Min Julia

image918

Det här är min älskade Julia. Hon är världens bästa lilla hund som jag inte vet hur jag skulle kunna vara utan, trots att jag bara har haft henne i två år. Idag hände något som gör mig så ledsen. Jag har skaffat en dagmatte eftersom det är för länge att lämna henne från halv sju på morgonen till fem på eftermiddagen. Hunddagis känns inte rätt för henne då det behövs någon som verkligen har tid att klia henne på magen.

Min dagmatte gjorde det misstaget att ta med Julia till en kompis som hade katt. Julia är inte van vid katter och katten var inte van vid hundar. Katten flög på Julia och klöste henne på flera ställen. Hon blev inte skadad fysiskt, men psykiskt är hon helt förstörd. Hon vågar inte röra sig och inte äta. De första tre timmarna efter att jag kom hem satt hon bara på samma ställe och skakade. Man känner sig så hjälplös.

Jag hoppas att hon mår bättre imorgon i alla fall :)

Dagens outfit

image917

Idag var jag tvungen att gå på möte på jobbet på min lediga dag. Helt bortkastad tid tycker jag, men jag fick kaffe i alla fall :) Jag valde att ha min nya tunika på mig idag. Rosa gör alltid att jag känner mig extra fin.

Tunika - Gina Tricot
Leggings - H&M
Klocka - Guess
Skor - Miu Miu
Örhängen - Gina Tricot (Jag köpte dom i fredags och har använt dom några timmar idag. Dom är redan sönder. Snacka om dålig kvalité)
Solglasögon - Michael Kors (Hade dom utomhus, men eftersom bilden togs inne orkade jag inte ta på dom då)
Väska - Louis Vuitton

Idag använde jag ett sött rosa nagellack från OPI. När jag jobbar får jag inte ha nagellack, men på min fritid kan jag minsann :)

Golden Nugget

image916


Dior har en ny nagellacksfärg i sommar som heter Golden Nugget. Färgen beskrivs som "golden bronze". Jag tycker att guld och bronze är jättesnyggt till brunbränd hud. Jag har funderat lite på vad jag vill ha för lack i sommar och det här kanske är rätt för mig, men annars så gillar jag alltid att ha ljusrosa. Det känns så enkelt och snyggt.

För övrigt så tycker jag att förpackningen är riktigt snygg.




Bild:
Sephora

En shopaholic säger ja

image915God morgon! Idag är jag uppe med tuppen. Klockan är inte ens halv åtta och jag har redan tagit en promenad och ätit frukost. Jag känner mig duktig. Trots att jag gick upp så tidigt så har jag ändå sovit 9 timmar.

Idag är jag ledig och det är superskönt. Tyvärr måste jag till jobbet på min lediga dag och gå på ett obligatoriskt möte. Det gillar inte jag, men sånt är livet.

Idag ska jag försöka hinna med att läsa lite i min nya bok: En shopaholic säger ja. Jag såg den på Akademibokhandeln för 67 kronor och då fick den följa med mig hem.

Ha en bra dag allihopa!

Rea!

image914


eLuxury är det nu superrea. Upp till 40% rabatt på massor av kläder, skor, väskor och accessoarer. Mycket vackra saker lyckades jag hitta där. Helt perfekt helt enkelt! Jag gillar verkligen när reorna nu på sommaren börjar. Då går det verkligen att fynda.

Vinn en klocka!

image913


I Ebbas blogg kommer det att komma en tävling där man kan vinna en supersöt halsbandklocka. Jag har
bloggat om klockorna ett flertal gånger och jag tycker att klockorna från Marc by Marc Jacobs är så fina. Jag ska tävla och jag hoppas, hoppas, hoppas att den ska bli min :)

Bild: Veckorevyn

Prinsessgodis till Tusse

image912


Igår hittade jag denna söta godisskål när jag egentligen bara skulle åka och köpa mat. Jag tycker att den passar mig perfekt. Jag är ju nästan en liten prinsessa :P

Jag orkade inte vara vaken och kolla på Eurovision igår kväll, men jag har läst mig till idag att det gick dåligt för lilla Charlotte. Lite besviken blev jag eftersom det har stått så mycket i tidningar och så om hur favorittippad hon är.

Idag är jag helt enormt slut. Jag har sovit för lite och det har varit tungt på jobbet. På tisdag är jag ledig i alla fall. Ikväll ska jag sova supertidigt. Målet är att ligga i sängen inom en halvtimme. Det skulle verkligen behövas, men jag får se om jag lyckas.

Det blev två tunikor

image910


Igår var jag på Gina Tricot och köpte några klänningar/tunikor. Dom är supersöta alla tre, men jag orkade inte prova dom i butiken, så när jag gjorde det hemma så kändes bara tunikan i mitten rätt. Så det slutade med att jag lämnade tillbaka den rosa och röda klänningen idag och att jag köpte en till tunika som är likdan som den bruna, fast rosa. Dom är perfekta till att både klä upp eller ner, beroende på tillfälle.

Ärmarna går att rulla upp och fästa med en knapp om man vill. 100% bomull är den av och kostar 149 pix. Som hittat!

image911

Det här är förrester inlägg nummer 1 000 i min blogg. Grattis till mig :)

Nya favoritsandaler?

image909

Jag har letat i hela min blogg och inte lyckats hitta en endaste bild på mina favoritsandaler. Det är ett par guldfärgade sandaler från LaRedoute som jag beställde för sisådär 3 år sedan. Det är väldigt hög klack, men dom är helt enormt sköna. Nu är jag ute efter ett par nya sandaler och jag funderar på att testa LaRedoute igen. Dom verkar kunna det här med skor tror jag.

Bild:
LaRedoute

En ny kavaj

image908


Idag hittade jag kavajen som jag
bloggade om igår. Endast en fanns kvar, så jag hade verkligen tur. Det är verkligen svårt att fota svarta kläder. Jag orkar inte heller ta på mig den just nu och visa hur den sitter, men jag tycker väldigt mycket om den. 400 kronor är ett bra pris. Jag skulle bara vilja ha en fin tygblomma att sätta på den, så vore den perfekt. Tygblomma ska jag leta imorgon!

Tusse behöver nya klänningar

image907


Jag gillar ju egentligen inte kläder från Gina Tricot på grund av den superdåliga kvaliteten, men ibland går jag in där och hittar alla möjliga söta plagg. Gina Tricot har massvis med kläder som går att stapla på hur många som helst av i garderoben. Som tur är så är dom billiga, så man kan köpa nytt när plagget inte ser bra ut längre.

Det här med att man inte kan kopiera bilder från deras hemsida gillar inte jag. Eller det går ju, men då får man det jobbiga vita påhittet på bilderna.

Jag skulle i alla fall behöva ett par nya klänningar och på GT kan man alltid hitta någon söt. Idag var jag och provade några, men jag kunde inte bestämma mig. Klänningen Teodora (längst till vänster) finns i massvis med färger och mönster. Den är riktigt söt och användbar. Den gröna klänningen heter Leia och den modellen har jag inte sett tidigare (det var ju ett tag sedan jag var på Gina Tricot också). Leia gillar jag skarpt, men här finns den inte i grönt och jag gillar den gröna färgen. Hoppas att den kommer eller så får jag be någon i en annan stad att kolla.

Klänningar går att hitta i det oändliga på Gina Tricot. Imorgon tror jag att jag ska dit och spana igen.

Bild:
Gina Tricot

Dagens önskeoutfit

image906

Idag är jag ledig och det känns helt underbart. Snart ska jag till stan. En liten shoppingrunda blir det och så ska jag simma hade jag tänkt. Jag hade gärna gått i ovanstående outfit.

Klänning:
Marc Jacobs kan det här med att designa klänningar. Jag gillar blommönstret.
Kavaj: Ett plagg som man aldrig kan få för många av och passar vid alla tillfällen.
Väska: En lagom stor väska i härlig färg från Miu Miu.
Skor: Söta ballerinaskor fårn Fendi.

Kavaj

image905

Jag skulle vilja ha en ny kavaj. Tidigare har jag bestämt mig för att inte köpa sådana plagg som är "så rätt just nu" på grund av att jag näst intill bor i mina arbetskläder, så jag hinner inte använda så mycket annat. Därför känns det onödigt att satsa på några allt för stora utsvävningar i min garderob.

Monki har en superfin oversizad kavaj som jag skulle vilja få tag på. Det känns som att jag inte borde köpa det, men jag har bara råkat falla pladask för denna kavaj. Imorgon ska jag bege mig ut på stan och leta efter den. Jag hoppas att jag hittar den.

Bild:
Monki

Tahitienne

image904


Jag börjar snart längta efter en ny väska. Louis Vuitton kan det här med att göra fina väskor samtidigt som det är hög kvalitet. Ett av dom nyaste tillskotten är modellen Tahitienne. Det är en canvasväska som finns i fyra färger och två storlekar. Den är ganska fin och somrig tycker jag. Perfekt som strandväska, men ingenting som jag skulle investera i. I februari 2007 köpte jag min
Speedy som jag älskar massor, men det är alltid kul att ha någon att variera med.

Bild: Louis Vuitton

Hej, hopp och hallå!

Idag råkade jag hamna på Ikea (kände för Ikeas köttbullar) och då köpte jag såklart den söta speldosan som jag bloggade om igår. Jag tror att jag kommer göra sambon galen på den lilla melodin, men jag älskar den.

Jag har riktigt kul på jobbet, samtidigt som det är lite jobbigt. Den här veckan jobbar jag riktigt mycket, så det blir tungt. Annars så har det varit mycket skriverier i tidningar, prat på nyheter och i radio om hemtjänstgruppen som jag jobbar i. Det blir lite tungt att försöka argumetera om det hela när man får frågor då det hela trots allt hände innan jag började jobba där. Mycket som skrivs och sägs är inte sant och överdrivet, men det kan man inte göra mycket åt. När man har arbetskläderna på sig kan man se att folk tisslar och tasslar runt omkring. I förra veckan var det ägg på hela tjänstebilen.

Nåja, jag vet att jag kan mitt jobb och jag tänker inte låta det hela få mig på dåligt humör. Däremot tycker jag att företaget hanterar det dåligt.

Jag var bara tvungen att skriva av mig lite. Om man bor i Uppsala känner man nog till incidenterna....

Nu ska jag laga lunch till imorgon.

Kram på er!

Speldosan Korall

image903

Min sambos systerson har världens sötaste speldosa. Jag gillar verkligen den. Allt som är mjukt, sött och gulligt gillar jag så jag måste ha en sådan. Man drar i huvudet och då spelar den en trudelutt. Supergulligt! Tyvärr har jag ju inget barn att skylla på att jag ska köpa söta mjukdjur till. Jag är lite barnslig, men den får man på köpet ;)

Bild:
Ikea

Tillbaka igen

image902

Hej igen! Nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en snabbvisit söderut. Riktigt trevligt var det. Det är skönt att komma iväg ibland och se lite andra människor än dom som finns här.

På vägen hem stannade vi till i Gränna och köpte några polkagris-stänger. Bland annat en prinsess-stång hittade jag. Supersött tycker jag. Den passar mig perfekt.

Vi ses på söndag!

Nu ska jag, sambon och hunden ge oss iväg till Jönköping Imorgon är jag tillbaka igen.

Ha en superbra lördag!!

Veckorevyns shoppingmingel

image901


Det här hade jag på mig igår på Veckorevyns Shoppingmingel. Jag hade riktigt trevligt. Tiden gick superfort. Det var kul att få se några bloggare som man bara sett på bild tidigare. Det var åtta bloggare som visade åtta klänningar från Topshop, men ingen av dessas bloggar läser jag. Jag kräver väldigt mycket från en blogg för att jag ska läsa den kontinuerligt.

I alla fall så köpte jag en klänning som en av de
åtta bloggarna hade på sig. Den är så söt tycker jag. Tjejen som är längst till höger har den klänningen på sig. Den är vit med beige ränder.

Jag hade på mig:
Spetsklänning - H&M
Linne - American Apparel
Skinnjacka - Only
Skärp - H&M
Leggings - H&M
Väska - Louis Vuitton
Skor - Miu Miu
Örhängen - Dyrberg/Kern

Shoppingmingel

Ikväll är det Veckorevyns Shoppingmingel som gäller. Jag hoppas att det kommer bli riktigt trevligt.

Ha en trevlig kväll allihopa!

Lanvin

image900

Jag såg den här bilden i senaste numret av Sofis Mode. Det är vårens visning från Lanvin. Jag bara älskar den bruna färgen som modellens skärp har och jag tycker att det var fint att matcha med beige till. Så nu vill jag hitta en enkel beige klänning att ha tillsammans med
mitt nya skärp.

Bild: Style

God morgon

Jag var riktigt trött igår, så jag orkade inte vara vaken genom hela Desperate Housewives. Det är synd, men jag är glad att jag har fått sova ordentligt inatt i alla fall. 12 timmars sömn är aldrig fel.

Idag är jag ledig och jag ska ha en bra dag hemma. Det skulle behövas tvättas, diskas och städas lite. Jag får se hur det blir med det.

En helt vanlig tisdag i Tusses liv

image899

Jag blir helt slut av att jobba, men det gör inget för jag har riktigt kul. Imorgon är jag ledig och det ser jag verkligen fram emot. I en Ica-butik här i Uppsala har dom godis för 2,90 kr/hg idag och då kunde jag inte säga nej, så klockan 20.00-22-00 ska jag äta godis och kolla på Ugly Betty och Desperate Housewives. En bra kväll blir det!

Bild:
elleeseymour, monkeytoys, popcrunch

Dagens önskeoutfit

image898

Det värsta jag vet är små insekter, så när min älskade hund får fästingar så mår jag riktigt illa. Som tur är så fick jag hjälp att ta bort den som satt på henne idag. Jag är fortfarande lite skakis efter upplevelsen.

Idag hade jag gärna haft på mig det här, men istället har jag haft arbetskläderna.

Halsband:
Marni har helt enorm snygga smycken. Dom är lite speciella på något sätt.
Tröja: Söt tröja med ett hjärta från Sonia.
Kjol: Svarta kjolar kan man aldrig få för många av.
Sandaler: Yves Saint Laurent har helt klart den snyggaste loggan, men även skor snygga skor kan man hitta i det märket.

Lördagens outfit

image897
Jag har varit helt slut idag. Efter jobbet så somnade jag, men nu är jag på topp igen! Igår var vi bland annat på en restaurang här i Uppsala och då var det här min outfit.

Blus - Zara
Kjol - Whyred (favoritplagget just nu)
Skärp - H&M
Pumps - Ellos (måste verkligen köpa nya, dom är helt slut)
Armband - Pilgrim
Örhängen - Dyrberg/Kern

Förlovad!

Jag har haft en helt underbar dag.

image896


Igår på en av kungshögarna i Gamla Uppsala förlovade jag mig med min kära sambo. Jag har hittat en helt underbar människa som gör mig så enormt glad, så det är bäst att  jag håller hårt i honom. Vi hade en väldigt trevlig dag tillsammans och vädret var perfekt. Allt var bara helt rätt.

Vi har helt olika stil på våra ringar eftersom att vi har helt olika personligheter och gillar inte samma saker. Jag är supernöjd med min ring, så jag hoppas att den håller länge.

Nu är det dags att jobba. Ha en trevlig dag!

Dagens outfit

image895
God kväll! Idag har varit en lång, men produktiv dag. Jag har haft fullt upp hela dagen, men definitivt inte tråkigt. Picknick-maten är klar nu efter några timmars tillagande. Imorgon blir det inget bloggande, men jag återkommer på söndag igen.

Idag hade jag på mig:
Solglasögon - Michael Kors
Skjortklänning - Permanent Vacation
Skärp - Chloé
Klocka - Guess
Väska - Louis Vuitton

Picknicktips

image894
Ica.se finns det tips på olika rätter som man kan göra till en picknick och även dom 2 000 bästa platserna i Sverige att ha picknick på. Det tycker jag är en kul idé. Tyvärr så är inte det vad jag söker. Jag söker något gott att äta på en picknick, men jag lyckas inte hitta något bra. Letandet fortsätter!

Bild: Svenskabarnrum

Dagens outfit

image893
På min shoppingtur idag hade jag på mig det här:

Linne - American Apparel
Kavaj - H&M
Kjol - Whyred
Örhängen - Glitter
Klocka - Guess
Väska - Louis Vuitton
Skor - Miu Miu

Shopping i solen

image891

Jag åkte till Stockholm idag som jag ville. Det var ett bra val tyckte jag. Jag var bara där ett par timmar, men jag fick gjort det som skulle göras på den tiden. Med mig hem följde två påsar. Det är mycket trevligare när man får papperspåsar tycker jag.

image892

Innuti påsarna fanns en blus från Zara, ett skärp och två par leggings från H&M. Jag älskar blusar, men jag kände idag att jag är alldeles för insnöad på tvåkiga basfärger, så idag köpte jag en rosa. 149 pix är ett mycket bra pris. Dessutom satt den perfekt.

Skärpet köpte jag för att det matchar mina
nya skor. Äkta skinn är det och jag är alltid så imponerad när ajg hittar sånt på H&M.

Leggingsen ska jag ha till mina söta spetsklänning. Hittills har jag ju tyvärr inte använt den.

God morgon!

Nu är jag ledig i tre dagar. Det känns helt underbart! På lördagen tog jag ledigt, men på söndag ska jag jobba igen.

Idag har jag nästan bestämt mig för att åka till Stockholm. Det skulle vara trevligt att vandra runt där några timmar, shoppa lite och fördriva tid. När jag var där i fredags så kände jag att jag verkligen har saknat huvudstaden. Jag hade ju inte varit där på ett halvår...

Idag är det ju helt underbart väder. Jag hoppas att ni får en trevlig dag :)

Dagens outfit

image890
Nu har jag äntligen tre dagars ledighet. Det ska bli så skönt. Efter jobbet så var jag på Ica Maxi och handlade lite mat för närmsta veckan. Då hade jag på mig det här:

Linne - American Apparel
Kavaj - H&M
Byxor - Filippa K
Halsband - KJL
Skor - Miu Miu

Miu Miu on my feet

image889

Det tog lång tid, men äntligen så är mina skor här! Jag hann bli riktigt besviken på
Bergdorf Goodman. Det är ju trots allt ett dotterbolag till Neiman Marcus och eftersom att det är ett sådant stort företag (vilket i och för sig Bergdorfs också är) så trodde jag att dom skulle vara lite mera service minded. Nåja, nu är mina skor här och jag är riktigt lycklig!

Jag var orolig att dom inte skulle passa, men som tur var så passade dom. Min nya favoritfärg på skor är brun. Det är inte lika mörkt och tråkigt som svart, men det är ändå en färg som passar till allt. Sulan under skon är också av skinn och jag funderar på att gå till skomakaren och sätta dit en gummisula så dom ska hålla bättre.

Jag tyckte att det var en bra idé att passa på att beställa skor från USA när dollarn är ganska låg. Miu Miu's skor och väskor är alltid fina, så det känns som ett bra val. Jag är supernöjd! Nu ska mina nya skor få sova i sina fina påsar och den rosa lådan i väntan på att få premiäranvändas.

En lång dag

image888

Det har varit en lång dag idag. Jobbet gick mycket bättre än förväntat, men jag är riktigt slut i kroppen ändå. Jag hann bara hem för att äta och rasta hunden innan jag skulle iväg till frisören. Nu är jag äntligen hemma i alla fall.

Jag läste intervjun med
Constance White på Modette. Constance är style director på eBay. Plötslig fick jag ett sånt enormt sug efter att buda hem något...

Jag har förresten ett paket som väntar på mig på posten. Tyvärr så har sambon tagit bilen, så jag kan inte hämta det, men imorgon så blir det av :)

Bild: Modette

Ljusbrunt och fint är ingen lätt kombination

image887

Jag vill ha ett par ljusbruna sandaler eller pumps, men jag har insett att det inte är det lättaste att hitta. Att matcha skor och skärp som modellen på bilden har, tycker jag är väldigt fint. Jag vill ha ett par hållbara skor som inte går sönder efter ett par månaders användning och dom ska helst vara ganska sköna också. Dessutom vill jag ju att dom ska vara fina. Allt det verkar inte vara en lätt kombination.

Sandalerna på bilden ovan tycker jag är okej, men inte helt fantastiska som jag vill att jag ska tycka.

Snart är det läggdags för mig. Imorgon börjar allvaret. Tidigare har jag bara fått följa med andra för att lära mig rutiner och så, men nu ska jag jobba själv. Ibland kan jag fundera över varför jag har det jobbet jag har när jag egentligen saknar lokalsinne helt, men jag har väldigt kul i alla fall :)

God natt allesammans!

Dagens önskeoutfit

image886

Det är söndag, det är strålande sol och jag är helt utvilad. Nu är allt perfekt.

Örhängen:
David and Martin gör så vackra smycken.
Jeans: Acnes jeans i modellen L.U.V och färgen Telephone. Snygga, tycker jag.
Blus: Jag bloggade om den igår och jag har inte tänkt på annat än den det senaste dygnet. Underbar helt enkelt!
Solglasögon: Svarta och klassiska från Miu Miu.
Väska: Tote med snygga detaljer.
Skor: Ballerinaskor kan man nog inte få för många av. Marc Jacobs gör alltid snygga skor.

Rules by Mary

image884

Den här blusen kommer från Rules by Mary och jag tycker att mönstret är så sött. Den ser riktigt somrig och feminin ut. Jag funderar på att beställa den. Blusen kan både matchas med kjol och byxor, så jag tror den skulle komma till mycket använding i min garderob. Klänningen med samma blommönster har jag sett flera bloggare ha på sig, men jag gillar inte riktigt den, däremot tycker jag att blusen är perfekt.

Bild:
SidandSally

Paket

Jag fick en avi i min brevlåda igår och jag blev så glad för jag trodde att det var mina skor som jag beställde för två veckor sedan. Istället var det mascaran från StrawberryNET. Jag tycker att det var snabb leverans. Det är verkligen en webbshop som jag kan rekommendera.

Det är alltid så kul att få paket :)

Shoppat i huvudstaden

image883Det blev inte så mycket shopping idag. En kjol kom jag hem med. Jag har letat ganska länge efter en kjol som passar vid alla möjliga tillfällen och som inte är för kort. Länge har jag varit ute efter en kjol som slutar mitt på vaden, men jag insåg att lilla jag kommer bara se ännu kortare ut då.

På NK gick jag väldigt länge på avdelningen Nordiska Designers. Det är min favoritplats i Stockholm. Där hittade jag den här gråa kjolen från Whyred. Egentligen så hade jag velat ha den en storlek mindre, men den var slut. Som tur är så är jag nöjd ändå :)







Dagens outfit

image882

Idag var det shopping som stod på agendan så jag, systern och min mamma åkte till Stockholm för en heldag där. Extremt ont i fötterna har jag efter det. Det här hade jag på mig idag:

Skjorta - Gant
Byxor - Filippa K
Ballerinaskor - New Yorker
Pärlörhängen - Glitter
Klocka - Guess
Väska - Louis Vuitton