillar min t-shirt och kommer använda den mycket. Jag är emot kopior så jag skulle aldrig ha något som var identiskt med något annat och som påstod sig vara ett märke som det inte är.

Vince

35908-369

Ibland så brukar jag kolla in i
Ebbas blogg, men det blir inte så ofta. Jag vet inte varför, men jag har bara inte fastnat för den. Det finns så många andra bra bloggar tycker jag. Men i alla fall så läste jag att Ebbas syster köpte koftan från Vince på bilden ovan i New York. Grymt snygg är den. Om jag bara hade några tusen över så skulle jag utan tvekan köpa den. Nästan alla koftor från Vince är jättesnygga, så en vacker dag ska jag minsann ha en.

Bild: Shopbop

Glamour

35908-368

Jag har köpt senaste numret av Glamour. Det är verkligen en grymt bra tidning. Jag fick med Djävulen bär Prada i pocketversion och en minitandkräm, så nu har jag lite läsning på min resa på fredag. Jag kollade lite i tidningen och såg några helt underbara Hermésarmband. Kanske är det ett mönstrat man borde satsa på att köpa istället för ett med ett H på?

I've bought a new friend

35908-367

Igår skaffade jag mig en efterlängtad blomma till mitt hem. Brudorkidén är den vackraste blomman som finns tycker jag. Jag ska göra mitt bästa för att den ska överleva i mitt hem. Varenda gång jag ser den så blir jag så glad.

Jag ska skaffa en vacker kruka till henne snart.

Besvikelse

En av dom sakerna som står på fredagens shoppinglista finns inte! Jag är så besviken. Hur ska jag göra nu?

Jag ringde alldeles nyss dit bara för att jag var nyfiken på om det fanns. Jag trodde verkligen att det skulle finnas. Nu är nästan hela min shoppingdag i sthlm förstörd. Snyft!

Pumps i höst?

image366
Jag hittade dom här pumpsen på
Have2have.se. Jag tycker att dom är en helt underbar brun färg. Om jag har några pengar kvar när jag kommer tillbaka från Västerås så ska jag beställa dom. Hoppas bara att dom finns kvar då också. I höst skulle dom vara så fina att ha. I och för sig är jag lite trött på peeptoe nu, men det skulle jag kunna ha överseende med bara för att jag tycker att dom är så fina.

Bild: Have2have

Träningsvärk

Jag har haft en hemsk träningsvärk idag. Det var inte så lätt att jobba i morse tyvärr, men jag har fått höra att det bästa är att bara träna mera när man har träningsvärk, så det är precis det jag ska iväg och göra nu. Hoppas det fungerar. Kan knappt gå normalt ju!

Update! Det blev förvånande nog bättre. Jag kan gå igen!

Söndagens outfit

image365

Äntligen har sommaren kommit till Skellefteå! Det är helt underbart.

Idag hade jag på mig: gult linne från Vero Moda, svart kjol från H&M, gröna ballerinaskor från Indiska, äppelhalsband från KJL. Jag hade även ett grönt diadem som matchar skorna och min älskade Speedy 30 från Louis Vuitton.

(Bilden är redan riktigt ful och suddig som den är och att sladden från mobilladdaren ligger i bakgrunden gör ju inte direkt saken bättre.)

Musskor

image363

Det var länge sedan man såg musskorna från Marc by Marc Jacobs första gången, men nu hittade jag ett par prickiga och mjuka som jag så gärna vill ha. Jag minns att
Sofi Fahrman hade ett par. Hon har ju i och för sig det mesta som en stor del av alla modeintresserade flickor vill ha (som till exempel fruktklockan från M by MJ och dödskallescarfen från Alexander McQueen). Hittills har jag sett musskorna i lack, mocka och med hår (vad det är för hår vet jag inte). Jag har fortfarande inte kommit över dom tror jag. Någon gång vill jag minsann ha ett par.

Bild: Neiman Marcus

Kortförvaring

image361
När jag snart ska till Stockholm på en shoppingtur så är mitt mål att försöka finna en ersättare till min gamla Smartcaze. Jag har nog haft den i bakfickan någon gång, så den har blivit alldeles tillknycklad när jag har suttit på den. Någon annan förklaring har jag inte till varför den ser ut som den gör. Men ful och sliten är den i alla fall.

image362
Jag funderar på att ta mig till
Louis Vuitton och hitta en bra förvaring för mitt älskade VISA-kort där. Något enkelt och litet som ryms utan problem i en jätteliten väska eller i en ficka är jag ute efter. Den på bilden ovan känns nästan lite för enkel, men ändå så är den väldigt rätt. Jag får se vad jag hittar, men jag vill gärna ha en "kortförvaringsmojäng" som matchar min älskling.

Bild: Stylebird och eLuxury

Sommarkrysset

image360

Jag känner mig som en pensionär som hellre sitter hemma och kollar på
Sommarkrysset med Gry Forsell en lördagskväll istället för att vara ute och festa hela nätterna. På något vis så har jag vuxit ifrån dom galna onyktra nätterna. Jag är nog väldigt nära nykterist nu för tiden. Jag dricker ju aldrig nästan, och när jag väl gör det så dricker jag nästan ingenting. Det är jag nog ganska nöjd över. För övrigt så ska jag upp och jobba klockan sju imorgon. Det känns däremot riktigt hemskt och jobbigt.

För att känna mig som ännu mera pensionär så borde jag börja se på Bingolotto ocksä, men tyvärr så gillar jag inte den där Rickard.

Bild: tv4

Födelsedagspresenter

       

I år fick jag mina födelsedagspresenter av familjen en dag efter födelsedagen. Föräldrarna hade inte möjlighet att komma hit igår. Här är bilder på en del av sakerna jag fick:

  • Gröna ballerinaskor. Så söta, men jag har gått i dom någon timme när jag var med mamma på en lite shoppingtur och jag har sååå ont i fötterna.
  • Svarta skor från Reebok som jag ska ha när jag jobbar och när jag är ute på promenader. Jag har ett par likadana fast vita sedan tidigare, men dom är så trasiga och smutsiga, så nu blev det svarta som jag hoppas kommer hålla sig snygga lite längre än dom vita.
  • Silvriga sandaler med platåsula och peeptoe. Jag tror dom är beställda från Josefssons eller Ellos. Silvriga sandaler hade jag högt upp på min önskelista, så jag är väldigt nöjd nu. Jag är bara lite osäker på hur jag ska knyta dom runt benen.
  • Ett grönt diadem fick jag också som passar ihop med dom gröna ballerinaskorna. Så sött, så sött.
  • Gina Tricot har så många söta toppar i många färger. En grön tunika fick jag. Både min mamma och min syster har en likadan.
  • Jag fick också en söt rutig klänning med fickor. Ostruken och en dålig bild är det på den, men klänningen är jättesöt i verkligheten.
  • Den blå-mönstrade tunikan såg jag i H&M reklamen för sammarbetet mellan H&M och Kylie Minogue. Den är fin tycker jag och jag trivs så bra i blåa kläder.
  • Sen så fick jag två söta små fruktljus och en silvrigt fruktfat. Nu kan jag byta ut mitt påskljus som jag har haft sedan påsken på mitt soffbord.

Utöver det på bilderna så fick jag även sängkläder, pengar, en pyjamas och en riskokare.



När man har mitt jobb så måste man ibland vara ute i regnet och då är det bra med ett par gummistövlar, så jag hittade ett par blommiga på Ica Maxi för 199 kronor. Perfekt för mig.


Dagens "vill ha objekt": Magtröja

Idag har jag insett att jag bara MÅSTE ha den underbart snygga magtröjan från Monki som jag har sett i många bloggar. Om två veckor ska jag ta mig en shoppingtur i sthlm, men jag är bara lite fundersam på hur jag ska ta mig till Monki-butiken. Enligt kartan jag har kollat på så ligger den sååå långt bort. Jag tror att jag får ta med mig systerns sparkcykel och sparka mig till Monki för att försöka få mig en magtröja, men med min tur så är den garanterat slut :(

Natti natti

Idag blev det då inget bloggande. Dagen bara försvann hur fort som helst. Om några minuter blir jag gammal tant dessutom, så jag vet inte om jag vågar mig till bloggen imorgon heller, fast jag har ju massor med tid, så jag ska göra ett försök att blogga lite i alla fall.

Nu är det sovdags. God natt allihopa!

Risifrutti Drink-it

image350

Idag är jag besviken. Jag verkligen älskar risifrutti. Det är bara så gott, så jag tänkte att jag måste testa risifrutti drink-it också, men jag blev bara så besviken. Jag hittar inte ens ord för min enorma besvikelse. Den smakar som en vanlig drickyoghurt bara. Det är en snygg flaska och fint rosa innehåll, men sen är det positiva slut. Jag vill ju att den ska smaka som en risifrutti annars så ska den ju inte heta risifrutti tycker jag. Det här får tillverkarna göra om tycker jag!

Inga diskborstar

image349
Det är jättetråkigt när det inte finns något Desperate Housewives att se på, på tisdagskvällarna längre. Jag saknar det massor! Istället så blev det att diska vid niotiden denna kväll och jag insåg att mina diskborstar nästan är slut. Jag köpte massor när jag var på IKEA vid jul, men nu är det bara två kvar. Hur ska jag då klara mig? Jag måste uppsöka ett IKEA så snart som möjligt. Det är sådana diskborstar som den gröna ovan som jag använder. Bara gröna har jag. Sugproppen som sitter på den är väldigt praktisk. IKEA är bara bäst ju.

Nä nu ska jag nog minsann bege mig ut på en promenad.

Bild: IKEA

House of Holland

image348

House of hollands t-shirtar har jag bloggat om förut, men då gick dom inte att beställa från House of Hollands hemsida. T-shirtarna är verkligen såå snygga, men jag är lite osäker på hur jag ska ha den. Liksom vad jag ska ha till, så än så länge får dom behålla den för om inte jag vet hur jag ska ha på mig den så är det ingen idé att jag köper den. Nu har jag verkligen shoppingförbud fram till min resa i slutet på juni. Jag såg en House of Holland-t-shirt på en outfitbild i Eleonores blogg på Modette och på Maria var den jättesnygg.

Bild: House of Holland

Önskeoutfit

image347

I ett mejl från
Asos fanns det en bild på klänningen ovan. Den är helt underbar. Det är den första klänningen på länge som jag känner att jag bara "måste" ha. Så snygg, så härliga färger och den är bara så rätt. Så här ser dagens önskeoutfit ut:

*Klänning, Asos
*Väska, Asos
*Sandaler, Burberry

Bild: Asos och Net-a-porter

Dior Summer Play Lip Gloss

image346
Det var något år sedan (hösten 2005 tror jag det var) som silvertärningen från Dior med lipglosset i kom. Då ville jag så gärna ha den, men 500 kr för ett lipgloss är mycket. Sommarversionen av tärningen i brons är helt underbar. Den vill jag ha ännu mer. Tärningen skulle vara så fin att ha hängande på väskan i sommar.

Bild:
Sephora

Christina

image345

Så här är man inte riktigt van vid att se Christina Aguilera, men hon är lika snygg som alltid.

Bild:
Shareapic

Äntligen helg!

Idag tycker jag väldigt synd om Paris. Det går tydligen inte så bra för henne i fängelset, men jag tycker samtidigt att det är bara rätt att hon ska få avtjäna sitt straff.

Tidigare idag så jobbade jag och fick då veta av min chef att jag får ledigt den 29:e juni. Jag hade nämligen planerat en resa till Västerås då. Till och med flygresan var bokad. Det hade jag gjort innan jag ens fått veta om jag fick vara ledig, så jag har inte riktigt vågat se fram emot resan ännu eftersom jag var rädd för att det inte skulle  bli av, men nu är jag glad. Jag ska ha jätteskoj den helgen i Västerås!

Nu i helgen så är jag ledig. Jag ska bara ta det lugnt och försöka vara i solen så mycket som möjligt. Så skönt. Jag förtjänar verkligen en ledig helg tycker jag.

Ha en trevlig helg allihopa!

Så avundsjuk

Jag är så avundsjuk så jag håller på att dö! Nästan iaf... Jag har inga problem med att erkänna min avundsjuka. Caroline på Fatale har fått det paketet som jag så gärna vill ha. Om en månad ska jag minsann ha ett likadant. Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att det kommer finnas i den färgen jag vill ha när jag ska till sthlm.

Kelly Rowland - Like This

Lyssna! Det är min favoritlåt just nu. Hörde den första gången igår när jag såg musikvideon på MTV och jag är helt fast nu. Om nu inte jag ser helt fel så har Eve på sig dom underbara silversandalerna från Burberry. Vill ha!

Paket + minishopping

 

Idag fick jag mitt paket från Blush. Två Essie-lack blev det. Det till höger heter Wife goes on och det stod att det skulle vara en stark rosa färg, men jag tycker bara att det är rött. Väldigt rött. Det ser lite rosa ut i flaskan kanske, men det är bara rött när jag testade det. Så synd. Jag ville ju ha rosa. Det andra heter Starter Wife och är en fin ljusrosa färg. Det kommer alltid till användning. Min hund ville inte flytta på sig, så Julias tass hamnade med på bilden också. Nagellacken från Essie är dom bästa som finns tycker jag. Dom håller länge och är lätta att applicera, så jag kommer få stor användning för dom här även om färgen på det ena inte var som jag förväntat mig.

På H&M hittade jag söta örhängen med annanaser på. Dom var bara så söta så jag var tvungen att ha dom. Jag köpte gröna shorts också som jag har tänkt ha när jag jobbar i sommar. Jag höll på smälta bort igår när jag jobbade.

Man ska bo i Skellefteå

Igår så var det visst något värmerekord i Skellefteå. Det var varmaste staden i Europa. Man kan minsann få värme i Norrland också :)

Nu när människorna börjar bära mindre kläder på grund av värmen så har jag bara ett litet klagomål. Jag kanske är petig och tråkigt eller så, men av någon anledning så tycker jag att det är helt oacceptabelt att ha en vit topp med svart bh under. Snälla sluta ha det! Det ser hemskt ut!

Senare idag ska jag ut och pyssla om mina blommor och plocka fram mina trädgårdsmöbler. Hoppas att ni har en trevlig dag :)

Satinjacka från Västerås

image342

Tänkte bara lägga upp en bild på jackan som min
snälla vän skickat till mig. Jag är så nöjd. Det blev ingen bra bild. Tagen i en smutsig spegel dessutom. Jag hade på mig min nya klänning från Gina Tricot som jag köpte i fredags idag. Det var verkligen underbart väder här uppe i Norrland. Varmt och massor av sol :)

Jackan är köpt på KappAhls barnavdelning för bara 149 kronor. Ett väldigt bra köp tycker jag.

I helgen ska jag jobba massor, så det är bara jobba och sova som gäller för mig hela helgen. Det är lite synd när det tydligen ska bli jättefint väder.

Hoppas att alla läsare får en trevlig helg.

Rosa

image341

Jag hittar nu helt plötsligt massor som jag vill ha. För några dagar sedan ville jag shoppa, men hittade inget som jag ville ha. På
Asos hittade jag idag det söta linnet med rosa smileygubbar på. Det finns i gult också. Till det så skulle jag gärna ha ett par rosa pumps. Dom är så otroligt söta tycker jag. För 372 kronor blir dom mina. Dom tål att funderas på. Linnet kostar 208, så det blir knappt 600 för båda. Självklart tillkommer ju frakten också, men den brukar inte vara så dyr.

Bild: Asos

Fruktklockor i Sverige

image340

Marc by Marc Jacobs fruktklockor säljs äntligen i Sverige. Dom är så fina och jag skulle så gärna vilja ha en. Egentligen så skulle jag helst vilja ha ett gult päron, men det finns visst inte på
MrsH. Just nu så har jag lite shoppingförbud. Jag bara måste ha ett Hermésarmband inom en snar framtid.

Tanken är att jag ska försöka ta mig till Västerås ganska snart. Innan 9:e juli närmare bestämt. Jag har inte fått mitt schema ännu så jag vet inte när jag är ledig. Men om jag ska till Västerås, så måste jag bara åka och köpa armbandet på vägen dit. Väldigt viktigt! Helst vill jag ha ett i orange och guld, men kan även tänka mig ett i svart och guld.

Bild: MrsH