Min morgonrutin

image828

Huset som jag jobbar i heter Kristallen. Det är en ganska nybyggd byggnad som det är massvis med olika företag i. Jag tycker att det är jättemysigt där. Jag tror att jag kommer trivas bra. Bilderna är från utsidan och insidan av huset. Jag kommer att sitta på fjärde våningen, så jag har grym utsikt. På entréplanet är det en restaurang som det är fontäner runt om. Fint tycker jag.

I veckan har jag haft som tradition att när jag har åkt tåg till Uppsala, så köper jag en kaffe på Pressbyrån som jag dricker medan jag går till bussen som tar mig till Kristallen. Det är ju trots allt först efter kaffet som jag verkligen vaknar. Vissa pressbyrå-butiker har fått nya kaffemaskiner. Gott kaffe blir det minsann :)

Bild:
Pressbyrån, Kristallenkliniken

Let's dance

image827
Ikväll är det Let's dance som gäller för mig. Jag vet inte riktigt vem jag vill ska vinna. Det är liksom bara tjejerna som jag gillar. Kan inte Annika och Tina dansa tillsammans så ska jag rösta på dom!? Jag vet inte varför, men jag tycker att Annika är helhärlig :)

Nu är det änligen helg och det är så skönt. I veckan har det varit utbildning på jobbet och på måndag ska jag börja jobba själv. Det är helt sjukt vad det är mycket information att ta in. Jag hoppas att mina nya arbetskamrakter kommer att vara snälla och hjälpsamma. På mitt nya jobb hoppas jag kunna blogga lite på raster och så, så det blir lite mera aktivitet i bloggen.

I helgen ska jag leta reda på en kartong med kläder som jag vet att jag har i förrådet. Dom kläderna är inte uppackade ännu sedan jag flyttade. Nu när man ska hitta på nåt skojigt att ha på sig varenda dag så har man helt plötsligt för lite kläder. Tidigare så har jag varit väldigt flitig användare av mysdressar, men nu blir det mindre sånt. Ska lägga upp bilder på dom två senaste dagarnas outfiter senare.

Ha en trevlig kväll!

Dagens outfit

image826
Det är verkligen jätteintressant på mitt nya jobb. Jag tycker att det är så kul att lära sig något nytt. Hittills är det i och för sig väldigt förvirrande då det är så mycket information att ta in, men jag gillar det ändå. Det här hade jag på mig på jobbet idag (bilden är dock tagen efter att jag har varit och simmat, så min söta, pärlsmyckade knut som jag hade i håret är inte kvar, annars hade jag visat den med):

Linne - American Apparel
Kavaj - H&M
Jeans - Acne
Skor - Halens
Pärlhalsband - Glitter

Dagens outfit

image825

Första dagen på nya jobbet var riktigt trevlig och intressant. Jag har lärt mig massor. Det är skönt att ha ett jobb där man kommer bort från "kommunpyjamasen" som inte är så attraktiv.

Klänning - Permanent Vacation
Skinnjacka - Vero Moda
Strumpisar - Lindex
Armband - KJL
Örhängen - Glitter

Uppe med tuppen

Idag är jag uppe tidigt. Det har jag inte varit på länge, så det känns verkligen jobbigt. Som tur är så blir jag snart van. Om ca en timme ska jag ta tåget till Uppsala och bege mig till ett nytt jobb. Jag tror det kommer bli kul. Nu ska jag leta reda på en söt klänning som jag kan ha på mig dagen till ära...

Ha en bra tisdag!

A6

image824

Nu har jag varit på vift några dagar. Jag och sambon gav oss iväg till Jönköping. Där har jag aldrig varit så det var kul. Sådär enormt mycket kan jag inte påstå att det fanns att upptäcka där, men jag fann min favoritplats:
A6! A6 påstår sig ha bästa shoppingen mellan Malmö och Stockholm. Det skulle jag nog vilja påstå stämmer eftersom allt fanns där. Det är ett köpcenter som innehåller i princip varenda kläd- och skoaffär man kan tänka sig. Till och med en Gant-butik fanns det där jag hittade en underbar kjol som jag vill ha, men den fick stanna kvar på A6. Kanske blir den min en annan gång. Nåja, besök A6 om ni har vägarna förbi Jönköping någon gång. Det var verkligen mysigt att spendera en dag där.

Det blev inte så mycket shopping för mig där, men H&M hade 10% rabatt för dom som har clubkort så jag införskaffade några saker med söta Hello Kitty på.

Påskägg

image823Jag har kämpat länge nu och idag blev det äntligen klart. Mitt mål var att försöka skapa ett manligt påskägg åt min sambo. Han är lite känslig när det kommer till allt för puttenuttiga saker. Det här är i alla fall mitt tappra försök. Det blev ett silvrigt ägg som jag sedan klistrade dit en gul rosett på och en kyckling för att det ska vara lite påskigt. För att få det lite manligt lyckades jag hitta klistermärken från filmen Cars (Bilar på svenska), så han fick ett Cars-ägg. Jag tror inte att han kommer tycka att det är nog manligt, men jag försökte i alla fall ;)

Jag får se hur han reagerar när han kommer hem om ett par timmar...

Saknar Norrland

image822Ibland undrar jag om min flytt till Uppsala var ett misstag. Jag saknar Skellefteå helt enormt. Alla mina arbetskamrater var helt underbara och det är dom jag saknar mest. Det finns en liten önskan om att få åka dit igen, men jag vill ju inte lämna min sambo heller. Besvärligt det här. Med tiden hoppas jag på att kunna trivas här i Uppsala. Det påstås ju att det ska vara en sådan bra stad och jag kanske bara har missat det hittills!? Något som irriterar mig med Uppsala är alla gräsligt fula elledningar som är överallt. Hur kan man vilja ha det så?

Bild:
Umu

En annan syn på kläder och shopping

image821Det känns lite som att jag behöver omvårdera innehållet i min blogg. Jag har helt enkelt ändrat syn på mode och kläder sedan jag började blogga i november 2005. Min största dröm är inte att äga klänningen från Miu Miu eller något annat från denna konsttrend som råder denna vår. Jag har heller inget behov av att kopiera Blair's stil från serien Gossip girl. Det ger mig inte särskilt mycket att bära lacktights för att det står i alla bloggar och tidningar. Jag har "vuxit" ifrån det. Det fanns en tid då jag shoppade allt som ansågs trendigt även om jag kanske inte riktigt gillade plagget.

Nu har jag börjat se på kläder och shopping på ett annat sätt. Jag är intresserad av att ha plagg som är av bra kvalité, kommer hålla flera säsonger och har ett klassiskt snitt. Jag drömmer om ett par svarta pumps som kommer att passa till allt, inte ett par citrusfärgade skor som är "rätt" i sommar.

Det känns inte som att jag har så mycket att tillföra vad gäller mode. Jag vill inte skriva om vad som är trendigt när jag inte är intresserad av vad som är trendigt. Klassiska, kvinnliga plagg av bra kvalité vill jag ha. Det är det, shopping, mitt liv och mycket annat som min blogg kommer att handla om. Inget mera skrivande om vad som är "rätt" just nu.

Bild: Jimmy Choo

Melodifestivalen 2008

image820

Ikväll är det melodifestivalen som gäller. Jag hoppas att Charlotte Pirelli vinner. Det bidraget som irriterar mig mest är Christer Sjögrens låt I love Europe. Jag tycker att hela han är så slemmig.

Heja Charlotte!

Bild:
SVT

Belöningssystem som motivation

image819Från och med idag måste jag få bättre ordning på mina ätvanor och mitt motionerande. För två veckor sedan skötte jag mig perfekt, men så fick jag besök över en helg och tänkte att jag kunde fuska med maten då, men efter det så har jag aldrig kommit tillbaka. Bara jag kommer igång så är det inga problem för mig att hålla mig borta från onyttigheter, men det är just att komma igång som är ett problem för mig. Jag läste i Cecilias blogg om hennes belöningssystem för varje kilo som hon tappar. Det verkar helt perfekt. Jag tror att jag ska göra något liknande, men vad jag ska belöna mig med vet jag inte.

Ett gäng klänningar i olika färger tror jag inte jag vill ha (även om jag gärna vill ha en klänning från American Apparel). Jag ska fundera över vad jag ska ge mig själv som belöning. Det är ett bra sätt att motivera mig själv.

Idag har jag i alla fall bestämt mig för att starta om på nytt. Snart ska jag och sambon kolla på ännu en av Uppsalas sevärdheter, sedan ska jag simma och ikväll ska jag ta en powerwalk och så blir det lite pilates. Jag måste såklart också kolla på melodifestivalen efter allt motionerande.

Ha en underbar dag!

Elaine

image818Det går inte fort, men jag försöker stryka punkter från shoppingplanen för våren/sommaren. Äntligen så kunde jag shoppa klänningen Elaine från Perment Vacation som jag har väntat på att hitta på nätet. När jag kollat på Perment Vacations hemsida så har klänningen sett mera blå ut, men här på bilden ser den svart ut. Jag hoppas att den kommer vara blå när jag får den. Den känns verkligen perfekt och kommer hålla i många säsonger.

Bild: So Swedish

Så det kan gå...

Just när jag trodde att allt i mitt liv löste sig så gick det åt pipsvängen. Jag såg äntligen fram emot att få en stabilitet i livet som jag verkligen längtat efter, men jag tog ut segern i förskott. Trots att jag inte valt att jobba med ekonomi i mitt yrkesliv så är jag så glad att jag läste ekonomi-inriktningen när jag gick gymnasiet. Det kan faktiskt vara värdefullt att kunna lite om avtal och lite grundläggande ekonomi. Som det ser ut nu så har ett muntligt avtal brutits och tant Tusse ska koppla in facket som ska ordna det här. Jag är lite för snäll och blyg och vågar inte alltid säga vad jag tänker, så det är bra om någon annan för min talan. Jag har svurit många gånger över facket som ska ta sådana enorma avgifter, men när man väl behöver dom så är man enormt glad att man har dom.

I övrigt så har jag såklart saker som gör mig glad. Jag håller på att planera lite andra saker som får mig att skutta av lycka. Jag är så glad över många saker i mitt liv, även om allt känns lite hopplöst ibland. Bland annat bloggen gör mig glad. Jag kan fokusera på något annat en stund och bara ägna mig åt mitt shoppingintresse. Det är minsann skoj :)

Spets

image817
Efter att jag hade sett alla vackra spetsskapelser i Pradas höstvisning så kände jag ett sånt stort behov av att skaffa mig en spetskreation från
H&M som jag såg i katalogen som jag fick i brevlådan i förra veckan. Spets är så vackert. Det ska jag definitivt satsa på i höst. Det är alltid bra att ha lite framförhållning ;)

Bild: Style

Agyness Deyn

image815
VR kollar jag in dagens kändisbilder så ofta jag bara kommer ihåg. Idag var modellen Agyness Deyn med och jag har alltid gillat henne. Hon har en sådan snygg klädstil och är en bra modell. Den randiga klänningen var fin. Ränder och den marina trenden ska som vanligt anammas i sommar igen. Av någon anledning så tror jag att var lite för randig och redo för en segeltur sommaren 2006. Jag har varit så trött på allt som har med ränder och segling att göra. Nu börjar jag längta lite efter en randig topp, men det känns inte helt okej ändå. Det kanske dröjer ett år till innan jag kan ha randigt igen.

Bild: Veckorevyn

Kulturella Tusse

image814
I helgen har jag satsat på att vara lite kulturell. Jag har besökt en del sevärdheter för att lära mig lite mer om Uppsala. Jag vill ju veta vad som finns att erbjuda i staden jag bor i. Bilderna visar kanonerna vid Gustav Vasas slott som är riktade mot domkyrkan och så är det Botaniska trädgården på bilden till höger. Jag har sett två slott, domkyrkan, en gruva m.m.

När jag var vid Gustav Vasas slott så var det en ung kille som gick utanför staketet som är vid kanonerna på bilden. Det är kanske 3-4 meter ner till marken där. Efter ett tag kom tre polisbilar dit eftersom killen nog försökte ta livet av sig. Han försökte kasta sig ner för ett stup när polisen var där, men dom hindrade honom. Killen var ca 15 år. Jag tyckte så synd om honom. På grund av valet av plats var nog det hela bara ett rop på hjälp kan jag tänka mig.

Melodifestivalen

image813Ikväll är det Melodifestivalen som gäller för mig. Jag fick en liten shock när jag fick se Christian Luuks gräsliga skinnkostym. Christian brukar ju vara så stilig, men idag blev jag lite rädd. Så fruktansvärt fult bara. Stort minus fick du av mig för det herr Luuk!

Bild:
SVT

Boy Beater

image812

Jag är väldigt fäst vid mina baslinnen från American Apparel. Dom används till allt och dom är så sköna. Jag känner att jag vill utöka med några fler färger av dessa i min garderob. Några färgglada sommarfärger skulle inte skada. I sommar känns det helt rätt med färgerna rosa, blått och orange för mig. Det är en perfekt vardagstopp helt enkelt. Mer ord än så behövs inte för att beskriva dessa. Modellen Boy Beater gillar jag mest.

Bild:
American Apparel

Vackert!

image811
Jag måste bara visa dom här underbara Pradapumpsen som jag hittade. Jag bara älskar klacken som är i form av en blomma. Dom kostar 464 dollar och det är dom värda utan tvekan. Jag skulle ha på mig dom dag och natt som jag ägde dessa skönheter.

Bild:
Bluefly

Our perfect

image810

H&M har en underklädeskollektion som heter Our Perfect. Det är mina favoriter just för att dom är så mjuka och sköna och har inga sömmar överallt som syns väl under kläderna. Till och med den 12:e mars är det halva priset på dessa underkläder. Jag måste bege mig dit snarast!

Bild:
H&M

Rosafotad

image809Dom här ballerinaskorna kom till My Theresa i förra veckan och jag har inte riktigt kunnat släppa dom. Jag vet inte riktigt vad det är. Kanske är det den rosa färgen som gör det. Skorna har ju inte någon rosett eller något annat sött som jag gillar. Det vore härligt att ha ett par riktigt färgglada skor på fötterna i sommar. kanske är det dom här som är rätt alternativ för mig? Samtidigt ser som inte så nätta ut. Om jag ska ha dom måste jag ju skynda lite. Dom verkar ta slut fort!

Bild: My theresa

Veckans soppa

image808Jag är tyvärr en person som tycker det är väldigt tråkigt att laga mat. Jag kan om jag verkligen vill, men jag försöker minimera tillfällena som jag måste göra det. Så nu är mitt nya påhitt att göra soppa en gång i veckan. Jag gör ca 4-6 portioner så det ska räcka hela veckan och fryser in så det är hur lätt som helst att bara sätta in i micron när jag ska äta.

Veckans soppa är en soppa som jag hittade i en Vecko Revyn förra sommaren. Det var en artikel om hur man kommer igång och då fanns det med mattips för en vecka och träningstips. Den här soppan är grymt god och lätt att göra.

Ingredienser:
1 pkt
Kelda Spicy Thai, het asiatisk soppa
ca 400 g torskfilé
2 små paprikor i olika färger

Arbetsbeskrivning:
Skär fisken och paprikorna i små bitar. Häll i soppan i en kastrull och sätt i fisk och paprikor. Koka ca 10 min. Klart!


Jag vet att min soppa på bilden ser ut som något som någon har kräkts upp, men det är gott, jag lovar =)

Nytt i Tusses garderob

image807I helgen köpte jag även en body från Gina Tricot. Enligt lappen så heter färgen bubblegum, men jag har alltid trott att bubblegum var rosa. Bodyn är snarare korallfärgad. Min body är jag väldigt nöjd över. Den är inte gjord av polyester som jag mer eller mindre avskyr och jag har testat den tillsammans med byxor och kjolar och den känns väldigt bra. Det är en fin färg som kommer passa bra i sommar. Jag har alltid tyckt att korall passar bra ihop med solbrännan.

Gratis frakt

image806
Till den tionde mars är det gratis frakt när man beställer från
Net-a-porter. Jag funderar på att passa på. Paket från NAP är alltid så underbara ju, men jag vet inte vad jag vill ha.

Skriv bara freeship i rutan innan du checkar ut.

Ballerinaskor - Jimmy Choo
Blommig klänning - Manoush
Orange klänning - Diane von Furstenberg

Bild: Net-a-Porter

Änglaägg

image805Dom som känner mig vet att jag tycker om allt som är sött, gulligt, rosa, luddigt och väldigt tjejigt. I helgen hade jag besök och på shoppingturen var vi på Panduro. Där fick jag se dom söta änglaäggen. Det är ett litet kit med färger, ägg, fötter, kronor, vingar, lim m.m. Det ska målas och klistras ihop till dessa söta änglaägg. Kitet är nog för människor som är lite yngre än mig, men jag bara älskar att pyssla! Så igår började jag måla lite ägg och fötter och idag ska jag börja klistra :)