Amarante

image528

I Louis Vuitton's Vernis-serie finns en ny färg som heter Amarante. Helt underbart fin är den. Nästa väska som jag köper ska vara en som har den färgen. Jag måste bara luska ut vilken modell jag vill ha. Nu när jag vet vilken underbar kvalitet som Louios Vuitton har så kommer jag aldrig att vilja ha en väska från något annat märke. Min Mulberry-väska var ju en stor besvikelse, så man ska aldrig ändra på ett koncept som fungerar. Det blir bara Louis Vuitton för mig i framtiden och troligtvis kommer jag vilja ha en i sådan färg som ovan.

Bild:
Louis Vuitton

Läkerol Split

image527

Igår när det var clubdag på hm så fanns det smakprover på Läkerol Split. Det är en sockerfri pastill som är delad på hälften där ena halvan är laktrits och andra halvan någon annan härlig smak. Helt galet gott var det. Dom ska jag köpa på mig massor av när dom kommer ut i butikerna. Jag fick med mig två smaker och den ena smaken var med lakrits och lingon och den andra smaken var med lakrits och hjortron (jag tycker att det är lite kul att hjortron heter cloudberry på engelska). Lakrits och hjortron var min favorit. Hoppas att dom går att köpa snart :)

Dagens outfit

image526

Dagens outfit kom lite sent idag, men så blir det ibland. Kvällen har jag spenderat på O'Learys och kollat på fotboll, eller ja det var mest sambon som kollade på fotboll och jag koncentrerade mig på att äta upp min mumsiga efterrätt :P

Linne - hm, jeans - Acne, skärp - Gina Tricot, skinnjacka - Vero Moda,  pumps - Skopunkten, väska - Louis Vuitton, paraply - hm.

En rosa liten radioanka

image525
Av någon anledning så har jag slutat kolla in sortimentet på
Asos. Förut så var jag där och tittade på alla nyinkomna kläder nästan dagligen. Jag ver inte riktigt varför jag har börjat undvika det. Kanske är det för att jag aldrig hittar något intressant eller så är det för att jag tycker att det mesta som finns där verkar ha väldigt dålig kvalitet.

Om jag någon gång skaffar mig ett badrum som har badkar så skulle jag vilja en rosa liten radioanka som guppar runt i vattnet. Det vore helt perfekt. 150 kronor kostar den lilla ankan.

Var är mitt paket?

Idag är jag lite irriterad på Blush. Det står i deras köpinformation att frakten ska ta 3 helgfria dagar, men nu har jag väntat i 6 helgfria dagar. Det blev tydligen skickat förra torsdagen, så man tycker ju att det borde börja vara framme nu egentligen. Jag vill ju ha mitt paket! Alla andra gånger som jag har beställt därifrån så har paketet alltid kommit fram jättesnabbt. Kanske har det kommit bort?

Halsduk

image524

På Mrs H finns en halsduk på metervara från Sonia by Sonia Rykiel. Den finns i tre olika färgställningar och kostar 395 kronor per meter. I höst vill jag ha en färgglad och mysig halsduk, och den här verkar perfekt. I och för sig står det inget om material och så, men den ser härlig ut. Jag skulle vilja ha en lång halsduk som man kan vira många gånger runt halsen.

Bild:
Mrs H

Onsdagsshopping

image520

Idag var det 10 % rabatt på
HM för medlemmar och jag gav mig dit efter lektionen på morgonen. Jag har spanat in det här paraplyet tidigare och jag gillar det söta äppelmönstret, så idag slog jag till på det. Det finns även en sjal, regnjacka, väska och börs med samma mönster, men paraplyet fick räcka.

image521
En hög med svarta strumpisar plus ett par svarta och ett par lila leggings köpte jag också. Jag letade efter dom färgglada strumpbyxorna i 2-pack, men dom fanns inte.

image522

Jag behövde en lila topp av något slag och jag hittade det här lila linnet för bara 98 kronor. Som hittat!

image523

Jag var in en snabbis på Glitter också. Jag ville ha ett par guldörhängen och hittade dom här. Dom duger så länge. När jag åker till sthlm om en månad hoppas jag på att hitta några andra som jag gillar bättre.

Det blev en trevlig shoppingdag idag.

Höstens önskningar

Jag hakar på Sofia's lista över höstönskningar. Det finns en del som jag har svårt att klara hösten utan:

image516

1. En stor, mysig och stickad tröja
. Den här från Minimarket är perfekt, jag vill ha den så otroligt mycket, men den kostar nästan 2 700 kronor och det vet jag inte om jag är beredd att lägga ut på den.

image517

2. En varm och skön halsduk
är ett måste i höst. Just nu skulle jag helst vilja ha en från Burberry i rosa.

image518
'
3. Sängen Malm med tillhörande sängbord från IKEA är min drömsäng just nu. Jag bara måste ha den i min nya lägenhet. Åh, vad jag längtar efter att få flytta.

image519

4. Höstskor är ett måste att inhandla i höst. För tillfället är jag mest sugen på Vagabonds skor med rågummisulan som påminner om Marc by Marc Jacobs skor.

Bild:
Minimarket, Burberry, IKEA, Vagabond

Nordea

Idag är jag irriterad. Min kära bank Nordea får många minuspoäng efter dagens alla samtal. Dels så behöver dom en utbildning av hur deras stadgar ser ut eller så kanske problemet är att dom inte kan läsa. Den enda som vet vad han gör är en man som heter Tomas. Han kunde minsann sitt jobb, så alla som sitter där och svarar i telefonerna på Nordea tycker jag ska lära sig av honom!

American Apparel

image515

Jag har gjort en beställning från
American Apparel. En t-shirt och två linnen blev det. AA:s baskläder är helt underbara. Tyvärr så har jag fått ett mejl inatt därifrån. Det gråa linnet som jag ville ha finns inte, så jag valde en annan grå nyans som inte alls var lika fin. Besviken blev jag, men jag blir nog nöjd i slutändan när jag väl har linnet hos mig.

Bild: American Apparel

Skor, skor, skor

image513
På tal om skor. Jag har alltid gillat Marc by Marc Jacobs skor med gummisulan. Helst skulle jag vilja ha någon av dom på bilden ovan, men i brist på det så funderar jag på Vagabonds variant med gummisula. Eleonore har drömmodellen på skor. Åh, vad jag vill ha!

image514
Jag vet bara inte om jag vill ha dom bruna eller svarta. Dom är precis som jag vill ha dom. Om jag köper dom bruna så matchar dom med min väska och om jag köper dom svarta så passar dom ihop med jackan. Svårt val det här.

Bild: Zappos, Neiman Marcus , Yahoo.shopping, vagabond

Skorna som åker tillbaka

image512
För en tid sedan beställde jag dom här skorna. Idag hämtade jag dom på posten och dom kändes inte lika rätt i verkligheten som på bild. Jag trodde inte att dom skulle kännas så höga och dom är hemskt osköna, så dom får åka tillbaka till
Ellos, så nu måste jag fortsätta min jakt efter dom perfekta höstskorna.

Bild: Ellos

Vida byxor

image511

Jag tycker väldigt mycket om höstens vida byxor. Helst ska dom vara jättevida som på bilderna ovan och ha jättehög midja. Jag tror minsann att jag ska skaffa mig ett par. Dom till vänster är från Young Fabulous and Broke och dom till höger är från Minimarket. Dom är så snygga!

Bild:
Neiman Marcus, Minimarket

Helgen

Helgen har varit lång och jobbig. Nu har jag bara fem timmar kvar att jobba imorgon kväll innan jag får vara ledig och ägna mig åt studierna. Jag längtar helt galet mycket. Jag behöver få pusta ut och lugna ner mig. Sömn längtar jag efter. Åh, vad skönt det är att sova egentligen...

Jag har ändå lyckats hinna med en del denna helg: Jag har förälskat mig i en lägenhet med rosa tapeter i sovrummet, jag har hittat en söt liten röd bil som jag vill ha (jag har liksom insett att jag minsann behöver en bil i uppsala), jobbat som en galning, sovit för lite, stressat upp mig över att någon annan ska hinna köpa lägenheten som jag vill ha innan mig och idag hade jag en diskussion med sambon.

Han vill åka söderut nånstans (minns inte var) nästa helg och kolla på svettiga män i färgglada pyjamasliknande outfits som jagar en boll. Någon vän till honom hade tyckt att han skulle pantsätta min hund för att ha råd att åka dit. Det slutade med jag hotade med att förstöra hans tröjor som har med denna sport och detta lag att göra, vilket ledde till att han skulle ta och pantsätta min
Speedy också, som i sin tur ledde till att jag sa att vi skulle flytta till Jokkmokk så det är galet långt till dessa pyjamasklädda män som inte gör annat än att springa efter en boll och knuffa omkull varandra.

Nej nu väntar jag bara på att klockan ska bli tolv så att jag får in min efterlängtade lön på mitt konto... God natt allesammans...

Mystery Game

image510

På min shoppingrunda idag så köpte jag även nagellacket från Lancömes höstkollektion som heter Mystery Game. Nu efter att ha läst intruktionerna så har jag äntligen fått klarhet i vad nagellacket gör när man sätter magneten vid lacket innan det torkar. Det blir en stjärna! Måste verkligen testa det. Tidigare har jag bara läst att det ändrar färg, så stjärnan var helt ny information för mig. Färgen ser i alla fall jättefin ut.

Shopping

image508

Idag var jag på en liten shoppingtur. På
Gina Tricot köpte jag jackan som jag har bloggat om förut. Den är så skön och mysig så jag var tvungen att ha den. Till den så vill jag gärna ha ett par skinnhandskar i någon rolig färg. Här finns lite olika roliga färger, men jag vill helst ha ett par mörklila tror jag.

I samma affär så hittade jag det här breda skärpet:

image509

Det är precis som jag vill ha det och lagomt brett. Det finns i fler färger också, och när det bara kostar 99 kronor så har man råd med några färger till.

Flyttstress

Så snart jag har gjort min praktik som ingår i min utbildning så är planen att jag ska flytta till Uppsala. Jag ser verkligen fram emot det. Nu är grejen den att jag har hittat en söt liten lägenhet som både jag och min sambo gillar. Helt plötsligt så blev ju allt jättestressigt nu. Jag måste ju lyckas sälja lägenheten som jag bor i nu också. Allt ska bli jättekul, men det är så mycket att göra... och det blir dyrt med dubbla hyror och sånt.

Mystery Game

image506

Jag gick in på
Kicks idag för att se om dom hade paletten från Dior som jag har skrivit om förut och dom hade den. Det trodde jag aldrig. Den var fin och så, men nog ingenting för mig. I höst vill jag ju ha bruna ögonskuggor, men det var inte riktigt rätt nyanser för mig och dom två läppglansen kommer jag inte att använda. Dessutom så beställde jag ju bruna ögonskuggor igår, så Diorpaletten får stanna kvar på Kicks.

Kicks hittade jag däremot något som var mer intressant än Diorpaletten. Lancômes höstkollektion som heter Mystery Game. Jag har funderat på vilken nagellacksfärg jag ska satsa på i höst och den färgen som modellen för kollektionen har på sig är jättesnygg.

image507

Tydligen så ändrar nagellacket färg när man drar över en magnet över lacket innan det har torkat. Magneten sitter under flaskan. Jag bara måste ha det. Imorgon ska jag dit igen och köpa det. Lacket är bara perfekt.

Mystery Game innehåller också andra intressanta saker som en Destiny Cube och Baume Baiser som är ett läppbalsam med marshmallowdoft.

Bild: Lancôme

Lindex

image505
Nu har jag varit på min lilla shoppingtur. Eller det blev snarare fönstershopping eftersom jag inte köpte något. På
Lindex hittade jag den här mönsterstickade tunikan som jag tycker var jättesöt. Jag har nämligen tänkt att jag vill ha något sött och gulligt tillsammans med mina lacktights för att få en kontrast. Egentligen hade jag velat ha en topp eller tunika med spets. Jag kommer bara att tänka på den söta klänningen som min vän köpte men lämnade tillbaka. Jag gillar den söta nattlinneskänslan man fick av den. Åh, vad jag hade velat ha den nu.

För övrigt visste jag inte att Lindex hade en webshop. Det är bra för en sån som mig som bor i Norrland dit mycket fina kläder aldrig kommer.

Bild: Lindex

Torsdag

image504

Nu ska jag ta en cykeltur till stan och kolla på Gina Tricot om
jackan finns som jag hittat på deras hemsida. Jag vill så gärna ha den om den sitter bra.

Bland Net-a-porters nyinkomna plagg så hittade jag den här söta lilla rosa klänningen från Milly. Jag bara älskar den stora rosetten. Sött, sött, sött. Den är i och för sig inte värd dom 5 000 kronorna som den kostar, men söt är den minsann.

Det är så skönt att få vara ledig idag. Ha en bra dag allihopa!

Smashbox Decadence

image503

Jag fick ett mejl från Blush tidigare idag med den här bilden på höstens Decadence-kollektion från Smashbox och jag blev helt förälskad direkt. Så vackert och underbart fint var allt. Helt underbara färger! Eftersom det var begränsad upplaga så slog jag till direkt och gjorde en beställning. Tyvärr var läppglanset redan slut, så det är jag besviken över, men jag hann norpa åt mig ögonskuggor och ett rouge ur Decadence-kollektionen. Nu är jag glad! :)

Bild:
Blush

Reafynd på Net-a-porter

image502


Net-a-porters slutrea kan man göra många fina fynd om man letar noga. Det här är en del av det jag skulle vilja ha:

Tischor behöver man alltid. Jag hittade två från Marc by Marc Jacobs med söta tryck på för under femhundringen styck.

See by Chloes vita blus har jag velat ha hela våren, men det har aldrig blivit något köp. Jag är verkligen i stort behov av en vit blus nu.

Jag har inte riktigt släppt det här med dödskallar ännu. Alexander McQueens dödskallelinne får du för dryga 300 pix.

Ett par Chloémockasiner känns som en superbra investering och brunt passar till allt. Nu är det dessut 30% rabatt.

Den vita clutchen med lila blommor och ett armband på som man sätter runt armen och aldrig behöver oroa sig för att tappa sin väska är helt underbar. Snyggare kuvertväska har jag aldrig sett.

Två See by Chloé-kjolar hittade jag också. Den vänstra har jag skrivit om några gånger i vår och jag tycker fortfarande att den är väldigt fin. Den högra i denim är enkel, stilren och snygg ihop med det mesta och vid dom flesta tillfällena.

Bild: Net-a-porter

Dagens outfit

image501

Idag blev det en kort dag i skolan och jag väntade mig att det skulle regna idag, så gummistövlarna åkte på, men inget regn blev det, men jag är glad ändå =) Det blev en blandning av alla möjliga material i dagens outfit.

Velourklänning - En gammal från KappAhl eller Lindex tror jag.
Satinjacka - KappAhl
Lacktights - Gina Tricot
Gummistövlar - Marc by Marc Jacobs
Armband med vita tigrar - Kenneth Jay Lane

Bastoppar

image500
Jag hade ganska tråkigt på jobbet ikväll så jag hann fundera över vad jag ska ha på mig imorgon. Tråkigt nog hann jag inse att jag är i stort behov av bastoppar. Linnen ska jag beställa från American Apparel snart, men några t-shirtar skulle jag också behöva, men AA:s tee ser inte ut att ha så fin passform (den till vänster).

T-shirtarna måste vara av ren bomull och ha fin passform så man kan använda den till byxor och kjolar med hög midja. Gina Tricot har en tee som heter Carro (mitten på bilden) som verkar helt perfekt, men jag tror inte att den är gjord av enbart bomull. Jag ska nog ta mig en tur dit snart också kolla om dom har Carro-topparna och vad det är för material.

La Redoute har också en del bastoppar av fin kvalitet, så även det är ett alternativ. Jag måste kolla upp det här ta reda på vilka bastees som är bäst.

Bild:
American Apparel, Gina Tricot, La Redoute

Dagens önskeoutfit

image499
Dagens önskeoutfit blev lite mera färgglad än vad jag brukar göra, men den färgglada tröjan var så härligt snygg tycker jag.

Mössa: Grå, stickad och mysig från
Burberry.
Tröja: Härliga ränder på tröjan från Sonia by Sonia Rykiel.
Byxor: Jeans i skinnimitation, Gina Tricot.
Väska: En lila Bayswater.
Skor: Ankelboots i mocka, Marc by Marc Jacobs.

Shoppingbehov

image497

Jag har gett mig själv shoppingförbud fram till nästa måndag när jag får lön, men jag gjorde det enorma misstaget att virra runt lite på stan innan jobbet idag. På Gina Tricot hittade jag ett sånt här brett skärp för 99 kronor som jag vill ha helt galet mycket, så jag funderar på om jag måste dit och köpa det imorgon innan det tar slut.

image498

När jag kollade på Gina Tricots hemsida så fick jag se den här fina capen. Jag tycker att den är helt underbar. Det kanske är en sån jacka jag borde ha i höst? Det är en sån jacka som kommer fastna i min hjärna och aldrig försvinna förrän jag köpt den och den hänger sött i min garderob och väntar på kallare väder så den kommer till användning.

Bild:
Gina Tricot

Soffan med stort S

image495

Nu har jag sett Jysk-reklamen på tv massor av gånger dom senaste dagarna och jag blir bara mer kär i Toscana-soffan för varenda gång jag ser den. Jag har nämligen funderat på att jag skulle vilja ha ett vardagsrum som är brunt och beige, så den soffan skulle vara perfekt.

image496
Och sen några Celine-kuddar i den soffan skulle kännas bra. Åh, vad jag vill ha den soffan!

Nog för att det här ska försöka föreställa en modeblogg, men ibland måste jag klämma in lite annat också, som en Toscana-soffa till exempel.

Bild:
Jysk

Dagens outfit

image494

God morgon Sverige!

Eller ja, det är väl kanske inte morgon nu för många, men nästan. Idag var höstterminens första skoldag och det var verkligen kul, så jag ser fram emot höstterminen. Det är alltid trevligt med ett litet avbrott från jobbet och få göra något annat.

En annan fördel med att inte jobba är att man kan ha lite roligare kläder än dom tråkiga och enbart bekväma man alltid har i jobbet.

Idag hade jag på mig:

Vitt linne - Amercan apparel
Kavaj - Only
Orange skärparmband - CC Skye
Jeans -  Acne
Orange skärp - H&M
Skor -  Din Sko

Burberry

image493

Thomas Burberry öppnade vid 21 års ålder en liten klädaffär 1856. Materialet gabardin som Burberry utvecklat introducerades 1880. År 1901 fick man för första gången se det kända
riddarmärket tillsammans med texten Prorsum som betyder frammåt. 1914 föddes trench coaten då officerer skulle ha nya kappor. Sex år senare introducerades det rutiga mönstret, ett registrerat varumärke,  som fodertyg i trench coaten. 1955 och 1989 belönades Burberry av drottning Elizabeth II och Prinsen av Wales med en kunglig garanti. År 2006 firade Burberry 150 år.


Burberry är ett märke som jag lite har bortsett ifrån och det har inte intresserat mig alls, då jag inte har gillat mönstret, men nu har jag mer och mer insett hur fint och stilrent rutorna faktiskt är. Jag skulle mer än gärna vilja ha en Burberry trench. Innan jag lyckas hitta dom där ca 10 000 kronorna att köpa trenchen för så skulle jag gärna vilja ha en halsduk, ett paraply och en blus. Blusen är jag nykär i. Jag bara älskar rutmönstret i slutet på ärmarna och på insidan av kragen. Jag har letat länge efter en vit blus och den här känns så rätt.

Bild: Burberry

Rouge

Ibland blir jag irriterad på att det ska vara så väldans mycket månad kvar i slutet på pengarna. Det är ju just då också som jag vill ha så mycket. För tillfället är jag inne på att shoppa smink. Paletten från Dior som jag har bloggat om förut måste jag skaffa mig och jag vill också skaffa mig ett nytt rouge. Nu har jag testat ett cremerouge ett tag nu och det känns inte riktigt rätt för mig, så jag ska nog skaffa mig ett puderrouge igen, men vilket det blir har jag inte lyckats ta reda på ännu.

image492
Jag gillar smink från Dior för tillfället och det finns ett rouge med en skimmrande och ljus, och en sammetsaktig och matt. Det skulle nog vara rätt för mig. Snarast möjligt ska jag gå till Kicks och testa!

Ikväll har jag tränat mina stackars vader. Jag har bestämt mig för att jag vill ha vadmuskler. Min nya besatthet nämligen :P Så nu väntar jag på att få träningsvärk imorgon...

Ha en trevlig kväll!

Bild: Sephora

Lördagens outfit

image491

Idag valde jag en mjuk och skön klänning. Gina Tricot gör många söta klänningar som jag gillar att ha sådana dagar då man inte gör så mycket.

Klänning/tunika - Gina tricot
Sjal - eBay
Armband med vita tigrar - Kenneth Jay Lane
Lackballerinor - Skopunkten

God morgon!

Jag avslutade fredagen och började lördagen med att höra när grannarna ovanpå utför sina parningslekar. Kan man inte bygga hus lite bättre så man slipper höra på såna där saker?

Nu ska jag försöka sova en timme till. Jag blev bara lite irriterad och ville avreagera mig...

Dagens önskeoutfit

image490

Nu är det äntligen helg igen. Det är verkligen skönt att få vara ledig och det förtjänar jag. Lugnt och skönt ska det bli med en del bloggande och cykellagande. Just nu längtar jag efter hösten, så därför blev det en önskeoutfit som jag skulle vilja ha i höst när det inte är såhär varmt.

Kofta: Oversizead bomullscardigan från
Miu Miu.
Linne: Vitt baslinne från American Eagle. Jag skulle vilja testa om dom är lika sköna som American Apparels linnen.
Scarf: Lila scarf i silke/ull/kashmir från Alexander McQueen.
Kjol: En grå och stilren kjol. Precis vad jag skulle vilja ha.
Väska: Jag gillar fortfarande metallictrenden, trots att den har hängt med ett bra tag nu och man borde vara trött på det. En silvrig väska från Alexander McQueen skulle jag inte ha något emot att ha.
Skor: Det var väldigt svårt att hitta ett par lila skor, men dom här Lanvin-ballerinorna är nästan samma färg som scarfen.

En händelselös torsdag

image489

Idag har jag jobbat till 16.00. Jobbigt och tråkigt var det. Som pricken över i:et så har jag punka på cykeln så jag var tvungen att gå till jobbet och det tar typ en evighet. Sedan när jag kom hem hann jag bara äta middag och sätta mig i soffan och då somnade jag, så jag har inte hunnit göra särskilt mycket idag.

På Net-a-porter hittade jag en Alexander McQueen scarf som jag vill ha sååå mycket. För ett tag sedan
bloggade jag om den, men efter någon dag hann längtan efter den lugna ner sig och jag glömde bort det hela, men nu vill jag ha den igen trots att jag känner att jag borde satsa på något som är mera tidlöst. Knepigt det här.

Jag hittade även ett par ballerinaskor från Miu Miu med färgblock. Dom är väldigt söta, men inget som jag skulle lägga pengar på. Färgblock är så snyggt!

Bild: Net-a-porter

Tusse testar Dr. Hauschka

Idag kom äntligen mitt paket med Dr. Hauschka-produkterna. Jag hoppas verkligen att dom kommer motsvara mina förväntningar. Hittills har jag hunnit testa det en gång och min första åsikt om det är att det luktar apa, men det är det värt om jag får en fin hud av det.

Ha en trevlig kväll!

Acne boots

image488

Dom här bootsen från Acne är galet snygga. Jag bara älskar blixtlåsen på dom. För 3 500 kronor blir dom mina. Jag kommer drömma om dom i evigheter inser jag. Så vackra ju. Dom finns i svart också.

Bild:
Acne

God natt!

Min tisdagskväll bestod av jobb till nio och sedan har jag letat lägenheter och gjort massvis med intresseanmälningar. Jag har hittat en gäng söta små lägenheter i Uppsala som jag tror att jag skulle trivas i, så jag hoppas att jag kommer få någon av dom. Även om chansen kanske inte är så stor så kan man ju alltid hoppas iaf :)

Jag fick ett mejl också om att mitt
Dr. Hauschka-paket är skickat, så jag hoppas att jag kommer få det imorgon.

Duktigt nog lyckades jag hinna ta en lång promenad med min lilla Julia och så har jag hunnit ge mig ut och springa, så jag har haft fullt upp ikväll.

Nu är det i alla fall dags att sova.

God natt allihopa!

Veckans vill-ha-objekt

image486

Den här bilden är en väldigt bra beskrivning på hur jag skulle vilja se ut i höst. Lacktights och en stor stickad tröja till är jättesnyggt. Tyvärr blir det nog ingen tröja från Burberry, utan jag ska nog ge mig ut på jakt efter ett billigare alternativ.

Minimarket har en tröja som är galet snygg som jag bara vill ha hur mycket som helst:

image487

Den finns att beställa i svart också, men det finns ingen bild på den tyvärr, så ni får nöja er med en bild på en brun. Liksom den långa tröjan med ihopknycklade ärmar och lacktights till vore perfekt för mig i höst. Åh, vad jag vill ha den!

Bild:
Style, Minimarket

Jag vill också vara där...

Jag börjar morgonen med att försöka ringa till min chef, men hon svarar inte. Jag ringer, ringer, ringer och ringer, men hon är aldrig där. Igår försökte jag också, men då hann hon visst gå hem. Jag tror att hon har gett mig för lite lön, så jag skulle hemskt gärna vilja ha den lönen.

För övrigt så skulle jag inte ha något emot att vara på Stockholm fashion week nu.
Ida Sjöstedts visning hade jag velat se. Alla klänningar är ju så söta.

Nobody puts baby in the corner

image485

Jag sitter och kollar på Dirty Dancing denna måndagskväll. Den filmen är nog min favorit film och det går verkligen inte att se den för många gånger.

Samtidigt som jag ser på den så shoppar jag skor. Nu har jag beställt skor från
Ellos. Jag har tjatat några gånger om dom här som jag tycker är så fina. Förhoppningsvis så ser dom lika bra ut i verkligheten och snart är dom hemma hos mig! Eller ja det skulle dröja till den 25:e, men det är ju inte höst ännu, så jag kommer ändå inte behöva dom innan det.

Bild: SVT

Copycat

image484

Det här tjejen är visst någon som saknar fantasi och därför väljer att kopiera Posh's outfit. Hon är tydligen någon Big Brother-deltagare i England som är lite besatt av Victoria.

Bild:
Dlisted

Mena Suvari

image483

Jag blev lite rädd när jag såg den här bilden. Vad är det med alla kändisar egentligen? Först Britney och nu Mena Suvari. Hon hade ju så fint hår och nu är det borta. Det är ju väldigt lättskött, men det är definitivt snyggare med långt hår på henne. Jag läste i och för sig att hon rakade av sig håret för en filmroll, men det är tråkigt ändå.

Bild:
Hollywoodrag

Steve Madden

image482

Steve Madden har galet snygga skor. Dom på bilden ovan gillar jag eftersom klacken och skon var olika färger. Brunt och Turkost passar ju så bra ihop. Pumpsen hamnar på min önskelista genast!

Bild:
Steve Madden

I'm addicted!

image481

Idag har jag ju inte bloggat något alls ju. Vad dåligt av mig. Jag har en anledning till det som jag skäms lite över. Min sambo har gjort något dumt nämligen. Han har gett mig the Sims 2, så det är det jag har pysslat med hittills idag. Det är säkert något år sedan jag spelade det senast. MIn syster har det så brukade spela det när jag var hos föräldrarna och hälsade på. Så nu har jag riktigt kul, men man blir beroende så snabbt.

Jag måste avvänja mig snarast!

Alexander McQueen skull scarf

image480

Jag läste ett inlägg i
Linns blogg om Alexander McQueens skull scarf. Ett tag så blev det för mycket dödskallar och alla kändisar hade en eller flera. En majoritet av alla tjejer hade nog en sjal från glitter eller liknande med dödskallar på, så jag tröttnade trots att jag aldrig hade något med en endaste dödskalle på.

Nu tycker jag att Alexander McQueens skull scarf är en klassiker. Den känns het igen. Enligt inlägget i Linns blogg så används den av Olsen-tvillingarna igen. Jag skulle gärna vilja ha en i höst. Gärna en svart med blåa dödskallar på. Eller kanske skulle det vara fint med en grå... Scarfen är verkligen en accessoar jag ska satsa på i höst, men jag har inte hittat den perfekta ännu. Just nu känns skull scarfen som den som är närmast perfekt i alla fall.

Bild: falloutthetree.blogspot.com

Diorissime

image479

Äntligen är den här lång helgen över. Jag har jobbat massor och bara längtat efter att få sluta hela tiden. Ihelgen har jag i alla fall lyckats hinna med att köpa och läsa Aftonbladets Klick-bilaga. I den fanns en bild på paletten ovan från Dior med fyra ögonskuggor och läppglans. Förpackningen är så fin och jag vill verkligen ha den. Skuggorna är i olika bruna/beige nyanser och det har jag tänkt satsa på i höst.

Bild:
Sephora

Sov sött

Det har varit en lång dag med massor av jobb. Nu är det äntligen dags för mig att få sova en stund innan jag ska upp och jobba tidigt imorgon. Till veckan ska det bli mera bloggning igen.

Ha en trevlig helg allihopa!

Rensning bland sminket...

image478

Jag kunde inte somna igår kväll trots att jag skulle börja jobba klockan sju i morse, så jag började rensa bland mitt smink. Det senaste året har jag börjat använda jättemycket mindre smink, så det behövdes slängas en del. Dessutom var nästan allt 3-4 år gammalt. Jag blev nästan mörkrädd när jag räknade ut att allt det på bilden ovan som ska slängas är värt ca 7 000 kronor och mycket av det är bara använt några få gånger. Dumma köp har det varit.

Skotrender hösten 2007

image477



Nordstrom listar höstens skotrender för hösten 2007:

The Shoe Bootie:
Skor med korta skaft i lack eller mocka är väldigt rätt. Dom får gärna ha detaljer som spännen och rosetter. Dom i blå lack från Jessica Simpsons märke är helt gudomligt snygga tycker jag.

Shades of gray: Allt från duvgrått till grafit och allt däremellan, satsa på höstens "wear-with-all-color".

Menswear details: Knyt upp, dra på och gå ut i ultrafeminina klackar men klassiska manliga detaljer som skotskrutigt och avvikande färg/material på tåpartiet.

Shine for day: Högblanka metallic-färger som används dagtid har aldrig sett så bra ut för en "go-anywhere-style". (Även dom här ljusgråa skorna från
Jessica Simpson är helt fantastiska, jag gillar nästan alla hennes skor den här hösten).

T-straps & Mary Janes: Skor med t-slejfar och Mary Janes kommer till sin rätt med platåer och alla remmar.

Bild: Nordstrom

Dom sju små dvärgarna

image476

Få har väl missat dom nya smyckena från Disney Couture på Kyssjohanna. Armbandet med dom sju små dvärgarna är min favorit. Så sött ju!

Bild:
Kyssjohanna

Dr. Hauschka

image475

För några dagar sedan skrev jag om mina
nykomna problem med min hud. Jag har nu googlat och läst i dagar och nätter efter något som kan vara värt att testa. Till slut fann jag Dr. Hauschkas produkter. Det finns många som tycker om dom och såklart många som inte gör det. Så är det ju med allt, men jag väljer den här gången att lyssna på dom som gillar det.

För sisådär ett år sedan var jag helt inne på att jag ville testa Cliniques trestegs-serie, men då läste jag om tjejer som fått utslag av det, så då vågade jag inte.

Nu är i alla fall ett paket påväg hem till mig med lite rengöringsprodukter från Dr. Hauschka och jag hoppas att det kommer vara jättebra och göra underverk för mitt ansikte.

Paketet som gjorde mig glad

image473 

Igår kväll när jag städade så lyfte jag på en hög med reklam och där bland allt onödigt som kommer i min postlåda så låg en paketavi. Gissa om jag blev lycklig!? JA!!

Tyvärr var det då för sent för att hämta ut paketet så jag gjorde det på väg till jobbet idag. Jag blev så irriterad när jag såg att min cykel hade punka så jag blev tvungen att gå, men när jag sen hämtade mitt paket och fick en sånt sött litet paket med en lila rosett på så kan man inte bli annat än glad igen.

Paketet kom från Strawberrynet och jag hade beställt ett Color Fever Shine-läppstift från Lancôme i färgen Tasty beige. I höst satsar jag på smink i bruna och beige nyanser.

Jag har aldrig beställt från Strawberrynet förut, men det var en bra nätshop och jag kommer beställa smink och hudvårdsprodukter därifrån många gånger till

Stressigt

Oj oj, idag har jag sovit alldeles för länge. Jag börjar snart jobba, så nu har jag väldigt bråttom. Så idag hinner jag inte med något bloggande innan ikväll efter klockan 21 då jag har slutat.

Tydligen så är det någon som har klagat på att jag klipper gräsmattan för sällan. Finns det inte viktigare saker här i världen att irritera sig på än en liten gräsmatta?

Ha en bra dag!

Geri Halliwell

image472

Det jobbiga med att det är så varmt ute är att det är mer eller mindre omöjligt att vara ute och springa så länge solen är uppe, så det blir att jag måste ge mig ut efter tio på kvällarna. Det kan vara lite hemskt för en mörkrädd tjej som mig, men det har gått bra hittills iaf :)

Jag vill ha Geri Halliwells kropp!!

Bild:
news.sawf.org

Dagens önskeoutfit

image471

Jag kollade nyss in veckans nyheter på Net-a-porter och jag hittade massor som jag vill ha som till slut blev en liten outift. Allt utom pumpsen är därifrån.

Väska:
Fendis Spy bag är jag ganska trött på att se för tillfället, men jag tycker att det var jättefint med olika bruna nyanser på den.
Tröja: Jag älskar allt med rosetter på, så den här tröjan från Sonia by Sonia Rykiel är alldeles underbar tycker jag.
Armband: Även det här kommer från Fendi och jag valde dom för att jag gillar det orange så mycket.
Skor: Dom här Marnipumpsen valde jag också på grund av det orange. Jag tror att jag skulle ha ganska stora problem med att lyckas gå i dom här om jag hade dom, men snygga tycker jag att dom är.
Jeans: Vida byxor är snyggt och allt från See by Chloé är galet snyggt, så även dom här jeansen vill jag ha och dom känns väldigt rätt i höst.

Höstnyheter från Cultdesign

image470

Jag bara längtar helt galet mycket efter att få flytta. I mitt nya hem ska det finnas en
Malm-säng från IKEA och en tvålpump från Cult Design. Förresten skulle det nog vara sött med en tandborstmugg också. Så snyggt och så perfekt.

Bild: Cult Design-bloggen

Jag hoppas bara att jag hittar en söt liten lägenhet att sätta mina nya saker i också.

Skinnkjol

image469

Igår gjorde jag en lista på vad jag har tänkt investera i inför hösten och jag uteslöt medvetet skinnkjolen ur den listan. Jag har funderat mycket på det, men jag har aldrig kunnat bestämma mig för om det är något för mig.

Skinnkjolen från
Gina Tricot som många har bloggat om, har aldrig ens kommit hit till Skellefteå tråkigt nog.

Idag så blev det, av någon underlig anledning, så att jag gick in på Myrorna och hittade den här skinnkjolen som satt alldeles perfekt. Då kände jag att skinnkjol var minsann rätt för mig. Jag är så nöjd. Tyvärr är den alldeles för lång, så jag måste sy upp den, men det ska jag nog klara :)

Jag fyndar två dagar i rad. Det är sällan det händer mig. Vad duktig jag är *klappar mig själv på axeln*.

Fynd bland gamla kläder

image468

När jag var hemma hos mina föräldrar för ett par veckor sedan gick jag igenom massor av gamla kläder som jag lämnade där när jag flyttade hemifrån. Då hittade jag bland annat den här velourklänningen. Det är många som har dissat sammetstrenden i höst men jag gillar den. Velour och sammet är inte samma sak men båda materialen är mjuka och det är väldigt snyggt att blanda olika material i en outfit, så velourklänning och lacktights kanske kan vara något för mig i höst. Jag minns i alla fall att jag tyckte om den här klänningen när jag hade den på högstadiet.

Allsång på Skansen

image467

Ikväll är säsongens sista Allsång på Skansen. Det ska jag minsann se. Tyvärr så brukar det inte vara så bra, men Nanne Grönwall ska ju vara med och henne gillar jag.

Bild:
Skansen

Höstens prioriteringar

Jag hakar på Hotspots prioriteringslista. Det känns i och för sig som att jag har köpt en ganska stor del av vad min höstgarderob kommer att bestå av, men det ryms alltid mer. Man kan aldrig få för mycket kläder :)

Jeans/byxor: Jag har nu ett par Acnejeans (tube) och ett par gråa kostymbyxor med paperbag waist, så just nu är byxbehovet tillfredsställt.
Klänningar: Jag tror att jag mer eller mindre har tröttnat på klänningar. Eller förresten så tror jag inte att jag någonsin ens trivts särskilt bra i klänning. Kjol är mer min grej. Jag har en grå stickad tröjklänning från La Redoute som jag köpte förra hösten som jag tycker om.
Kjolar: Jag har en svart kort kjol med hög midja och en orange kjol med klädda knappar som också har hög midja. Båda två kommer nog att användas flitigt. Det finns nog utrymme för ett par kjolar till i höstgarderoben. Kanske en grå vore något?
Jackor: Jag funderar på en varm parkas med skinn på huvan. Mysigt och varmt skulle det vara.
Skor: Jag har ju spanat in dom här och jag vill ha dom helt galet mycket.
Koftor/tröjor: En kashmirkofta måste jag skaffa mig och den här ser helt perfekt ut.
Väskor: Jag har inte tröttnat på min Speedy från Louis Vuitton ännu, så den hänger med hela hösten också.
Blusar & toppar: En fin och välsittande vit blus behöver jag. Även mycket baslinnen och toppar behöver jag och dom får gärna vara från American Apparel.
Huvudbonad: Ja hattar har man ju läst om en del och att det ska vara hur hett som helst i höst, men jag är dålig på att använda hatt, så det blir nog inget sånt för mig. En huva kan jag däremot tänka mig, men troligtvis så kommer jag bara att ha en lång och mysig halsduk runt huvudet.
Övrigt: En fin halsduk behöver jag. Gärna en från Missoni. Dessutom tycker jag att det börjar bli dags för mig att få en Hermésscarf i min ägo.

Dagens fynd

image466

Jag tog en liten shoppingtur idag och jag kom inte hem med det jag hade tänkt mig tyvärr, men det är bättre att komma hem med något man inte tänkt sig än att komma hem tomhänt. På Gina Tricot kostade alla bikinidelar 20 kronor styck och jag har funderat förr på att staffa mig en ny bikini eftersom jag nu bara använder en ljusrosa från H&M som är sisådär 4 år gammal. Jag är mycket nöjd med dagens fynd. Nu ska den rosa bikinin slängas!

Dagens outfit

image464

God morgon! Eller det är kanske inte morgon längre, men jag behövde sova ordentligt länge idag kände jag. Det är jättefint väder ute så idag ska bli en riktigt bra dag har jag bestämt.

Det blev en H&M-outfit idag. Tunikan har jag aldrig använt förr och jag gillar den inte riktigt, men jag köpte den för att den var gul och jag gillar den söta lilla fickan.

Sjal - Indiska
Tunika - H&M
Shorts - H&M
Armband - H&M
Ring - Pilgrim

Welcome to fatland

image463

Jag har dragit ner ordentligt på mitt tv-tittande i sommar, men det jag ser mest på nu är hälsoprogram. Ikväll är det en dokumentär som heter Du är vad du äter: Welcome to fatland (som iofs kanske inte kan kallas för hälsoprogram). Det ska handla om en semesterort som enbart är för överviktiga människor. Annars så blir det mycket
Du är vad du äter och Ian Wright's unfit kids. Jag vet inte hur jag fick det här intresset helt plötsligt, men det blir väl så i brist på Desperate Housewives :)

Bild: tv3

Ansiktsproblem

image462

Senaste månaderna har mitt stackars ansikte fått en knäpp. Jag vet inte vad som har hänt, men jag har bestämt att jag ska finna en lösning. Jag liksom bara måste göra något! Det känns som att mina kropp gör någon form av uppror och blir arg på mig och därför straffar mig genom att ge mig en hud som jag inte klarar av och som inte mår bra alls.

Jag har inte bestämt mig för vad min lösning ska bli. Antingen så ska jag ge mig iväg till Aqua Spa här i Skellefteå och få en ansiktbehandling och få lite rekommendationer om vilka produkter jag borde använda, eller så satsar jag på nya produkter på eget bevåg. Jag har läst mig till att det finns många som gillar Ole Henriksens produkter och även Kanebos verkar vara bra. Jag måste göra mera efterforskningar. Jag är beredd att lägga ner nästan hur mycket pengar som helst bara jag får ordning på det här. Vad har hänt med mitt stackars ansikte egentligen?

Bild:
Blush, Aqua Spa, Kanebo

Dagens outfit

image461

Nu ska det minsann bli ordning på bloggandet. Jag hinner/orkar inte så mycket när jag jobbar helgen. Nästa helg blir det likadant, men på vardagarna ska jag nog lyckas hinna med en del, men under dom här dagarna har jag lyckats fundera ut massor av saker att blogga om, så nu kommer bloggen att uppdateras många gånger om dagen.

Mitt bästa köp som jag har gjort i sommar är utan tvekan min rosarandiga klänning från
Gina Tricot. Det är så mjuk och skön och perfekt att mysa runt i här hemma när man inte ska ut någonstans.

Höstkläder från Acne

image460

Acne har mycket nytt i sin webshop och outfiten ovan skulle jag så gärna vilja ha, men tyvärr finns ingenting av det tillgängligt för stackars mig att köpa. Idag är det synd om mig *snyft*.

Dagens önskeoutfit: Längtan efter hösten

image459

Idag längtar jag verkligen efter hösten. Jag trivs bra i mörka färger och härliga varma höstplagg, så idag blir dagens önskeoutfit en dedikering till hösten som jag vill ha här så snart som möjligt så jag får användning för alla mina höstplagg.

Klocka: En röd Toy Watch
Klänning: Jag föll för rosetten och kontrasten den gör mot den gråa klänningen. Den här kommer från Diane von Furstenberg.
Väska: Miu Miu's underbara lackväska skulle jag inte säga nej till.
Leggings: Även dom är från Miu Miu.
Stövlar: Grymt snygga från Stella McCartney med lackdetaljer som matchar väskan. Dom vill jag ha!

Bild:
Mytheresa, Matchesfashion, Brownsfashion, Net-a-porter

Kära blogg...

I helgen jobbar jag. Just nu är jag så trött på mitt jobb, så jag längtar så otroligt mycket tills jag får vara ledig från det om 3½ vecka. Sen börjar ju skolan. Det blir dåligt med inlägg i helgen, men ikväll ska jag försöka skapa ett eller två. Bloggen gör mig glad i alla fall :)

Innehållet i två av mina paket

image458

Här kommer en bild på vad mina två senaste paket innehöll. Igår fick jag mina jeans från Acne och idag fick jag en svart kavaj från H&M. Jag är jättenöjd. Det är lite besvärligt för en kortis som mig att köpa byxor, alla är ju alltid för långa, men det är tur att jag har en symaskin.

Det är först nu jag har insett hur mycket jag skulle älska mina Tubes från Acne, så jag har inte vågat köpa dom tidigare. Jag kommer använda dom massor i höst.

På bilden har jag även ett vitt linne från American Apparel, en sjal som jag fyndade på eBay och skor med kilklack från Din Sko som jag köpte på rea i Västerås.

Nu väntar jag bara på två paket till som jag hoppas kommer till veckan... Jag bara äääälskar nätshopping!

Nyckeltrender

Style.com hittade jag höstens nyckeltrender och det var tyvärr inte så mycket som jag tycker om:

image454

Gray market var en av trenderna och grått tycker jag om. Det passar till allt och jag trivs bra i den färgen. Det passar dessutom väldigt bra ihop med orange som är min favoritaccentfärg i höst.

image455

Knit parade är nästa trend. Stickat är fint och varmt att ha på sig, så det gillar jag. En stor svart stickad tröja som på bilden längst till vänster skulle jag vilja ha.

image456

Suiting up: Kostymen är en ny kärlek för mig. Jag har inte gillat det förut, men nu tycker jag att det är väldigt snyggt. Kavajer kommer det nog finnas en del av i min garderob i höst och även ett eller två par kostymbyxor.

image457

Det fanns tre trender som jag inte tycker om.

Detail operation är ingenting för mig. Jag har alltid haft svårt för plagg med mycket detaljer och jag tror inte att jag kommer ändra mig i höst. På bilden till vänster så är det en hemskt ful klänning och något i den stilen skulle jag aldrig sätta på mig.

Global exchange: Både detaljer och mönster är något som jag inte gillar, så den här trenden går också bort, tyvärr.

Trenden Winged migration verkar bestå av fågelfjädrar. Så hemskt ju. Ett stort NEJ säger jag om det.

Tusse tar fram symaskinen...

image453
Idag har jag lyckats göra mycket tycker jag och det fortsätter på samma linje ikväll. Jag håller på att tvätta lite och nu ska jag börja sy. Ett linne ska kortas av, ett par silvertights ska sys in och ett par jeans ska fållas upp. Mycket duktig känner jag mig.

Jag fick förresten ett paket i min lilla gröna brevlåda idag. Imorgon ska jag ordna en bild. Jag är sååå nöjd med innehållet i paketet :)

Ha en trevlig kväll allihopa!

Bild:
Babythestarshinebright

Dagens önskeoutfit

image452

Idag regnar det som vanligt och jag är ledig. Det var tänkt att jag skulle jobba ikväll, men då fick jag nyss veta att jag inte behövs och det är jag bara glad för när det är sådant här väder.

Halsband: Det här kommer från
Alex and Chloe och jag skulle hemskt gärna vilja ha ett. Väldigt snyggt är det.
Blus: En vit blus från See by Chloe med duvor på är inte helt fel.
Väska: Lack är så snyggt och det får man nog fortsätta se hela hösten. Den här väskan hade en härlig färg som livar upp vilken outfit som helst.
Jeans: Dom här kommer från 18th Amendment och jag gillar den raka modellen på dom.
Skor: Snygga sandaler med ringar från Topshop.

Ett rosa äpple...

image451
Trots att jag har velat ha en
fruktklocka från Marc by Marc Jacobs så mycket och så länge, så har det aldrig blivit någon i min ägo. På Kyssjohanna finns den här söta äppelklockan i rosa och vitt. Det skulle kunna vara ett alternativ som ersättning för saknaden av den klockan jag egentligen vill ha. Men det känns lite fel med ett rosa äpple, för jag har då aldrig sett ett rosa äpple... och inte heller ett vitt för den delen... har du?

Paket från Ellos!

image450

Idag fick jag ett av mina efterlängtade paket. Från Ellos hade jag beställt ett par blåa pumps och en blå tröja. Skorna är mycket finare i verkligheten och dom är ljusare än på bilden. Tröjan är jag däremot inte lika nöjd med. Jag känner mig enorm i den så jag kanske skickar tillbaka den. Pumpsen ska jag använda massor.

Det är alltid lika kul med paket och dom gör mig sååå glad! :)

Dagens önskelista

image449

Jag längtar så oändligt mycket efter mina paket nu. Varför ska det gå så sakta för posten att komma hit med paketen? Jag får shoppingabstinens just för att jag inte har något nytt att titta på i garderoben, men det är ändå pengar borta från kontot. Det känns helt enkelt inte tillfredsställande att ha det såhär. Så skynda hit med paketen herr brevbärare!

Medan jag väntar så har jag hittat fina små saker som jag gärna skulle vilja ha:

-I vinter vill jag ha en skön och fin halsduk. En från
Missoni skulle inte kännas fel.
-Skärp är fint och Yves Saint Laurent har gjort ett i lack som jag tror skulle trivas bra om min midja.
-Sjalar gillar jag massor och skulle vilja ha hundratals. Den här från Fendi är stilren och så väldigt fin. Perfekt för mig.
-Sköna koftor är alltid bra att ha och det går att matcha på oändliga sätt. La Redoute har en kofta i kashmirull som skulle hålla i många säsonger och den ser riktigt fin och mysig ut.
-La redoute har även en tunika som jag gillar. Den har orange kantband i ärmslutet och längst ner på tunikan och det var nog det som fick mig att tycka så bra om den. Orange är så fint!
-På tal om orange så skulle en orange sjal inte vara helt fel. Den här kommer från Versace och den ligger högt upp på min "vill ha-lista".

Älskade Ikea

Jag fick nyss IKEA-katalogen. IKEA är helt underbart att vara i och titta på alla vackra möbler, men nu får jag nöja mig med att titta i en katalog. Jag skulle vilja ha en ny säng och sängen Malm skulle jag vilja köpa med ett avlastningbord bakom som man kan sätta söta små ljus och blommor på eller så man kan ha dom här avlastningsborden på sidorna. Så fint, så fint. Men det blir ingen ny säng förrän jag har flyttat härifrån... och det gör jag förhoppningsvis vid årsskiftet. Jippiii!